İtalya Öğrenci Erasmus Vizesi

Öğrenci/Erasmus Vize Başvuru Bilgileri

İtalya Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

İtalya’da eğitim amacıyla Erasmus öğrenci vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında İtalya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

İtalya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İtalya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

İtalya öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

İtalya Öğrenci Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar (Öğrenci Değişim Programı)

  1. Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte ibraz verilmelidir)
  2. 2 adet biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, güncel, beyaz fon üzeri)
  3. Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
  4. Öğrenci belgesi veya transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
  5. Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı)
  6. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  7. Eğitim programı sertifikası
  8. Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
  9. Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminatlar
  10. Seyahat sağlık sigortası; 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip
  11. Otel ve uçak bileti rezervasyonu (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)

İtalya’da Üniversite Eğitimi için Gerekli Evraklar

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşesi olan)
  3. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
  4. Kimlik fotokopisi ve tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
  5. Muvafakatname (Kişi 18 yaşından küçük olması halinde, anne, baba imzalı, orjinal belge)
  6. Öğrencinin başvurusunu gerçekleştirdiği okuldan aldığı kayıt kabul belgesi.

İtalya Schengen Vizesi Başvuru Formu

İtalya Schengen vizesi başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 İtalya Eğitim Vizesi Dilekçe

 İtalya Schengen Vizesi Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun geçerlik süresi en az ne kadar olmalıdır?
İtalya’ya vize başvurusunda bulunabilmek için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.Ailevi nedenlerle verilen uzun süreli vizelerin geçerliği bir yıl olduğu için bu durumlarda pasaportun en 15 ay daha geçerliği olmalıdır.Başvuru sırasında pasaportta en az iki boş sayfa olmalıdır.

Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması’na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.

Ulusal vize ne demektir?
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması’na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.

Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz.
Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Vize başvurusunu öngörülen seyahat başlangıç tarihinden en erken 90 gün önce yapmak mümkündür.

Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu? / Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportları vizeye tabi midir?
Hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportu sahiplerinin, Schengen alanında 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.

Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?

Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir

Türk vatandaşıyım, Türk pasaport sahibiyim fakat Schengen alanına dahil olmayan bir ülkeden oturum iznim var. İtalya vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?
Başvurunuzu oturum izni ile ikamet ettiğiniz ülkeden yapmalısınız.

Mesai saatleriniz nelerdir?
Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Evlilik, boşanma vs. sonucu geçerliğini yitiren soyadlarını taşıyan pasaportlar kabul edilmez.

DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?

Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?
İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu Adres: Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk. No: 5, 34433, Tophane, Beyoğlu / İstanbul

Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz

Hangi ülkenin temsilciliğine başvuru yapmam gerek?
Schengen vizesi (en fazla 90 gün geçerliği olan) alabilmek için seyahatin tek ya da asıl amacını oluşturan Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır. Eğer seyahatin olası farklı durakları arasında asıl amacı belirlemek mümkün değilse, ilk girişin yapılacağı Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır.

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.