Fransa Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Fransa Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Fransa’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Fransa vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Fransa aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Fransa Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Fransa aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Fransa Aile Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Orjinal davetiye (Fransız belediyesi onaylı davet yazınızı lütfen kargo ile temin ediniz)
  2. Vize talep dilekçesi (Şahsen, şirketin antetli kağıdına konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçeniz kaşe ve ıslak imzalı biçimde tarafımıza ulaştırılmalıdır)
  3. Pasaport (Vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde ve fonu beyaz olmalı, başörtüsü yerine bone kullanılmalıdır, fotoğraflar daha önceki vizelerde kullanılmamış olmalıdır)
  5. Güncel tarihli şirket evraklarınız (Orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
  6. 4B hizmet dökümünüz (e-devlet şifrenizle detaylı hizmet dökümünüzü tarafımıza ulaştırınız)
  7. Şirket banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğinizi içermeli, en az 7000 TL bakiyesi bulunmalı, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle tarafımıza ulaştırılmalı)
  8. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, orjinal belge)
  9. Ek gelir belgeleriniz (Varsa tapu, araç ruhsatı, kira gelirlerine dair dökümanlar)

Sigortalı Çalışanlar

  1. Şirket yazısı (Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben seyahat tarihlerinin belirtildiği  kaşe ve ıslak imzalı )
  2. Orjinal davetiye (Fransa belediyesi onaylı orjinal )
  3. Pasaport (Vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı)
  4. 2 adet biometrik Yeni fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde ve fonu beyaz olmalı)
  5. Güncel tarihli şirket evraklarınız (Faaliyet belgesi 3 aydan eski olmamalı  vergi levhası, imza sirküleri, sicil gazete fotokopileri)
  6. SGK işe giriş bildirgesi
  7. 4A detaylı hizmet dökümünüz (e-devlet şifrenizle detaylı hizmet dökümünüzü tarafımıza ulaştırınız)
  8. Maaş bordrosu (Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli)
  9. Banka hesap özetiniz (Son 3 aylık hesap hareketliliğinizi içermeli, en az 4000 TL bakiyesi bulunmalı, kaşe ve ıslak imzalı)
  10. Kimlik fotokopisi
  11. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, orjinal belge)

Devlet Memurları

  1. Orjinal davetiye (Fransız belediyesi onaylı davet yazınızı lütfen kargo ile temin ediniz)
  2. Vize talep dilekçesi (Şahsen konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçeniz Türkçe ve ıslak imzalı şekilde tarafımıza ulaştırılmalıdır)
  3. Pasaport – eski pasaport (Vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı)
  4. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde ve fonu beyaz olmalı, başörtüsü yerine bone kullanılmalıdır)
  5. Resmi izin belgesi (Mühür ve ıslak imzalı şekilde tarafımıza ulaştırılmalı)
  6. Görev kimlik kartı fotokopisi
  7. Çalışma belgesi (Bağlı bulunduğunuz kurumun antetli kağıdına mühürlü ve ıslak imzalı şekilde)
  8. Maaş bordrosu (Son 3 aya ait, ıslak imzalı ve kaşeli)
  9. Banka hesap özetiniz (Son 3 aylık hesap hareketi içermeli, en az 4000 TL bakiyesi bulunmalı, kaşe ve ıslak imzalı)
  10. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, orjinal belge)

Emekliler

  1. Vize talep dilekçesi (Fransa Konsolosluğu’na hitaben yazacağınız dilekçenizi tarafımıza Türkçe ve ıslak imzalı olacak şekilde ulaştırınız)
  2. Pasaport (Vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı)
  3. 2 adet biometrik yeni fotoğraf
  4. ​Emekli kart fotokopisi veya E devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge
  5. Banka hesap özetiniz (Son 3 aylık hesap hareketleri, emeklilik maaşının yattığını gösteren, en az 6.000 TL bakiyesi bulunmalı, kaşe ve ıslak imzalı)
  6. Orjinal davetiye (Fransız belediyesi onaylı davet yazınızı lütfen kargo ile temin ediniz)
  7. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, orjinal belge)

Öğrenciler

  1. Pasaport (Vize bitim tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli olmalıdır)
  2. 2 adet biometrik yeni fotoğraf
  3. Orjinal davetiye (Fransız belediyesi onaylı, orjinal kargo ile gönderilmiş)
  4. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, orjinal belge)
  5. Öğrenci belgesi (Güncel tarihli ve orjinal olmalı)
  6. Muafakatname (Kişi 18 yaşından küçükse anne, baba tarafından imzalanmış Noter onaylı orjinal belge)
  7. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Ev Hanımları

  1. Pasaport – eski pasaportlar (Vize bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerli olmalı)
  2. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde ve fonu beyaz olmalı)
  3. Orijinal Davetiye (Belediye onaylı, davet eden kişinin pasaport ve kimlik fotokopisi ile)
  4. Kimlik fotokopisi ve Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Güncel tarihli, orjinal belge)
  5. Şahsi banka hesap özeti (Son 3 aylık en az 4000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  6. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Fransa Ziyaret Vizesi Başvuru Formları

Fransa’da ziyaret olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ziyaret vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Fransa Ziyaret Vize Dilekçesi

 Fransa Ziyaret Vizesi Başvuru Formu (Fransızca)

 Fransa Ziyaret Vizesi Başvuru Formu (İngilizce)

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Vize başvurumu kendim mi yapmalıyım veya başvuruyu benim adıma başka bir kişi yapabilir mi?

