Amerika Turistik Vize

Turistik Vize Başvuru Bilgileri

Amerika Turistik Vize Başvurusu

Amerika turistik vize başvurusu için ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Amerika vize başvuruları online sistem üzerinden alınmaktadır. Online sistem üzerinden  randevu alarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi vermesi gerekmektedir.Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Vize süreleri başvuru sahiplerinin pasaport geçerlilik tarihine kadar verilmektedir. Başvuru sahipleri geçerli olacak vize süresini belirlemesine gerek yoktur. Bu süreler pasaport geçerlilik tarihine kadar verilmektedir.

Amerika vize başvuruları bölge gözetmeksizin alınmaktadır. İstediğiniz şehirden randevunuzu alabilir vize başvuru sürecini başlatabilirsiniz. Amerika vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 3 günde sonuçlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 15 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir.

Amerika turistik vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Amerika Turistik Vize Gerekli Evraklar

Kişisel Evraklar

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Pasaport  (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli, varsa eski pasaportlar)
  • 2 adet biyometrik fotoğraf (50X50 mm boyutlarında, güncel, arka fon beyaz)
  • DS 160 Formu (Online doldurulacak)
  • Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (Adres ve aile bilgilerini içeren)
  • Şahsi Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben)

Not: Her başvuru için gereken evraklar yukarıda yer almaktadır. Mesleklere ve statünüze göre gereken ek vize evraklarını aşağıda görebilirsiniz.

İşverenler(Şirket Sahipleri)

  1. Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirket tarafından ıslak imzalı)
  2. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  3. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  4. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  5. Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  6. SGK (4b)Hizmet dökümü
  7. Şahsi Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü (En az 5000TL bakiyesi olan, son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
  8. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Sigortalı Çalışanlar

  1. Antetli Kağıda İngilizce Vize Talep Dilekçesi(Konsolosluğa hitaben şirket tarafından ıslak imzalı)
  2. Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben)
  3. Faaliyet Belgesi fotokopisi (Son 3 aylık)
  4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  5. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  6. Son tarihli Vergi Levhası fotokopisi
  7. SGK İşe Giriş Bildirgesi
  8. SGK(4a) Hizmet Dökümü
  9. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imza olan)
  10. Sponsora ait Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (En az 5000TL bakiyeli, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.)
  11. Kira gelirleri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa)

Devlet Memurları

  1. Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü)
  2. Görev kimlik kartı fotokopisi
  3. İzin belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış, ıslak imza ve mühürlü)
  4. Maaş bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve mühürlü)
  5. Kira, gelir, tapu, araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)
  6. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
  7. Kira, gelir, tapu, araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

Emekliler

  1. Emeklilik kartı fotokopisi ya da E-Devlet sitesinden alınan emeklilik tescil belgesi
  2. Emekli cüzdanı fotokopisi
  3. Emeklilik maaşı aldığı banka hesap cüzdanı
  4. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 5000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile)
  5. Kira, gelir, tapu, araç ruhsatı fotokopileri (Varsa)

Öğrenciler

  1. Öğrenci Belgesi (orijinal, güncel)
  2. Muvafakatname (kişi 18 yaşında küçük ise anne baba tarafından imzalanmış, noter onaylı orijinal belge)
  3. Sponsor olacak kişinin durumuna göre evrakları(Normal vize başvurusunda istenilen tüm evraklar)

Davet eden kişiden istenilen evraklar

  1. Davetiye (Davet eden kişinin adres, iletişim bilgilerini içeren, imzalanmış davetiye yazısının mail çıktısı)
  2. Amerika vatandaşı ise pasaportu, kimlik fotokopisi, Amerika vatandaşı değil ise oturum izni fotokopisi
  3. Seyahatin masrafları davet eden kişi tarafından karşılanacak olması halinde kişinin son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri fotokopisi

Ev Hanımlarının hazırlaması gereken ek vize belgeleri 

  1. Evlilik cüzdanı fotokopisi (Eğer evli ise)
  2. Sponsor olacak kişinin durumuna göre evrakları(Normal vize başvurusunda istenilen tüm evraklar)

Amerika Turistik Vize Başvuru Formları

Amerika’da turistik olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Turistik vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 

 Turistik Vize Dilekçesi

 Amerika Vize Bilgi Formu

 

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Amerika turistik vizesi süresi ne kadardır?

Amerika turistik vizesi en fazla 10 yıl süre ile verilmektedir ancak vize süresi bütünüyle Amerika Konsolosluğunun yetkisi dahilindedir. Vize süresi 1 ay ile 10 yıl arasında değişiklik gösterebilmektedir.

Amerika turistik vizesi kaç günde çıkar?

Amerika turistik vize başvurusunun sonuçlanma süresi vize randevusu itibariyle belli olmaktadır. Eğer vize onay alırsa randevudan sonra 3 iş günü sonunda pasaportunuz elinize ulaştırılmaktadır, eğer ret aldıysanız randevu günü pasaportunuz iade edilmektedir.

Amerika vize başvurusunda randevu almam zorunlu mu?

Amerika vize başvuruları vize randevusu ile gerçekleştirilmektedir. Başvurunun en önemli koşulu olan DS-160 formunu online ortamda doldurduktan sonra bu formda size verilen numara ile vize randevu tarihini belirleyebilirsiniz. Başvurudan önce Konsolosluğun yoğunluğunu göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Güncel randevu tarihleriyle ilgili Dataglobal müşteri hizmetlerinden destek alabilirsiniz.

Amerika turist vizesi için bankada ne kadar para olmalıdır?

Amerika vizesi için bankada bulundurmanız gereken para miktarı hem seyahat masraflarınızı karşılamaya yetecek yeterlilikte hem de ülkeye geri dönüşünüzü garanti edecek yeterlilikte olmalıdır. Banka hesabınızda en az 8000 Tl bulundurulması tavsiye olunur. Başvurunuzu destekleyeceğini düşündüğünüz bakiyeli banka hesap dökümlerinizi ve tapu ve araç ruhsatı gibi belgeleri de ibraz edebilirsiniz.

Amerika Turistik vizesine şahsen başvurmam gerekiyor mu?

Amerika vize başvurunuzu Dataglobal aracılığı ile yapabilirsiniz ancak vize randevusuna şahsen gitmeniz gerekmektedir. Amerika vize işlemlerinde parmak izi ibrazı zorunludur, bu nedenle şahsen vize mülakatına katılmanız gerekmektedir.

Amerika Turistik vizesi alabilmem pasaport sürem ne olmalıdır?

Pasaportunuz süresi Amerika seyahati sonrası en az 6 ay olmalıdır.

Amerikan vizesi olan çocuklar randevuya gelmeli mi?

14 yaş altı çocuklar ve 80 yaş üstü kişilerin Amerika Konsolosluğuna randevuya gelme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Amerika turistik vizesi ücreti ne kadar?

Amerika turistik vize ücreti 160 Amerika dolarıdır. Dataglobal Amerika vize işlemlerinde profesyonel bir danışmanlık firmasıdır. Vize işlemlerini Dataglobal evrak takibi, vize türüne uygun başvuru, form doldurma ve seyahat tarihine uyumlu vize randevusu alma ve birçok konuda Amerika vizesi işlemlerinde başvuru sahiplerine destek vermektedir. Ek hizmetler hakkında ücret bilgisi almak için lütfen çağrı merkezimizi arayınız.