Almanya Turistik Vize

Turistik Vize Başvuru Bilgileri

Almanya Turistik Vize Başvurusu

Almanya turistik vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Almanya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Almanya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Almanya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Almanya turistik vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Almanya Turistik Vize Gerekli Evraklar

Şirket Çalışanları

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  2. Otel ve Uçak bileti rezervasyonları (lütfen vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan satın alma yapmayınız !)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Şirket yazısı (Şirketin antetli kağıdına yazılmış belgede; şirkette izinli olunan tarihler belirtilmeli belge orjinal, kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde temin edilmelidir.)
  6. SGK işe giriş bildirgesi (İş yerinizden temin edilmelidir.)
  7. 4A hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e devlet şifrenizle ilgili web sitesinden BARKODLU şekilde temin edebilirsiniz.)
  8. Maaş bordrolarınız (Son 3 aya ait, ıslak imza ve kaşeli temin ediniz)
  9. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte / belge ıslak kaşeli olmalıdır)

Şirket Sahipleri

  1. Pasaport – eski pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  2. Şirket yazısı (Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede seyahat tarihlerinizi ve amacınızı belirterek kaşeli ve imzalı)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. 4 Adet güncel tarihli şirket evraklarının fotokopileri (faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri)
  6. Şirketin banka hesap dökümü (Son 3 aylık bilgileri içeren belgede en az 5.000 TL bakiye olmalı, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.)
  7. 4 B hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e devlet şifrenizle ilgili web sitesinden BARKODLU şekilde temin edebilirsiniz.

Devlet Memurları

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  2. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Çalışma belgesi (mühür ve ıslak imzalı belge)
  5. Resmi izin belgesi (mühür ve ıslak imzalı belge)
  6. Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  7. Maaş bordrosu (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli orijinal belge)
  8. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte orjinal olarak temin edilmelidir.)

Emekliler

  1. Vize Takip formu
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. Vize talep dilekçesi (Emekli kişi Konsolosluğa hitaben yazacağı dilekçede seyahatinin tarihlerini ve amacını belirtmeli belgeyi ıslak imzalı)
  4. 2 adet YENİ biometrik fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Banka hesap özeti (Minimum 5.000 TL bakiyesi olan hesap dökümü bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile birlikte orjinal belge olarak temin edilmelidir.)
  6. Emekli maaş dökümü (Emekli maaş dökümü son 3 aylık kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri ile birlikte.)
  7. Emeklilik belgesi (SGK kurumlarından veya e-devlet şifrenizle ilgili web site üzerinden temin edebilirsiniz.)
  8. Kimlik fotokopisi

Ev Hanımları

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  2. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren, orijinal belge)
  5. Şahsi banka hesap dökümü (Son 3 aylık en az 5.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  6. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Öğrenciler

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  2. Öğrenci belgesi (Güncel tarihli belge mühür ve ıslak imzalı olacak şekilde temin edilmelidir.)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
  6. Muafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orjinal belge)
  7. Otel ve Uçak bileti rezervasyonu (lütfen vize başvuru işlemleriniz sonuçlanmadan satın alma işlemi yapmayınız!)
  8. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Almanya Turistik Vize Başvuru Formları

Almanya’da turistik olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Turistik vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Almanya Turistik Vize Dilekçesi

 Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu

 Almanya Turistik Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

1. Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun süresi ne olmalıdır?
Almanya Schengen vize başvuruları için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.

2. Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Konsoloslukların uygun gördüğü vize süresi dahilinde tüm Shengen Bölgesi’nde en fazla 90 güne kadar seyahat etmek istenildiğinde alınması gereken vize tipidir. C tipi vize kişiye ikamet hakkı tanımamaktadır.

3. Ulusal vize ne demektir?
Ulusal vizeler (D tipi), Schengen bölgesinde 90 günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Örneğin; Aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda alınan vize tipidir.

4. Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahatinizin başlangıç tarihine en fazla 90 gün kala Schengen vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Seyahatinizin başlangıç tarihine 90 günden daha fazla süre var ise vize başvurusunda bulunamazsınız.

5. Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu?
Schengen ülkesinde 90 günden fazla kalmayacak olan yeşil pasaport hamillerinin Schengen Vizesi almasına gerek yoktur.

6. Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?
Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir.

7. Türk vatandaşıyım (Türk pasaport sahibiyim) fakat Schengen bölgesi dışında bir ülkede ikamet tezkerem ile ikamet ediyorum. Almanya/İtalya Schengen vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?

İkamet tezkerenizin olduğu ülkeden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

8. Mesai saatleriniz nelerdir?

Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

9. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Hayır. Başvurunuz için güncel pasaportunuzun ibraz edilmesi gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz başvuru sırasında kabul edilemeyecektir.

10. DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?
Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

11. İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

12. Elçilik / Başkonsolsoluk / Konsolosluk iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?

İSTANBUL : Alman Başkonsolosluğu Adres: İnönü Caddesi 10 34437 Gümüşsuyu – Beyoğlu

ANKARA: Almanya Büyükelçiliği Adres: Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere – Çankaya

İZMİR: Almanya Başkonsolosluğu Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Tırazlı Mahallesi/Balçova/İzmir

13. Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz.

14. Yurt dışında okumaktayım Türkiye’den başvurumu yapabilir miyim?
Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak ve yurtdışında okumakta olan öğrencilerin başvurularını öğrenci oldukları ülkeden yapmaları gerekmektedir.

15. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır. Vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.