Polonya Vizesi

Vize Başvuru İşlemleri

DataGlobal Polonya Vize Servisine Hoşgeldiniz.

Polonya konsolosluk veya büyükelçilik birimlerine yapılacak olan vize başvurularında yetkili olan DataGlobal vize servisinin deneyimli müşteri temsilcileri seyahat türüne ve başvuru sahibinin mesleki durumuna göre başvuru evraklarını belirler. Ardından vize randevusu istenilen tarihte adınıza alınır, vize başvuru süreci başlatılır ve süreç başından sonuna kadar takip edilir. Böylelikle vize başvuru sürecinde ortaya çıkabilecek sorunlar en sağlıklı şekilde çözümlenir. En doğru biçimde vize başvurunuzu yapmak için Dataglobal çağrı merkezini arayabilirsiniz.

Polonya Vizesi

Resmi adıyla Polonya Cumhuriyeti, Orta Avrupa’da yer alan bir ülkedir. Polonya’ya vatandaşlar çeşitli sebeplerle seyahat etmektedir. Polonya’ya turistik, ticari, aile ziyareti, kısa süreli eğitim, kültürel amaçlarla kısa süreli seyahatler Polonya Schengen Vizesi kapsamında değerlendirilmektedir. Polonya Schengen Vizesi kısa süreli, 180 günlük sürede 90 günü geçmeyen seyahatlerde ülkeye giriş için kullanılmaktadır. Bu seyahatlerini gerçekleştirmek için Türkiye Cumhuriyeti umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi kişilerin Polonya Vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 6 aylık süre içerisinde 3 aya kadar yapılan seyahatlerde Polonya Schengen Vizesi alımından muaftırlar.

Kısa süreli seyahatlerde bulunabildiği gibi, çalışma izni, uzun süreli eğitim, Erasmus, bilimsel araştırma, staj, aile birleşimi gibi 180 gün içerisinde 90 günden uzun konaklamayı gerektiren Polonya seyahatlerinde, Polonya Ulusal Vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir.

Polonya Schengen Vizesi, ilk girişin Polonya’dan yapılması koşuluyla diğer Schengen ülkelerine girişlerde de geçerlidir. Birden fazla Schengen ülkesi ziyaret edilecekse, en çok konaklanacak ülkeden başvuru yapılması gerekmektedir. Güncel Polonya Vize Ücretlerine bu yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Schengen ülkeleri: Avusturya, Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İspanya, Hollanda, İzlanda, Litvanya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Letonya, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsviçre, İsveç, Macaristan ve İtalya

Polonya Turistik Vize

Polonya’ya yapılan turistik seyahatlerde başvurulması gereken vize türü Polonya Turistik Vize olmalıdır. Bu tipte bir Polonya Vizesi, Polonya Schengen Vizesi kapsamında yapılmaktadır. 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen turistik seyahatlerde mümkündür. Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının 6 aylık sürede 3 ayı geçmeyen seyahatlerinde Polonya Turistik Vize gerekmemektedir. Resmi pasaport hamili kişiler vize uygulamasından muaftırlar. Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahiplerinin Polonya’ya turistik seyahatlerinde ülkeye giriş için Schengen vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Polonya Turistik Vize için gereklilikler Polonya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Polonya Turistik Vize başvurularında evraklar kişinin mesleki durumuna göre belirlenmektedir. Evrak listesi için yazının devamında bulunan Polonya Vizesi için Gerekli Evraklar başlıklı kısmı okuyunuz.

Polonya Ticari Vize

Polonya’ya konferans, fuar katılımı ya da iş görüşmeleri gibi ticari amaçlarla seyahat edecek kişilerin Polonya Ticari Vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Polonya Ticari Vize 6 aylık sürede 3 aylık konaklama hakkı tanımaktadır. Resmi pasaport sahibi vatandaşlar Polonya Ticari Vize uygulamasından muaftırlar. Bordo (Umumi) pasaport sahiplerinin ticari faaliyet amaçlı Polonya seyahatlerinde Polonya Ticari Vize alımı gerekmektedir.

Gereklilikler Polonya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Polonya Ticari Vize başvurusu için ticari amacı kanıtlayan tüm evrakların başvuruda sunulması gerekmektedir. Polonya ticari vize başvuruları için Polonya’da bulunan şirketten kaşeli imzalı davetiye gerekmektedir. Planlanan seyahat fuar katılımı için gerçekleşecekse, giriş kartı veya fuarda stant açılacaksa fuarı düzenleyen kurum tarafından kaşeli imzalı davetiye ve ödeme yapıldığına dair makbuz gerekmektedir. Montaj, tamir, bakım amaçlı gidilecekse işlem yapılacak makinenin faturası gerekmektedir.

