Hollanda Geri Dönüş Vizesi

Hollanda Geri Dönüş Vizesi

Hollanda Geri Dönüş Vizesi; daha önce Hollanda’da yaşamış, uzun süreli eğitim görmüş, çalışma durumundan ya da evlilikten dolayı doğan oturma hakkının süresi dolduğu için yapılan vize çeşididir. Ayrıca oturum kartının veya kimliğin kaydedilmiş olması gibi durumlarda başvuru yapılması gereken vize kategorilerinden birdir.

Türkiye’ye geri dönüşünüzü kesinleştirdiyseniz, işlerinizin yoluna girmemesi ve diğer özel sebeplerden dolayı gerekli olan belgelere daha önce sahip olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir. Bu belgeler, Hollanda kimliği ve oturum sahibi olup kartlarını kaybeden, çaldıran veya kartlarının süresi dolan kişiler için geçerlidir. Başvuru yapan kişi bu belgelere ve gerekli ölçütlere uygun olduklarını ispat eden belgelerle Hollanda Geri Dönüş Vizesi başvurusunda bulunabilmektedir.

Hollanda Geri Dönüş Vizesi Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?

Hollanda’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Hollanda Geri Dönüş Vizesi başvurularını Hollanda Konsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve Vize Danışma Merkezleri ile Turizm/seyahat acentelerine müracaatta bulunabilirler.

Hollanda Ticari Vizesi Başvuruları Nereye Yapılmaktadır?

  • Gelir Durumunu Gösteren Belge: Yurtdışına gerçekleştireceğiniz seyahati maddi bir şekilde karşılayabilecek gelir durumunu gösteren belgelerdir. Bu belgeler başvuruyu yapan kişinin maaş bordrosu, kira gelirleri, kredi kartı ve banka hesap cüzdanı dökümü gibi belgelerdir. Eğer başvuru yapan kişinin kendine ait geliri yok ise bu belgeleri geçimini sağlayan kişilerden temin etmesi gerekmektedir.
  • Nüfus Kayıt Örneği: Nüfus idaresinden aile fertlerinin (anne, baba, çocuk, eş) adı geçen vukuatlı nüfus kayıt örneği zorunlu belgeler arasında yer almaktadır.
  • Hollanda’ya davet eden şahıs hakkında belge: Başvuruda bulunan kişi ile Hollanda’ya davet eden kişi arasındaki yakınlık derecesini gösteren nüfus kayıt örneğidir.
  • Çalışma İzin Belgesi: Türkiye’de başvuruda bulunan kişinin bağlı olduğu şirketin orijinal antetli kağıdına yazılı bir izin belgesidir. Bu izin belgesinin bünyesinde vize talebinde bulunan kişinin adı, soyadı, işyerindeki pozisyonu, seyahat tarihleri, izin onayı ve seyahat amacı kesinlikle bulunmalıdır.
  • Emeklilik Belgesi: Emeklilik cüzdanı fotokopisi ve aylığınızın düzenli bir şekilde hesabınıza yattığına dair banka hesap dökümü belgeler arasında bulunmalıdır.
  • Ticari Davetiye: Hollanda’da ziyaret edeceğiniz şirketten adınıza imzalı davetiyedir. Hollanda Vizesi veya Hollanda Geri Dönüş Vizesi için başvuruda bulunan kişiyi davet eden şirketin ismi ve açık adresi gerekli belgelerdendir. Ayrıca şirketin telefon numarası ve seyahat sebebinin detaylı bir şekilde belirtilmesi oldukça önemlidir.
  • Faaliyet Belgesi: Şirketin sanayi ya da esnaf odasından temin edilen orijinal yeni tarihli faaliyet belgesidir.
  • Sicil Gazetesi: Şirketin ticari sicil belgesidir. Bunun yanında şirketin vergi levhası da gerekli belgelerdendir.
  • Fotoğraf: 6 aydan eski olmayan, başvuruda bulunan kişinin yüzü net, arka fonu beyaz olan 2 adet biometrik fotoğraf belgeler arasında yer almalıdır.
  • Pasaport: Hollanda Vizesi ya da Hollanda Transit Vize başvurusunda bulunabilmeniz için pasaportunuzun seyahat tarihinin bitişinden itibaren minimum 6 ay geçerli olması gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun içerisinde en az 2 sayfalık boş sayfa yer almalıdır. Öte yandan her pasaportun da kullanım süresi 10 yıldan fazla olmamalıdır.
  • Seyahat Sigortası: Schengen ülkeleri için talep edilen vize süresi kadar yurtdışı seyahat sağlık sigorta poliçesi gerekmektedir.
  • Hollandalı Eşe Ait Belge: Eşinizin Türkiye’de oturduğunu ortaya koyan belgelerdir. Bu belgeler adına gelen faturalar, ikametgahı, eğer çalışıyorsa iş evrakları ve oturum kartı gibi belgelerdir.
  • Belediye Davetiyesi: Hollanda’dan gelen başvuruyu yapan kişiyi davet eden 3 aydan eski olmayan, tam bir şekilde doldurulmuş, belediye tarafından da onaylanmış davetiyedir.
  • Otel faturası: Hollanda’da kalacağınız otelin ücretinin tam bir şekilde ödenip otelden gönderilen faturayı konsolosluğa verilecek belgelere eklemelisiniz. Uçuş tarihlerinizin ve seyahat sigortanız ile uyumlu olmasına da dikkat etmelisiniz.
  • Giriş ve çıkış yazısı: Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’nden son 10 yıla ait giriş-çıkış tarihlerinizi belirten belgedir.
  • Muvafakatname: Başvuru yapan kişi 18 yaşın altında ve yalnızca bir ebeveyni ile seyahat edecek ise, Hollanda Konsolosluğu ebeveynden güncel tarihli ve noter tarafından onaylanmış orijinal bir muvafakatname talep etmektedir. Aynı zamanda ebeveyne ait kimlik kartı fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
  • Protokol Yazısı: Türkiye Cumhuriyeti Emniyet Müdürlüğü’nden alınan protokol yazısıdır.
  • Çocukların Oturum Kartı: Hollanda’da ikamet eden varsa çocuklarınızın oturum kartı veya Hollanda pasaportu fotokopileri gerekli belgeler arasında yer almaktadır.
  • Öğrenci Belgesi: Başvuru yapan kişinin öğrenci belgesi, orijinal ve yeni olması oldukça önemlidir.
  • Hollanda’da ikamet eden kişinin oturum kartı: Hollanda’dan başvuru yapan kişiyi davet eden şahsın oturum kartı ve Hollanda pasaportunun fotokopisi zorunlu belgeler arasında yer almaktadır.
  • Hollanda’da ikamet eden kişinin maaşı: Hollanda’dan başvuru yapan kişiyi davet eden şahsa ait son 3 ayın maaş bordrosunun fotokopisi gerekli belgeler arasında yer almaktadır.
  • Hollanda’da ikamet eden kişinin evlenme cüzdanı: Hollanda’ya davet eden şahsın evlenme cüzdanı ve fotokopisi belgeler arasında yer almalıdır.