Hindistan Öğrenci Vizesi
Hindistan’da eğitim almak isteyen bireyler mutlaka Hindistan öğrenci vizesi alması gereklidir. Dil okulları, yüksek lisans, lisans eğitimlerinin yanında bu vize Hindistan’a özgü yogo çalışmaları, dans ve müzik çalışmaları, Vedik kültürü çalışmaları içinde geçerlidir. Bu ülkede eğitim almak için değişim programlarından faydalanabilirsiniz. Hintli bir şirkette staj yapmak için de öğrenci vizesi gereklidir. Hindistan öğrencisi vizesine başvuru yapmak isteyen başvuru sahiplerinin başvuru için hazırlaması gereken evrakalar mevcuttur. Bu evrakların doğru ve düzgün bir şekilde hazırlanması vize başvurusunun olumlu yada olumsuz sonuçlanmasına direkt etki eden nedenlerin başında gelmektedir.
Yazımızın devamında bu vize türüne ait Hindistan Konsolosluğu tarafından talep edilen gerekli evrak listesine sunuyoruz. Konsolosluk tarafından talep edilen bu evrakalar detaylı bir şekilde incelenip, herhangi bir hata olmamasına özellikle dikkat edilmelidir. Hindistan’a eğitim amacıyla gitmek isteyen kişilerin hiçbir prosedür ve zahmetle uğraşmaması için Dataglobal Vize Hizmetleri firmamıza başvuru yaparak bütün aşamaları rahat bir şekilde takip edebilirler. Daha detaylı bilgiler için müşteri temsilcilerimizi arayabilir, sorunlarınızı iletebilirsiniz.
Hindistan Öğrenci Vizesi Süresi Ne Kadardır?
Öğrenci vizesi alan öğrenciler en çok 5 yıllık süre içinde eğitim ve staj yapabilir. Staj ve eğitim süresi 5 yıldan az ise vize bu süreyi kapsayacak şekilde verilmektedir. Eğitim durumunuzda yaşanan değişikliklere göre vize süresi Hindistan Büyükelçiliği tarafından uzatılabilir ya da kısaltılabilir. Önemli bir detayda vize başvurularınızı eğitim başlangıç tarihinden en az 20 gün öncesinde yapmış olmak zorunluluğudur.
Hindistan Öğrenci Vizesini Kimler Alabilir?
* Hindistan eğitim kurumlarında tam zamanlı ya da düzenli olarak akademik çalışmalar yapmak isteyenler
* Yaz projesi, staj ve endüstriyel eğitim için Hindistan’a gitmek isteyen öğrenciler
* Hindistan’da eğitim süresince tam zamanlı düzenli bir akademik kursa kabul edilmiş olanlar
* Hindistan’daki eğitim süresince maddi olarak destekleneceğine dair kanıtlara sahip olanlar
* Tıbbı bir kursa kayıt olan bireyler ( Sağlık Bakanlığından sertifika alması gereklidir)
* Öğrenci vizesi başvurularında bağımlı eş ve çocukları Hindistan vizesi alabilir.
Hindistan Öğrenci Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Bu konu hakkında Hindistan vizesi gerekli evraklar yazımızdan da faydalanabilirsiniz.
* Pasaportunuzun 3 boş sayfası olmalı ve seyahat sürenizin bitiminden itibaren en az altı ay daha geçerliliği bulunmalıdır.
* iki adet biyometrik fotoğraf
* Hindistan’daki eğitiminin boyunca maddi olarak destekleneceğinize dair belgeler
* Değişim programıyla Hindistan’da eğitim görecek olan öğrenciler yüksek öğretim kurumundan resmi belge almalıdır. Bunun yanından değişim anlaşmasının kopyası gereklidir. Değişim programına kabul edildiğinize dair resmi yazı da gerekli evraklar arasında yer alır.
* Hintli bir üniversiteden alınmış resmi kabul mektubunun orijinali gereklidir. Belgeler İngilizce olarak hazırlanmalıdır.
* Özellikle Hindistan öğrenci vizesi başvuru sahibi neden Hindistan’da okumak istediğini anlatan İngilizce bir mektup hazırlamalıdır.
* Birey staj için vize başvurusu yapıyor ise hem öğrenci belgesi, hem de Hintli şirket tarafından İngilizce olarak yazılan değişim anlaşması gereklidir.
* Staj yapacaklar için Hintli şirket tarafından yazılan stajın niteliğini, süresini belirten davet mektubu imzalı ve damgalı olarak sunulmalıdır.
* Vize başvurusu yapan öğrencinin yaşı küçük olduğunda anne ve babasının kimlik fotokopileri ve ebeveynleri tarafından imzalanan seyahat izin belgesi de gereklidir.
Hindistan Öğrenci Vizesi Başvurusu Yapacakların Dikkat Etmesi Gerekenler
Henüz Hindistan’da yapmak istediği eğitim için kurum seçmemiş olan öğrenciler eğitim almak istedikleri kurumları değerlendirmek amacı ile bu ülkeye yapacakları seyahatler için 6 aylık geçici öğrenci vizesi alması gereklidir. Bu süre içinde eğitim kurumuna başvuru yapar ve kabul edilirseniz vize başvuru sürecinizi Hindistan’da tamamlayabilirsiniz.
Öğrenci vizesi 180 günden uzun süreli olduğunda Hindistan’a giriş yaptığınızda 14 gün için yerel yetkililere kayıt yapılması gereklidir. Ayrıca yerel yetkililerden izin alarak eğitim aldığınız kurumu değiştirebilirsiniz.
Eczacılık, uygulamalı sanatlar, mühendislik ve mimarlık gibi bölümlerde izin belgesi gerekli olmadan aldığınız öğrenci Hindistan vizesi ile eğitim görebilirsiniz. Ancak askeri ve tıp alanları için ekstra izin belgesine ihtiyacınız olacaktır.
Hindistan Öğrenci Vizesi Ücreti Alınıyor Mu?
Eğitim süresi beş yıl ve daha az olduğunda bir kereye mahsus öğrenci Hindistan vizesi ücreti alınır. Beş yıldan az bir eğitim almışsanız ve uzatma kararı verilmiş ise ekstradan vize ücreti ödenmez. Lisans programını Hindistan’da tamamlayan öğrenciler yüksek lisans için başvuru yapabilirler.