Danimarka Ticari Vize

Ticari Vize Başvuru Bilgileri

Danimarka Ticari Vize Başvurusu

Danimarka’da ticari faaliyette bulunmak isteyen şirket sahipleri veya şirket çalışanları için ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Danimarka ticari vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Danimarka vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Danimarka Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Danimarka ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Danimarka Ticari Vize Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Şirketin antetli kağıdına Danimarka Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi.
  2. Pasaport; 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olan.
  3. 2 adet Biometrik fotoğraf; 35×45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş ve pasaportunuzda hiç kullanılmamış
  4. Ticari Davetiye (Danimarka’daki firmadan gelecek olan davetiye mail ya da faks olabilir, içeriğinde 3 ana madde belirtilmelidir.)
  5. Davet eden firmanın antetli kağıdına yazılmalıdır. Davet edilen firmanın ünvanı, adresi, telefon numaraları, belirtilmelidir.
  6. Davet edilen kişi/kişilerin pasaportundaki kişisel bilgiler, mesleki görevi, seyahatin sponsoru ve konaklama bilgileri
  7. Talep edilen vizenin başlangıç-bitiş tarihleri ve birden çok seyahat olacaksa tarih aralığı belirtilmelidir
  8. Fuar/sergi ziyareti ise giriş bileti, katılımla ilgili belgeler veya fuar standına ilişkin belge.
  9. Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
  10. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  11. Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  12. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi.
  13. Vergi Levhası fotokopisi. Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  14. Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  15. SGK/BAĞ-KUR Hizmet Dökümü
  16. Şirketinizin son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  17. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olup içerisinde en az 2500 TL bakiye bulunmalıdır
  18. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli, ıslak imzalı ve banka memurunun imza sirküleri de eklenmelidir.
  19. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
  20. Kimlik fotokopisi
  21. Seyahat Sağlık Sigortası; 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe
  22. Danimarka’da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız otellere ait rezervasyonlarınız.

Şirket Çalışanları için Yukarıdakilere Ek Evraklar

  1. Danimarka seyahatine gidecek kişinin SGK İşe Giriş Bildirgesi.
  2. Danimarka seyahatine gidecek kişinin son 3 aylık Maaş Bordrolarının orijinalleri (Islak imzalı ve kaşeli olacaklar).

Danimarka Ticari Vize Başvuru Formları

Danimarka’da ticari amaçlı olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili formlar aşağıdadır. Ticari vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Danimarka Ticari Vize Dilekçe Örneği

 Danimarka Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Danimarka ticari vizesi kaç günde çıkar?

Danimarka vize başvuruları genellikle 7 ila 10 iş günü içinde sonuçlanır. Danimarka vizesinin çıkış süresi Danimarka Konsolosluğunun inisiyatifindedir. Vize başvurunuzu en erken seyahatinizden 3 ay önce, en geç seyahatinize 15 gün kala yapabilirsiniz. Başvurudan önce konsolosluğun randevu yoğunluğu ve tatil günleri dikkate alınmalıdır. Dataglobal sizin adınıza Danimarka ticari vize işlemlerinizin takibini randevu aşamasından itibaren yapmaktadır.

Danimarka ticari vize davetiyesi nasıl alınır?

Danimarka ticari vize davetiyesi Danimarka’da ticari ilişki içinde olunan firmadan veya konferans, ticari fuar gibi etkinlik katılımı söz konusu ise etkinliği düzenleyen kuruluştan alınmalıdır. Davetiye fotokopi formatında olabilir ancak davetiye aldığınız firmanın ticari faaliyet alanıyla benzer bir alanda faaliyet göstermeniz önemli bir kriterdir.

Danimarka vizesi ile hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Danimarka ticari vizesi ile 26 Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz. Çok girişli vizeniz varsa bu ülkelerle birlikte Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’ya da giriş yapabilirsiniz.

Danimarka vizesi için pasaport süresi ne olmalıdır?

Schengen vize başvurularında T.C. Bordo pasaport süresi seyahatten sonra en az 3 ay geçerli olmalıdır.

Danimarka ticari vize başvurumu benim yerime başkası yapabilir mi?

Danimarka vizesi başvurunuz Dataglobal danışmanlığında yapabilirsiniz. Vereceğinizi yetki yazısı ile Dataglobal vize başvurunuzu sizin adınıza yapabilmektedir.

Danimarka vize randevusunda parmak izi ibrazı zorunlu mu?

Tanımlı parmak iziniz olsa dahi Danimarka Konsolosluğu her başvuruda, başvuru sahibinin parmak izi vermesini talep etmektedir.

Danimarka Konsolosluğuna doğrudan ticari vize başvuru yapabilir miyim?

Danimarka Konsolosluğuna doğrudan vize başvurusu yapılmamaktadır. Vize evraklarının kabulü ve parmak izi verme işlemi vize başvuru merkezinde yapılmaktadır. Danimarka’da çalışma, oturum izni alma veya eğitim amaçlı uzun süreli kalışlar için Konsolosluğa başvuru yapılabilir.

Danimarka ticari vizesi ile Almanya’dan giriş yapabilir miyim?

Danimarka Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerinde giriş yapabilirsiniz ancak ilk girişinizi Danimarka’dan yapılması vizenin doğru şekilde kullanıldığınız gösterir. Schengen vize başvurularında birden fazla ülke ziyareti yapılacaksa en uzun süre kalınacak olan ülkenin konsolosluğuna başvuru yapılması gerekir.

Danimarka ticari vize ücreti nedir?

Danimarka ticari vize ücreti konsolosluk harç bedeli olan 60 Euro ve başvuru merkezinin hizmet ücretlerinden oluşur. Bu ücretler güncellenebildiğinden sağlıklı bilgi için Dataglobal müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.