Estonya Öğrenci Erasmus Vizesi

Öğrenci/Erasmus Vize Başvuru Bilgileri

Estonya Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Estonya’da eğitim amacıyla Erasmus öğrenci vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Estonya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Estonya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Estonya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Estonya öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Estonya Öğrenci Eğitim Vizesi Gerekli Evraklar

Şahsi Evraklar

  1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Şirket sahipleri için Konsolosluğa hitaben yazılmış kaşe ve imzalı)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
  4. T.C kimlik fotokopisi
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
  6. Banka hesap özeti (son 3 aya ait, en az 2500 tl bakiye, kaşeli, ıslak imzalı ve banka imza sirküleri ile)

Eğitim için Ek Evraklar

  1. Estonya’da devlet üniversitesinden orijinal kabul veya kayıt belgesi.
  2. Bir yıl hazırlık ise hazırlık döneminden sonra üniversite eğitimine devam edileceği belirtilmelidir.
  3. Yükseköğretime geçiş için gerekli koşullar (diploma, denklik belgesi).
  4. Burs alanlar için burs belgesi
  5. Sponsor olan kişinin oturum kartı, kimlik kartı veya yabancılar için süresiz oturum izninin fotokopisi.
  6. Sponsor Estonya’da ise: Estonya’daki kayıtlı olduğu Belediyeden onaylanmış öğrenci davetiyesi ve Estonya belediyesinden alınmış aile toplum kağıdı.
  7. Sponsor Estonya’da değilse yaşadığı ülkenin Estonya Büyük Elçiliği’nden alınmış sponsorluk belgesi
  8. Sponsor olan kişinin gelir evrakları:
  9. Çalışan ise çalışma süresini gösteren belge ve iş kontratı ve 3 aylık maaş bordrosu. Sosyal yardım ödeme belgeleri.
  10. Serbest meslek sahibi ise son yıla ait vergi beyannamesi, vergi kayıt numarası ve ticaret odası kaydı. Varsa sosyal yardım ödeme belgeleri.
  11. 21 yaş üstü öğrenciler için Ankara/İstanbul Adli Sicil Müdürlüğü tarafından Estonya resmi dillerinden biriyle yazılmış 6 ayı geçmemiş Dışişleri
  12. Bakanlığı veya adli mahkeme tarafından onaylanmış (apostilli) adli sicil kaydı aslı ve 2 adet fotokopisi
  13. Reşit olmayanlar için (18 yaş altı) yasal velisini gösterir belgeler
  14. Öğrenci Mülakat Formu: Bu form eğitiminiz hangi yabancı dilde olacak ise o dilde doldurulmalıdır; Hollandaca, Fransızca, Almanca veya İngilizce

Estonya Eğitim/Erasmus Vizesi Başvuru Formları

Estonya’da eğitim amacıyla yapılacak olan ziyaretlerde doldurmanız gereken vize başvuru formu aşağıdadır. Vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Estonya Turistik Vize Dilekçesi

 Estonya Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader