Almanya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Almanya Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Almanya’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Almanya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Almanya aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Almanya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Almanya aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Almanya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Sigortalı Çalışanlar

  1. Orjinal Davetiye (Almanya Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Şirket yazısı (Şirket yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe; başvuru sahibinin izinli olduğu tarihleri belirtmeli belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalıdır.)
  5. SGK işe giriş bildirgesi
  6. 4 A DETAYLI hizmet dökümü (e devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
  7. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  8. Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imza ve kaşeli)
  9. Kimlik fotokopisi
  10. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerinizi içeren orijinal belge)
  11. 30.000 € teminatlı Seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Şirket Sahipleri

  1. Orjinal davetiye (Almanya Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmış orijinal belge)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  6. 4 B hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  7. Şirketin banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imzalı kaşeli)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)

Devlet Memurları

  1. Orjinal davetiye (Almanya Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, seyahat ayrıntıları hakkında bilgi veren dilekçe ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Çalışma ve İzin yazısı (her iki belge bağlı bulunulan kurumdan onaylı ıslak imza ve mühürlü olarak temin edilmelidir.)
  6. Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz)
  7. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve mühürlü)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgelerini temin etmeyi unutmamalıdır.)
  10. Banka hesap özeti (son 3 aylık döküm alınmalı, en az 5.000 TL bakiye bulunmalı belge kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri)
  11. 30.000 € teminatlı Seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Emekliler

  1. Orjinal davetiye (Almanya Belediyesi tarafından onaylanmış)
  2. Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçede seyahat tarihleriniz, seyahat amacınız ve sponsorunuz belirtilmeli belge ıslak imzalı.)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Kimlik fotokopisi
  6. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgeyi temin etmeyi unutmamalıdır).
  7. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imzalı kaşeli)
  8. Maaş dökümü (son 3 aylık maaş ödemelerinin bulunduğu kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş)
  9. Emekli kart fotokopisi veya E-devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge
  10. 30.000 € teminatlı uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Ev Hanımları

  1. Orjinal davetiye (Belediye onaylı belge kargo yoluyla temin edilmelidir.)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi (önce arka yüz)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgeyi temin etmeyi unutmamalıdır.)
  6. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyeli belge, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte temin edilmelidir.)
  7. 30.000 € teminatlı Uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.
  8. 1. Dereceden sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre istenilen tüm evraklar.

Öğrenciler

  1. Orjinal davetiye (Almanya Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
  6. Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşeli)
  7. Muafakatname (Kişi 18 yaşından küçük ise anne, baba tarafından imzalanmış, orjinal belge)
  8. 1. Dereceden sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre istenilen tüm evraklar.

Almanya Aile Ziyaret Vize Başvuru Formları

Almanya’da aile ziyareti olarak yapılacak olan faaliyetlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Aile ziyaret vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu

 Almanya Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

1. Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun süresi ne olmalıdır?
Almanya Schengen vize başvuruları için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.

2. Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Konsoloslukların uygun gördüğü vize süresi dahilinde tüm Shengen Bölgesi’nde en fazla 90 güne kadar seyahat etmek istenildiğinde alınması gereken vize tipidir. C tipi vize kişiye ikamet hakkı tanımamaktadır.

3. Ulusal vize ne demektir?
Ulusal vizeler (D tipi), Schengen bölgesinde 90 günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Örneğin; Aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda alınan vize tipidir.

4. Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahatinizin başlangıç tarihine en fazla 90 gün kala Schengen vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Seyahatinizin başlangıç tarihine 90 günden daha fazla süre var ise vize başvurusunda bulunamazsınız.

5. Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu?
Schengen ülkesinde 90 günden fazla kalmayacak olan yeşil pasaport hamillerinin Schengen Vizesi almasına gerek yoktur.

6. Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?
Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir.

7. Türk vatandaşıyım (Türk pasaport sahibiyim) fakat Schengen bölgesi dışında bir ülkede ikamet tezkerem ile ikamet ediyorum. Almanya/İtalya Schengen vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?

İkamet tezkerenizin olduğu ülkeden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

8. Mesai saatleriniz nelerdir?

Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

9. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Hayır. Başvurunuz için güncel pasaportunuzun ibraz edilmesi gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz başvuru sırasında kabul edilemeyecektir.

10. DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?
Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

11. İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

12. Elçilik / Başkonsolsoluk / Konsolosluk iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?

İSTANBUL : Alman Başkonsolosluğu Adres: İnönü Caddesi 10 34437 Gümüşsuyu – Beyoğlu

ANKARA: Almanya Büyükelçiliği Adres: Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere – Çankaya

İZMİR: Almanya Başkonsolosluğu Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Tırazlı Mahallesi/Balçova/İzmir

13. Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz.

14. Yurt dışında okumaktayım Türkiye’den başvurumu yapabilir miyim?
Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak ve yurtdışında okumakta olan öğrencilerin başvurularını öğrenci oldukları ülkeden yapmaları gerekmektedir.

15. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır. Vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.