Cezayir Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Cezayir Aile/Arkadaş Ziyaret Vize Başvurusu

Cezayir’de aile/arkadaş ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin mesleki durumunuza göre belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Cezayir vize başvuruları konsolosluk birimlerinin üzerinden yapılmaktadır. Konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Cezayir vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5 iş günüdür ancak bu süre konsolosluğun yoğunluk durumuna göre uzayıp kısalabilmektedir.Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 10 ay öncesinden yapmanız gerekmektedir.

Cezayir ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Cezayir Aile Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Pasaport: Aile, arkadaş veya akraba ziyareti amaçlı yapılacak Cezayir ziyaretlerinde kullanılacak olan pasaportun bitiş süresine en az altı (6) ay olması gerekir. Ayrıca pasaport 10 yıldan eski ve üzerinde herhangi bir fiziksel hasar bulunmamalı. Bir de vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış olmalı. Aksi durumlarda yapılan başvuru değerlendirilmiyor.
  2. Davetiye: Aile ziyareti vize başvurusu bir tanıdık insanın yanına yapılacağı için bu durumun kanıtlanması da talep ediliyor. Bu zorunluluğu yerine getirmek içinse bir davetiye almak gerekiyor. Davetiyeyi gönderen, Cezayir vatandaşı veya Cezayir ikamet izninin bulunması gerekiyor. Ayrıca bu kişinin bağlı bulunduğu Cezayir’deki belediyesi tarafından da onaylanmış olması isteniyor. Ülkenin resmi dilinde veya İngilizce hazırlanması gereken davetiye belgesinde Cezayir’e gidecek kişinin adı, soyadı, doğum tarihi gibi kişisel bilgiler de olmalı. Diğer şart ise davetiye gönderenin Cezayir vatandaşı veya Cezayir’de ikamet iznin bulunması. Bunu kanıtlamak için sahip olunan oturum kartı veya Cezayir pasaportunun fotokopisi de başvuru dosyasına eklenmeli. Ayrıca seyahat içeriğini nelerin oluşturduğu ve referans olan kişi tarafından masrafların karşılanacağına dair bilgileri de içermeli.
  3. Vize Talep Dilekçesi: Türkiye’de başvuru yapılacak ilgili Cezayir Konsolosluğu veya Büyükelçiliğine hitaben yazılması gereken vize talep dilekçesinde, vize başvuru sahibinin mesleki ve görev bilgilerinin yanı sıra maaş bilgileri, Cezayir’e gerçekleştireceği seyahat ile ilgili tarih aralıkları ve kim tarafından finanse edileceğine dair gibi bilgiler yer almalı. Bu belgenin elektronik yoldan, yani internetten iletilmesi kabul edilmiyor.
  4. Vize başvuru formu: Bu formun vize başvuru sahibi tarafından eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olması gerekir. İçeriğinin ise kişinin Cezayir vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri desteklemesi ve ıslak imzalı olmalı. Cezayir vize başvuru formu orijinal olarak iki adet hazırlanmalıdır.
  5. Cezayir Aile Ziyaret Vizesine başvururken istendiği şekilde çekilmiş iki (2) adet fotoğraf, Cezayir vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içeren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

Cezayir Ziyaret Vizesi Başvuru Formları

Cezayir’de aile ziyareti amaçlı olarak yapılacak seyahatlerde doldurmanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ziyaret vizesi başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Cezayir Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Add comment