İtalya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

İtalya Aile Ziyaret Vize Başvurusu

İtalya’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında İtalya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

İtalya aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İtalya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

İtalya aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

İtalya Aile-Arkadaş-Akraba Ziyareti Vizesi İçin Gereken Evraklar Nelerdir?

  1. İtalya vize başvuru işlemlerinde kullanacağınız evrakların güncel tarihli olduğundan emin olunuz.
  2. Pasaport (Seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalı)
  3. 2 adet biometrik Yeni fotoğraf (Güncel, beyaz fon üzeri, 3,5×4,5 cm ölçülerinde)
  4. Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren belgeye ek olarak evli bayanların kızlık soyadını içeren diğer belgeyi de temin etmeleri gerekmektedir.)
  6. Davet yazısı (Davetiye, İtalya Konsolosluğu’nun istediği formatta ve davet eden İtalyan vatandaşının kimlik kartı veya oturum izni kartı fotokopisi ile birlikte temin edilmelidir.)
  7. Güncel banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.)
  8. Kişi Yabancı uyruklu ise;En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve Çalışma izni fotokopisi
  9. Ek gelir belgeleri; Başvuru sahibinin üzerine kayıtlı varsa tapu, araç ruhsatı ve kira gelirine dair fotokopiler,
  10. Kişi Freelance çalışıyor veya Danışmanlık hizmeti veriyorsa; Noter onaylı Orijinal iş sözleşmesi

Başvuru Sahibinin Mesleki Statüsüne Göre Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Şirket Çalışanları

  1. Şirket yazısı (Şirket antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede; başvuru sahibinin şirketteki görevi, izinli olduğu tarihler ve belge kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır)
  2. SGK işe giriş bildirgesi
  3. SGK 4 A detaylı hizmet dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  4. Maaş bordroları (Son 3 aylık ıslak imza ve kaşeli belgeler.)
  5. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

Şirket Sahipleri

  1. Vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede seyahat tarihleri, amacı, geri dönüş taahhütü verilmeli belge kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.)
  2. 4 B Detaylı hizmet dökümü veya BAĞ-KUR ödeme dökümü (E-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  3. Güncel tarihli şirket evrakları (Orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)

Şahıs şirketinde görevli başvuru sahipleri şirketlerinin sadece İmza beyannamelerini ve Vergi levhası fotokopilerini sunmaları yeterli olacaktır.

Emekliler

  1. Emeklilik kartı fotokopisi veya Emekli olunan kurumdan alınmış ıslak imzalı orijinal yazı
  2. Maaş dökümü (Maaş ödemelerinizin yattığı bankadan kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş belge.)

Öğrenciler

  1. İngilizce Öğrenci belgesi (Güncel tarihli orijinal belge)
  2. Sponsor ebeveynin mesleki durumuna yönelik evraklar,
  3. Sponsor yazısı (Öğrenci için sponsor olacak ebeveynin hazırlaması gereken bir evraktır.)
  4. Muvafakatname belgesi (Başvuru sahibi 18 yaşında küçük ise anne ve baba tarafından imzalanmış, noter onaylı orjinal belge.)
  5. Anne ve baba ile birlikte seyahat edecek 18 yaşında küçük tüm başvuru sahipleri için Muvafakatname belgesinin aslının sunulması zorunludur.

Ev Hanımları

  1. Sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre istenen tüm evraklar
  2. Sponsor yazısı (Ev Hanımı için sponsor olacak kişinin hazırlaması gereken bir evraktır. Belgede sponsor olunacağı ve yakınlık derecesi belirtilmelidir.)

Devlet Memurları

  1. İzin belgesi (Bağlı bulunduğunuz kurumdan mühür ve ıslak imzalı orijinal belge olarak temin ediniz.)
  2. Çalışma belgesi (Bağlı bulunduğunuz kurumdan mühür ve ıslak imzalı orijinal belge olarak temin ediniz.)
  3. Maaş dökümü (Son 3 aylık kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.)
  4. Görev kimlik kartı ön ve arka yüz fotokopisi

İtalya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Formları

İtalya’da aile ziyareti amacıyla yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ziyaret vizesi formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 İtalya Ziyaret Vize Davetiye Formu

 İtalya Schengen Vizesi Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun geçerlik süresi en az ne kadar olmalıdır?
İtalya’ya vize başvurusunda bulunabilmek için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.Ailevi nedenlerle verilen uzun süreli vizelerin geçerliği bir yıl olduğu için bu durumlarda pasaportun en 15 ay daha geçerliği olmalıdır.Başvuru sırasında pasaportta en az iki boş sayfa olmalıdır.

Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması’na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.

Ulusal vize ne demektir?
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması’na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.

Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz.
Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Vize başvurusunu öngörülen seyahat başlangıç tarihinden en erken 90 gün önce yapmak mümkündür.

Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu? / Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportları vizeye tabi midir?
Hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportu sahiplerinin, Schengen alanında 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.

Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?

Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir

Türk vatandaşıyım, Türk pasaport sahibiyim fakat Schengen alanına dahil olmayan bir ülkeden oturum iznim var. İtalya vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?
Başvurunuzu oturum izni ile ikamet ettiğiniz ülkeden yapmalısınız.

Mesai saatleriniz nelerdir?
Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Evlilik, boşanma vs. sonucu geçerliğini yitiren soyadlarını taşıyan pasaportlar kabul edilmez.

DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?

Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?
İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu Adres: Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk. No: 5, 34433, Tophane, Beyoğlu / İstanbul

Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz

Hangi ülkenin temsilciliğine başvuru yapmam gerek?
Schengen vizesi (en fazla 90 gün geçerliği olan) alabilmek için seyahatin tek ya da asıl amacını oluşturan Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır. Eğer seyahatin olası farklı durakları arasında asıl amacı belirlemek mümkün değilse, ilk girişin yapılacağı Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır.

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.