Polonya Aile Ziyareti Vizesi

Polonya’da ikamet eden ya da Polonya vatandaşı aile bireyi, arkadaş ya da akraba ziyaretinde bulunacak kişilerin Polonya Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yapmaları gerekmektedir. Polonya Aile Ziyareti Vizesi de Polonya Schengen Vizesi kapsamında kısa süreli olarak yapılan ziyaretleri içermektedir. Kısa süreliden kasıt 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen konaklamalarda Polonya Aile Ziyareti Vizesi başvurusu yapılmalıdır. 3 aylık seyahatlerde resmi pasaport sahipleri Polonya Schengen Vizesi uygulamasından muaftır. Bordo pasaport sahipleri vize uygulamasına tabiidir. Ülkeye giriş için geçerli bir Polonya Schengen Vizesi gerekmektedir. Polonya aile ziyareti vizesi gereklilikleri Polonya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Temel ve mesleki evraklara ek olarak, davet eden kişiyle akrabalık bağlarını kanıtlayan nüfus kayıt örneği gibi belgeler gerekmektedir. Kişinin son 3 yılda alınmış Schengen vizesi yoksa ziyaret edilecek kişinin Polonya’da bağlı bulunduğu resmi davetiyenin orjinalini göndermesi gerekmektedir. Kişinin son 3 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesi varsa, Polonya’daki kişi tarafından yazılıp imzalanmış davetiye ve davet eden kişiye ait bilgilerin bulunduğu pasaport fotokopisi yeterli olmaktadır.

Polonya Eğitim / Araştırma Vizesi

Polonya’ya kısa süreli eğitim ya da araştırma amaçlı gidecek kişilerin Polonya eğitim vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Polonya kısa süreli eğitim programları 6 aylık süre içerisinde 3 aya kadar konaklama hakkı tanımaktadır. Bu süreyi aşan uzun süreli eğitimler için Polonya Ulusal Vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Kısa süreli eğitim vize uygulamasına resmi pasaport sahipleri tabii tutulmazken, umumi (bordo) pasaport sahiplerinin ülkeye giriş için Polonya Vizesi alımı gerekmektedir. Polonya Eğitim Vizesi için bu seyahat amacı kanıtlayan tüm evrakların ibraz edilmesi gerekmektedir. Eğitim masraflarının ödendiğini gösteren makbuzlar, kişi öğrenciyse öğrenci belgesi, reşit olmayanlar için her iki ebeveyn tarafından verilmiş noter tasdikli muvafakat name, başvuru sahibi öğrenci ya da çalışmıyorsa, aileden biri masrafları karşılayacaksa, noter onaylı taahhütname ve bakiyeli banka hesap dökümü gerekmektedir. 180 gün içerisinde 90 günü aşan uzun süreli eğitim programları için Ulusal Vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. 90 günü aşan Erasmus hareketliliği için yapılacak seyahatler de ulusal vize kapsamında değerlendirilmektedir.

Polonya Şoför Vizesi

Polonya’ya gidecek olan uzun yol şoförleri, nakliyeciler, tır şoförlerinin alması gereken vize türü Polonya Şoför Vizesi olmalıdır. Polonya şoför vizesi başvuruları Polonya Schengen Vizesi kapsamında 6 aylık sürede 3 aylık konaklamaları içerir şekilde yapılmaktadır. Polonya Şoför Vizesi gereklilikleri Polonya Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Gerekli temel ve mesleki evraklara ek olarak;

  1. AB’ deki bir şirketten davet mektubu ya da iş ortaklığı belgesi
  2. Şirketin teminat yazısı
  3. Şirket üyeyse UND (Uluslararası Nakliyeciler Derneği) tarafından verilen teminat yazısı
  4. Şirket sürücüleri listesi
  5. C2 Yetki Belgesi, CMR Belgesi
  6. Sürücü Belgesi gerekmektedir.

Polonya Çalışma Vizesi

Polonya’ya çalışma amacıyla gitmek isteyen kişilerin Polonya Çalışma Vizesine başvuru yapmaları gerekmektedir. Polonya çalışma izni, 90 günü aşan konaklamalar gerektirdiğinden Polonya Ulusal Vize kapsamında değerlendirilmektedir. Kısa süreli Polonya Schengen Vizesi başvurularında kullanılan formdan farklı olarak, Polonya Ulusal Vize Başvuru Formu gerekmektedir. Polonya Ulusal Vize Başvuru Formu, başvuru sahibinden kişisel bilgilerinin, iletişim bilgilerinin, seyahate ilişkin bilgilerin ve mesleki bilgilerinin istendiği bir formdur. İlgili alanların eksiksiz ve güncel durumu yansıtır şekilde doldurulması gerekmektedir. Polonya’da çalışma vizesi için gereklilikler temel evrakların yanı sıra aşağıdaki gibidir:

  1. Polonya Ulusal Vize Formu
  2. Polonya’daki firma tarafından antetli kağıda yazılmış, imza ve kaşeli, kişiyi işe alma niyetini belirtir şirket yazısı (Kişinin adı, soyadı ve unvanı bulunmalıdır.)
  3. Polonya’dan Çalışma İzni
  4. Meslek diplomaları ya da mesleki eğitim ve vasıflarını gösterir belge ve sertifikalar
  5. Emniyetten alınacak pasaport protokolü
  6. Adli Sicil Kaydı
  7. Askerlik Durum Belgesi
  8. Türk vatandaşı olmayanlar için İkamet Tezkeresi

Add comment