Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya Aile Birleşimi Vizesi, evliliğe bağlı olarak vize başvurusu yapıldığında Schengen vizesinin gerekli olan bölümü devreye girerek, belirtilen evrakların sorunsuz bir şekilde ibrazı gerekmektedir. Yapılacak olan başvuru bireysel olabileceği gibi yetkilendirilmiş vize bürosu tarafından da yapılabilmektedir. Almanya Aile Birleşimi Vizesi için işlemler, hazırlanacak olan evraklar ve süreç biraz daha farklı işler. Kalıcı bir oturum söz konusu olacağı için ileride yeni evrakların talep edilmesini önlemeyi amaçlamaktadır.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi İşlemleri İçin Hangi Evraklar Hazırlanmalıdır?

Vize başvurularında evraklar genel anlamda iki tip olarak istenir. Birincisi tüm başvurular için gerekli olan evraklar, diğeri ise vizenin türüne göre olan başvuru evraklarıdır. Almanya Vizesi kapsam olarak AB vizesine dahildir. Bu nedenle Schengen vize prosedürlerinde yer alan belgelerin hazırlanması gerekir. Bu aile birleşimi için yapılan işlemlerde de aynıdır.

Vize başvurusunda hazırlanacak olan genel evraklar;

Almanya vizesi başvuru formları; bunlar iki adet, biri Almanca diğeri Türkçe olarak doldurulacaktır. Formlar bilgisayar ortamında doldurularak, çıktı alıp, başvuru sahibinin ıslak imzası atılarak hazırlanır.

  • Güncel tarihli pasaport
  • 2 adet 35 x 45 mm ölçülerinde, biyometrik resim
  • Nüfus cüzdanının araklı önlü fotokopisi
  • İkametgah belgesi
  • Banka hesap bilgileri ve son 3 aya ait hesap ekstresi
  • Tam tekmil vukuatlı nüfus cüzdan örneği. Burada yapılan evlilikler, çocuklar ve boşanmalar görünmelidir.
  • Evlilik cüzdanı
  • Sağlık sigortası; en az 3 ay süreli, Schengen vizesine uygun bir firma tarafından yapılmış olmalıdır.

Bu belgeler hemen her vize tipinde istenen, klasik belgelerdir. Bunların haricinde Almanya Aile Birleşimi Vizesi için gerekli olan evraklar farklıdır.

  • Almanya’da bulunan eşe ait ikametgah belgesi
  • Yine eşe ait kimlik fotokopisi varsa Alman kimlik belgesi
  • Banka hesap dökümleri
  • Çalıştığı firmadan alınan maaş bordrosu
  • Varsa önceki evliliklere ilişkin belgeler
  • Varsa çocuklara ait belgeler
  • Almancayı en az A1 (temel seviyede) bildiğini kanıtlayan, yetkili kurumlarca düzenlenmiş olan sertifika ya da yeterlilik belgesi. Bu belge konsolosluk tarafından kabul edilmiş ve sitesinde bildirilmiş olan kurum tarafından verilebilir. Kuruma şahsen müracaat yapılarak, sınava tabi tutulur, yeterli olmanız durumunda size sonuç belgesi verilir.

Başvuruların daha hızlı ve doğru şekilde yapılabilmesi için bireysel başvuru yerine, yetkilendirilmiş vize bürosu aracılığı ile yapılması her zaman sonuçların daha hızlı ve kesin şekilde alınmasını sağlayacaktır. Bu anlamda bireysel başvurularda eksiklik görülmesi ya da beyanlara güvensizlik hissedilmesi, vize başvurusunun reddine neden olabilir. Ret edilen başvurular detaylı şekilde incelenmeli, ret nedeni açıkça anlaşılarak düzenlemeler yapılmalıdır. Yenileme yapılabileceği gibi yeniden başvuru da yapılabilir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Evlilik nedeni ile Almanya Vizesi talep edilmesi, biraz daha fazla evrakın hazırlanması anlamına gelmektedir. Bu nedenle yapılacak başvuru için süreç uzun olacaktır. Detaylı şekilde ve destekleyici belgelerin hazırlanarak konsolosluğa sunumunun ardından öncelikle randevu verilecektir. Uzun süreli vize türlerinde yüz yüze görüşme genelde yapılmaktadır. Bunun öncesinde parmak izi alınarak, arşive kayıt edilecektir. Yapılacak mülakatta kişinin Almanca bilgisi gözden geçilirken, evlilik süreci ve kalıcı olarak Almanya’da yaşama fikirlerine de sorgulama yapılabilir. Bu mülakatın olumlu olmasından sonra vize işlemleri onaylanarak, sonuç başvuru sahibine birkaç gün içinde bildirilecektir.

Almanya Aile Birleşimi Vizesi başvuru evraklarının verilmesinin ardından 15 gün ile 2 ayı bulabilir. Bunun sebebi, konsoloslukta yaşanan yoğunluk, evrakların teyit edilme süreci, randevu aşamaları gibi farklı nedenlere bağlı olabilir. Bu nedenle eğer evlilik nedeni ile Almanya vizesi almak isteniyorsa, öncelikle resmi nikahın yapılarak, başvurunun yapılması, işlemlerin hızlanmasını ve sürecin kısaltılması için bir çözüm olarak görülebilir. Ayrıca yapılacak olan başvurunun konsolos anlaşmasının olduğu yetkili vize ofisleri tarafından yapılması, sürecin daha iyi kontrol edilmesini ve olumlu olmasını etkileyecektir.