Bulgaristan Transit Vizesi

Transit Vize Başvuru Bilgileri

Bulgaristan Transit Vizesi

Bulgaristan Transit Vizesi Bulgaristan üzerinden üçüncü bir ülkeye seyahat eden vatandaşların, Bulgaristan’da kısa bir gezi yaptıktan sonra seyahat edeceği ülkeye gitmesi için alması gereken vizedir. Bulgaristan Transit Vizesi almak için gidilecek olan üçüncü ülkenin vizesine, vizesiz seyahat hakkı varsa oraya gideceğini belirten herhangi bir belge olması gerekmektedir.

Bulgaristan Transit Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bulgaristan’a kısa süreli ziyaret ve seyahat etmek için alınması gereken Transit Vize; Bulgaristan Büyükelçiliğine, Bulgaristan Başkonsolosluklarına veya seyahat acentelerine yapılmaktadır. Eğer ülkeye geri dönüş izniniz varsa ve başvuru yaparken başvuru formunu çift girişli işaretlediyseniz, onay verilmesi durumunda çift girişli Bulgaristan Transit vizesi alırsınız. Geri dönüş izninizin olmaması halinde başvurunuzu tek giriş transit vize olarak yapmak zorundasınız. Bulgaristan vizesi başvurularında sağlık sigortası yaptırmak zorunludur. Yaptırılacak olan seyahat sağlık sigortası Bulgaristan’a ait kuralları içermeli ve bütün seyahat süresini kapsamalıdır. Transit vize başvurusu seyahatten en az 15 gün önce yapılmalıdır. 15 günden az bir süre içerisinde yapılan başvurular yetişemeyebilir. Transit vize başvuru ücretleri yapılan başvurunun koşularına göre değişiklik gösterebilir. Başvuru yapan kişinin bulunduğu bölgeye en yakın konsoloslukta yapmış olduğu başvuru, genelde 10 gün içinde sonuçlanmaktadır. Bu süre yoğunluğa ve araya tatil girmesi sebebiyle uzayabilir. Vize başvurusunun reddi durumunda başvuruyu yapan kişiye bir mektup gönderilir. Bu mektupta başvurunun neden ötürü reddedildiği yazar. Başvuru reddedildiğinde herhangi bekleme süresi olmadan, başvurunun reddedilmesine sebep olan evraklar tekrar düzenlenip, vize harcının yeniden yatırılması durumunda tekrar başvuru yapılabilir. Başvurunun reddi durumunda herhangi bir iade gerçekleşmez. Başvuru reddine itiraz Bulgar mahkemelerine yapılmaktadır.

  • Bulgaristan’a yapılacak olan transit vize başvurusu Bulunduğunuz bölgeye hizmet eden Büyükelçilik veya Başkonsolosluğa yapılır.
  • Bulgaristan Ankara Büyükelçiliği bulunduğu bölgede hizmet eden 67 ilden başvuru almaktadır.
  • Bulgaristan Edirne Başkonsolosluğu; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da yaşayan vatandaşlardan başvuru almaktadır.
  • Bulgaristan İstanbul Başkonsolosluğu’na; İstanbul, Kocaeli ve Sakarya bölgelerinde yaşayan vatandaşlar başvurabilir.
  • Bulgaristan Bursa Konsolosluğu bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşlar başvurabilir.

Bir seyahat acentesi ile anlaşarak konsolosluk binasına gitmeden başvuru yaptırabilirsiniz. Bunun için ek bir ücret ödersiniz.

Bulgaristan Transit Vizesi Başvuru Ücreti Nedir?

Bulgaristan Transit Vize Ücreti, Konsolosluk vize harcı 80 Euro, Yetkili başvuru merkezi hizmet bedeli 25 Euro, VIP hizmet bedeli 50 Euro ve yapılması zorunlu olan 3 aylık Bulgaristan’da geçerli seyahat sağlık sigortasının fiyatı 30 Euro’dur. Bu işlemi seyahat acentesine ya da farklı bir kuruma yaptırırsanız, kurumlara göre değişiklik göstererek ücret artacaktır.

Bulgaristan Transit Vizesi ile Ülkede Ne Kadar Kalabilirsiniz?

Transit vizesinin onaylanması durumunda ülkeye girişiniz den itibaren giriş için 24 saat, çıkış içinde 24 saat yani toplam 2 gün süre verilmektedir. Bu 2 günlük süreniz dolmadan seyahat edeceğiniz üçüncü ülkeye gitmeniz gerekmektedir.

Bulgaristan Hangi Kişilerden Transit Vize İstemez?

Bulgaristan Schengen Vizesi ’ne sahip olanlardan, süresi geçerli Bulgar vizesi olanlardan, çok girişli Romanya vizesi olanlardan ve Avrupa Birliği vatandaşı olanlardan vize istemez. Eğer bunlardan herhangi birine sahipseniz vize işlemleri ile hiç uğraşmadan Bulgaristan’a giriş yapabilirsiniz.

Bulgaristan Transit Vizesi Almak İçin Gerekli Belgeler Nelerdir?

  1. Pasaport: Kullanım süresi seyahat bitiminden sonra en az 1 yıl olmalıdır. Vize işlemleri için en az 2 sayfası boş olmalıdır. Son 10 yıl içinde çıkarılmış olması gerekmektedir.
  2. Ekonomik Yeterliliğin Kanıtlandığı Belgeler: Transit Vize başvurusu yapan kişinin yapacağı seyahat boyunca ekonomik olarak bunu yapabilecek güçte olduğunu kanıtlayan belgedir.
  3. Gidilecek Asıl Ülke ile İlgili Belgeler: Gidilecek ülke ile alakalı seyahat belgesi, yolculuk ile alakalı belgeler ve konaklama belgesinin olduğu belgelerdir.
  4. Başvuruyu Yapan Kişinin Mesleği ile Alakalı Bilgiler: Başvuruyu yapan kişinin yapmış olduğu meslekle alakalı belgeleri hazırlaması ve başvuru sırasında vermesi gerekmektedir.
  5. Çalışılan Şirketle Alakalı Belgeler: Başvuruyu yapan kişinin çalıştığı şirketin bütün belgelerinin sorunsuz olması gerekmektedir. Aksi takdirde vize başvurusu ret ile sonuçlanır.
  6. Seyahat Bitiminde Geri Gideceğinizi Kanıtlayan Belgeler: Seyahati gerçekleştirecek kişinin seyahat bitiminde ülkeye geri dönmesini kanıtlayacak belgeler olmalıdır.
  7. Muvafakatname: Seyahat edecek kişinin yanında 18 yaşından küçük herhangi bir birey varsa anne ve babasından imzalı, noter onaylı belge verilmesi gerekmektedir.

Add comment