Danimarka Aile Ziyaret Vizesi

Aile Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Danimarka Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Danimarka’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Danimarka vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Danimarka aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Danimarka Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Danimarka aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Danimarka Aile ve Arkadaş Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, imzalı)
  2. Pasaport (Danimarka seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
  4. Gelir belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
  6. Kimlik fotokopisi

Kişinin mesleki durumuna göre ek olarak hazırlaması gereken belgeler

Şirket Sahipleri

  1. Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK / Bağ-Kur hizmet dökümü
  3. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL  bakiyeli, kaşe, imzalı ve banka imza sirküleri ile)

 Şirket Çalışanları

  1. Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  3. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
  4. Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyeli, kaşe,imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  1. Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
  2. Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  3. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  4. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  1. Öğrenci belgesi (güncel, orijinal, ingilizce)
  2. Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı,aslı)
  3. Sponsor olacak kişiden istenen evrakların tümü.

Danimarka Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Formları

Danimarka’da ziyaret amaçlı olarak yapılacak olan seyahatlerde doldurmanız gereken vize ile ilgili formlar aşağıdadır. Ziyaret vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Danimarka Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Schengen bölgesinde yer alan İsveç, Avusturya, İsviçre, Belçika, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Estonya, Almanya, Finlandiya, Macaristan, İtalya, Lüksemburg, Litvanya, Polonya, Slovakya, Hollanda, İzlanda, Malta, , Portekiz, Letonya, Yunanistan, Norveç, Slovenya. Schengen vizeniz çok girişli ise Danimarka’dan sonra Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’a da seyahat edebilirsiniz.

İzlanda veya Almanya’ya gitmek için Danimarka’ya aile ve arkadaş ziyareti vizesi başvurusu yapabilir miyim?

En uzun süre kalacağınız Schengen ülkesi hangi ülke ise o ülkenin konsolosluğuna başvuru yapmanız doğru olacaktır. Danimarka Schengen vizesi ile Almanya veya Fransa’ya seyahat edebilirsiniz. Ancak vizenizi doğru kullanarak sonraki vize başvurunuzda sorun yaşamamanız için ilk girişinizi Danimarka’dan yapmanızı tavsiye ederiz.

Danimarka vize işlemlerinde tek girişli vize ile çok girişli vizenin farkı nedir?

Tek girişli Danimarka vizesi ile Schengen bölgesine tek giriş hakkınız olur ve Schengen sınırlarından ayrıldıktan sonra kalış süreniz yeterli olsa bile vize geçerliliğini kaybeder. Çok girişli vize ile daha fazla giriş yapabilirsiniz ancak kalış sürenizin de yeterli olması gerekmektedir.

Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vize başvurumu benim yerime başkası yapabilir mi?

Danimarka vize başvurunuzu yetki yazısı verdiğiniz kurum ve şahıslar aracılığı ile yapabilirsiniz. Dataglobal Danimarka vize işlemlerinizi sizin adınıza yapma yetkinliğine sahip bir danışmanlık firmasıdır. Dataglobal Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vize başvurunuzu sizin yerinize gerçekleştirebilmektedir.

Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vizesi kaç günde çıkar?

Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vizesinin çıkış süresi ortalama 7 iş günüdür ancak konsolosluğun ek evrak talebi olabilir. Bu gibi istisnai durumların dikkate alınarak işlemlerin 15 gün önceden başlatılması tavsiye olunur. Başvurudan önce ayrıca Konsolosluğun randevu yoğunluğu da kontrol edilmelidir. Dataglobal Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vize işlemlerinin her aşamasında başvuru sahiplerine destek vermektedir.

Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vize ücreti ne kadar?

Danimarka aile ve arkadaş ziyareti vize ücreti konsolosluk harç bedeli ve başvuru merkezi hizmet bedelinden oluşmaktadır. Dataglobal çağrı merkezini arayarak güncel vize ücretleri hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Başvuru reddedildi taktirde vize ücretlerinin geri ödemesi yapılmamaktadır.