Vize başvurularında biometrik kayıt (parmak izi) alımına başlanması sebebiyle, 12 yaş ve üzeri tüm başvuru sahiplerinin başvuru esnasında şahsen bulunması gerekmektedir. 12 yaşın altındaki başvuru sahipleri parmak izi vermekten muaftır.

Davetiyemin orijinali halen bana ulaşmadı. Bu yüzden davetimi e-mail üzerinden temin ederek fotokopisiyle başvuruda bulunabilir miyim?

Hayır. Sadece davetiyenin aslı kabul edilmektedir. E-mail çıktısı veya faks olarak gönderilmiş davetiyelerle başvuruda bulunamazsınız.

Sık sık Fransa seyahatlerinde bulunuyorum. Buna rağmen her başvurumda tüm evrakları sunmam gerekir mi?

Evet. Her yeni vize başvurunuzda münferiden evrakları yeni tarihli haliyle ibraz etmeniz gerekmektedir.

Bir çocuk ile birlikte seyahat ediyorsam, çocuk için de ayrıca başvuru formu doldurulması gerekir mi?

Evet, çocuk kendi pasaportuna sahip olsun veya olmasın başvuru formu doldurulması gerekmektedir. Reşit olmayanlar, kısa süreli vizeler için ailelerinin pasaportuna eklenebilir. Çocuğunuz pasaportunuza eklenmişse, fotoğrafı pasaportu veren birim tarafından pasaporta eklenmelidir.

Başvuru belgelerimi hazırladıktan sonra doğrudan Konsolosluk/Büyükelçilik’e başvuru yapabilir miyim?

Kısa süreli vize talepleri başvuru merkezlerine, uzun süreli vize talepleri randevu alındıktan sonra Konsolosluk/Büyükelçiliğe yapılmaktadır.

Vize başvurusunda bulunurken seyahat sağlık sigortası yaptırmam gerekiyor mu?

Evet. Vize talep dosyası, Schengen alanında seyahat sürenizin tümünü kapsayan seyahat sağlık sigortasını içermelidir, Ayrıca, bu seyahat sigortası 30.000 euroyu kapsayacak şekilde düzenlenmelidir.

Vize başvurum ne kadar sürede sonuçlanır?

Ortalama 3-5 işgünü. İstanbul Fransa Başkonsolosluğu ihtiyaç durumunda pasaportları daha uzun süre elinde tutabilir. Başkonsolosluk ek sorular sormak için vize talep edeni görüşmeye çağırabilir.

Vizem reddedilirse masraflarımın iade edilmesini talep edebilir miyim?

Hayır. Ödenen ücret talebin işlenmesi içindir ve Başkonsolosluğun verdiği karar ne olursa olsun iade edilmez.

Vizem red edilirse red gerekçesi bana bildirilecek mi?

Evet. Başkonsolosluk red gerekçesini pasaportun içinde gelen fransızca bir evrakla bildirmektedir.

Vize red edilirse ne yapmam gerekir? Tekrar başvuru da bulunabilmem için belirli bir süre geçmesi gerekir mi?

Hayır. Belirli bir süre beklemeden yeniden başvuru da bulunabilirsiniz. Fakat vize reddine sebep olan durumlar değişmez ise bu durum yine vize reddine sebep olacaktır.

Kısa süreli vize taleplerini işleme süresi ne kadar sürer?

Türk pasaportu sahipleri veya Türkiye’de oturma izni sahibi yabancılar (aşağıdaki uyruklar hariç) için 72 saat (İzmir’de başvuru değerlendirme süresi 3 ila 5 işgünü arasındadır).

Türkiye’de oturma iznine sahip olmayan diğer yabancılar için 7 ile 10 gün arası.

Aşağıdaki pasaport sahipleri için 15 gün:

Afganistan, Cezayir, Suudi Arabistan, Bangladeş, Beyaz Rusya, Myanmar, Burundi, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Kuzey Kore, Mısır, Endonezya, İran, Irak, Ürdün, Lübnan, Libya, Moritanya, Nijerya, Pakistan, Filistin, Filipinler, Mülteciler, Ruanda, Somali, Sudan, Suriye, Vietnam, Yemen, Zimbabwe.

Konsolosluk tarafından talep edilecek görüşmeler nedeniyle, Türk vatandaşları da dahil, herkes için süreler daha uzun olabilir.

Unutmayın, Başkonsolosluk vize talebi ile ilgili karar vermeden önce vize talep edenleri bir konsolosluk görevlisi ile kişisel bir görüşmeye çağırabilir. Fransa Başkonsolosluğu, dosya işlerken başka doğrulayıcı belgeleri talep etme hakkını saklı tutar.

Vize talep edenlerin, bu sitede verilen bilgileri dikkatlice okumalarını rica ederiz. Bu bilgiler, dosyanızı olabildiğince doğru hazırlamanıza yardımcı olur, bu da dosyanızın eksik olması veya işlemlerin uzaması riskini ortadan kaldırır.