Almanya Erasmus Öğrenci Vizesi

Öğrenci/Erasmus Vize Başvuru Bilgileri

Almanya Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Almanya’da eğitim amacıyla Erasmus öğrenci vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Almanya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Almanya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Almanya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Almanya öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Almanya Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Uzun süreli vize talep formu (İmzalamanız yeterli olacaktır)
  2. Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte ibraz verilmelidir)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, güncel, beyaz fon üzeri)
  4. Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
  5. Öğrenci belgesi veya transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
  6. Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı)
  7. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  8. Eğitim programı sertifikası
  9. Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
  10. Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminatlar
  11. Seyahat sağlık sigortası; 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)
  12. Otel ve uçak bileti rezervasyonu (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)

Almanya Vize Başvuru Formları

Almanya’da eğitim amaçlı olan faaliyetlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu

 Almanya Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

1. Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun süresi ne olmalıdır?
Almanya Schengen vize başvuruları için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.

2. Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Konsoloslukların uygun gördüğü vize süresi dahilinde tüm Shengen Bölgesi’nde en fazla 90 güne kadar seyahat etmek istenildiğinde alınması gereken vize tipidir. C tipi vize kişiye ikamet hakkı tanımamaktadır.

3. Ulusal vize ne demektir?
Ulusal vizeler (D tipi), Schengen bölgesinde 90 günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Örneğin; Aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda alınan vize tipidir.

4. Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahatinizin başlangıç tarihine en fazla 90 gün kala Schengen vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Seyahatinizin başlangıç tarihine 90 günden daha fazla süre var ise vize başvurusunda bulunamazsınız.

5. Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu?
Schengen ülkesinde 90 günden fazla kalmayacak olan yeşil pasaport hamillerinin Schengen Vizesi almasına gerek yoktur.

6. Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?
Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir.

7. Türk vatandaşıyım (Türk pasaport sahibiyim) fakat Schengen bölgesi dışında bir ülkede ikamet tezkerem ile ikamet ediyorum. Almanya/İtalya Schengen vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?

İkamet tezkerenizin olduğu ülkeden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

8. Mesai saatleriniz nelerdir?

Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

9. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Hayır. Başvurunuz için güncel pasaportunuzun ibraz edilmesi gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz başvuru sırasında kabul edilemeyecektir.

10. DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?
Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

11. İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

12. Elçilik / Başkonsolsoluk / Konsolosluk iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?

İSTANBUL : Alman Başkonsolosluğu Adres: İnönü Caddesi 10 34437 Gümüşsuyu – Beyoğlu

ANKARA: Almanya Büyükelçiliği Adres: Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere – Çankaya

İZMİR: Almanya Başkonsolosluğu Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Tırazlı Mahallesi/Balçova/İzmir

13. Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz.

14. Yurt dışında okumaktayım Türkiye’den başvurumu yapabilir miyim?
Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak ve yurtdışında okumakta olan öğrencilerin başvurularını öğrenci oldukları ülkeden yapmaları gerekmektedir.

15. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır. Vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.