İtalya Ticari Vize

Ticari Vize Başvuru Bilgileri

İtalya Ticari Vize Başvurusu

İtalya’da ticari faaliyette bulunmak isteyen şirket sahipleri veya şirket çalışanları için ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında İtalya ticari vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

İtalya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İtalya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

İtalya ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

İtalya Ticari Vize Gerekli Evraklar

  1. Pasaport (Seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği olmalı)
  2. 2 adet biyometrik yeni fotoğraf (Güncel, beyaz fon üzeri, 3,5×4,5 cm ölçülerinde)
  3. Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren belgeye ek olarak evli bayanların kızlık soyadını içeren diğer belgeyi de temin etmeleri gerekmektedir.)
  5. Davet yazısı (Davetiye, İtalya Konsolosluğunun istediği formatta ve davet eden şirket yetkilisinin kimlik kartı fotokopisi ile birlikte temin edilmelidir. Örnek format için Müşteri temsilcilerimizi arayabilirsiniz.)Visura Camerale (İtalyan şirketinin Ticaret sicil belgesi)
  6. Şirketin güncel banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmelidir.)
  7. Kişi Yabancı uyruklu ise en az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve Çalışma izni fotokopisi
  8. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, ticaret sicil gazete, vergi levhası, imza sirküsü fotokopileri)

Başvuru sahibinin durumuna göre hazırlaması gereken evraklar

Şirket Çalışanları

  1. İngilizce şirket yazısı (Şirket antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede; şirketteki görev, maaş, görev aldığı süre, seyahat tarihleri, amacı ve geri dönüş taahhütü belirtilmeli, belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalıdır.)
  2. SGK işe giriş bildirgesi
  3. 4 A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  4. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli olarak temin edilmelidir.)

Şirket Sahipleri

  1. İngilizce Vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede seyahat tarihleri, amacı, geri dönüş taahhütü verilmeli, belge kaşe ve ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.)
  2. 4 B Detaylı hizmet dökümü veya BAĞ-KUR ödeme dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)

İtalya Ticari Vize Başvuru Formları

İtalya’da ticari olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ticari vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 İtalya Ticari Vize Dilekçesi

 İtalya Ticari Vize Davetiye Örneği

 İtalya Turistik  Schengen Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun geçerlik süresi en az ne kadar olmalıdır?
İtalya’ya vize başvurusunda bulunabilmek için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.Ailevi nedenlerle verilen uzun süreli vizelerin geçerliği bir yıl olduğu için bu durumlarda pasaportun en 15 ay daha geçerliği olmalıdır.Başvuru sırasında pasaportta en az iki boş sayfa olmalıdır.

Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması’na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.

Ulusal vize ne demektir?
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması’na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.

Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz.
Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Vize başvurusunu öngörülen seyahat başlangıç tarihinden en erken 90 gün önce yapmak mümkündür.

Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu? / Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportları vizeye tabi midir?
Hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportu sahiplerinin, Schengen alanında 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.

Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?

Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir

Türk vatandaşıyım, Türk pasaport sahibiyim fakat Schengen alanına dahil olmayan bir ülkeden oturum iznim var. İtalya vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?
Başvurunuzu oturum izni ile ikamet ettiğiniz ülkeden yapmalısınız.

Mesai saatleriniz nelerdir?
Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Evlilik, boşanma vs. sonucu geçerliğini yitiren soyadlarını taşıyan pasaportlar kabul edilmez.

DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?

Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?
İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu Adres: Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk. No: 5, 34433, Tophane, Beyoğlu / İstanbul

Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz

Hangi ülkenin temsilciliğine başvuru yapmam gerek?
Schengen vizesi (en fazla 90 gün geçerliği olan) alabilmek için seyahatin tek ya da asıl amacını oluşturan Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır. Eğer seyahatin olası farklı durakları arasında asıl amacı belirlemek mümkün değilse, ilk girişin yapılacağı Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır.

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.