Almanya Ticari Vize

Ticari Vize Başvuru Bilgileri

Almanya Ticari Vize Başvurusu

Almanya’da ticari faaliyette bulunmak isteyen şirket sahipleri veya şirket çalışanları için ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Almanya ticari vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Almanya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Almanya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Almanya ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Almanya Ticari Vize Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Orijinal Ticari Davetiye (belge faks olarak temin edilebilirken aşağıda ki içeriklere sahip olmalıdır.)
  2. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  3. Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  4. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  5. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  6. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  7. Fuara katılım sağlanacaksa fuar katılım belgesi, fuarda stand açılacaksa krokisi, varsa yaka kartları
  8. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  9. Şirket yazısı (Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir)
  10. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  11. Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)
  12. Almanya’da masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
  13. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (arka fonu beyaz)
  14. Kimlik fotokopisi
  15. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  16. Şirketin banka hesap dökümü (En az 7.000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)

Şirket Çalışanları

  1. Orijinal Ticari Davetiye (belge aşağıda ki maddeleri içermelidir.)
  2. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  3. Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  4. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  5. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  6. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  7. Fuara katılım sağlanacaksa fuar katılım belgesi, fuarda stand açılacaksa krokisi, varsa yaka kartları
  8. Şirket yazısı (Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir.)
  9. Başvuru sahibinin firmadaki görevi
  10. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  11. Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)
  12. Almanya’daki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
  13. Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  14. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
  15. SGK işe giriş bildirgesi
  16. 4 A DETAYLI hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  17. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  18. Şirketin banka hesap dökümü (En az 7.000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, ıslak imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
  19. Kimlik fotokopisi

Almanya Ticari Vize Başvuru Formları

Almanya’da ticari olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ticari vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Almanya Ticari Vize Dilekçesi

 Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu

 Almanya Ticari Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

1. Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun süresi ne olmalıdır?
Almanya Schengen vize başvuruları için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.

2. Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Konsoloslukların uygun gördüğü vize süresi dahilinde tüm Shengen Bölgesi’nde en fazla 90 güne kadar seyahat etmek istenildiğinde alınması gereken vize tipidir. C tipi vize kişiye ikamet hakkı tanımamaktadır.

3. Ulusal vize ne demektir?
Ulusal vizeler (D tipi), Schengen bölgesinde 90 günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Örneğin; Aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda alınan vize tipidir.

4. Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahatinizin başlangıç tarihine en fazla 90 gün kala Schengen vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Seyahatinizin başlangıç tarihine 90 günden daha fazla süre var ise vize başvurusunda bulunamazsınız.

5. Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu?
Schengen ülkesinde 90 günden fazla kalmayacak olan yeşil pasaport hamillerinin Schengen Vizesi almasına gerek yoktur.

6. Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?
Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir.

7. Türk vatandaşıyım (Türk pasaport sahibiyim) fakat Schengen bölgesi dışında bir ülkede ikamet tezkerem ile ikamet ediyorum. Almanya/İtalya Schengen vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?

İkamet tezkerenizin olduğu ülkeden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

8. Mesai saatleriniz nelerdir?

Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

9. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Hayır. Başvurunuz için güncel pasaportunuzun ibraz edilmesi gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz başvuru sırasında kabul edilemeyecektir.

10. DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?
Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

11. İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

12. Elçilik / Başkonsolsoluk / Konsolosluk iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?

İSTANBUL : Alman Başkonsolosluğu Adres: İnönü Caddesi 10 34437 Gümüşsuyu – Beyoğlu

ANKARA: Almanya Büyükelçiliği Adres: Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere – Çankaya

İZMİR: Almanya Başkonsolosluğu Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Tırazlı Mahallesi/Balçova/İzmir

13. Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz.

14. Yurt dışında okumaktayım Türkiye’den başvurumu yapabilir miyim?
Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak ve yurtdışında okumakta olan öğrencilerin başvurularını öğrenci oldukları ülkeden yapmaları gerekmektedir.

15. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır. Vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.