Hollanda Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Hollanda Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Hollanda öğrenci Erasmus vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Hollanda vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Hollanda vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5-10 gün arasında tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Hollanda Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Hollanda öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Hollanda Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Uzun süreli vize talep formu (İmzalamanız yeterli olacaktır)
  2. Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte ibraz verilmelidir)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf (3.5 x 4.5 cm ölçülerinde, güncel, beyaz fon üzeri)
  4. Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
  5. Öğrenci belgesi veya transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
  6. Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı)
  7. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  8. Eğitim programı sertifikası
  9. Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
  10. Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminatlar
  11. Seyahat sağlık sigortası; 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)
  12. Otel ve uçak bileti rezervasyonu (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)

Vize hangi ülke için geçerlidir?
Giriş vizesi, belirli bir süre için Hollanda’ya giriş için geçerlidir. Vize bilgileri ve vize kuralları hakkında daha fazla bilgi almak için, lütfen Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği veya İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu’nun internet sitesine bakınız.
Bir vizeye sahip olmak, Hollanda Krallığı sınırlarına girişi garanti etmemektedir. Giriş her durumda Sınır Güvenliğine bağlıdır.
Schengen vize başvurusu seyahate çıkacağınız asıl ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmalısınız.
Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Başvurumu ne kadar önce yapmalıyım?
Vizeniz verilinceye kadar bilet satın almamanızı veya iade edilemez seyahat anlaşmaları yapmamanızı tavsiye ederiz. Bazen, vize başvurularının değerlendirilmesi ek süre gerektirebilir, bu nedenle seyahat tarihinizden önce başvuru yapınız. Bir vize başvurusu, düşündüğünüz ziyaretten en geç 15 gün öncesinden yapılmalı ve ilgili ziyaretinizden üç ay öncesine kadar yapılmamalıdır.

Vize Başvuru Formunu doldurmak zorunda mıyım? Formunu doldurmak için yardımcı olabilir misiniz?
Her başvuru sahibi, vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Her başvuru sahibi için ayrı belgeler hazırlamanız gerekmektedir. Vize Başvuru Formlarının doldurulması ve bilgilerin sağlanması DataGlobal Visa Services hizmetleri arasındadır.

Davet mektupları nereye gönderilecektir?
Davetiyeler doğrudan vize başvuru sahibine gönderilmelidir. Vizeye başvuran kişi, Vize Başvuru Merkezinde başvurusunu yaparken, davet mektubunu belgeleriyle birlikte teslim etmelidir. Davetiyeyi (veya kopyasını) Hollanda Büyükelçilik veya Başkonsolosluğun Vize Bölümüne göndermeyiniz. Yaşına bakılmaksızın, her başvuru sahibinin ayrı davet mektubu bulunmalıdır.

Reşit olmayan çocuğumla birlikte seyahat ediyorum. Kendim için bir set belge hazırlayarak bu belgelerde çocuğumun bilgilerini belirtmem yeterli midir?
Her başvuru sahibi için ayrı belgeler hazırlamanız gerekmektedir. Çocuğun bilgileri ebeveyn pasaportunda yer alsın almasın veya kendisine ait pasaporta sahip olsun olmasın, reşit olmayan çocukların ayrı bir davetiyesi veya bir set gerekli belgelere sahip olmak zorundadır. Hollanda vizesi başvurusunda alınan ücretlerin de ödenmesi gerekmektedir.

Şahsen başvuru yapmak zorunda mıyım?
Eğer 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle herhangi bir Schengen ülkesinden biometrik işlemi/parmak izi alınmamış ise başvuru sahibi randevu günü ve saatinde parmak izi vermek üzere başvuruya şahsen gelmek zorundadır.
Başvuru sahibi eğer şahsen başvuru yapmıyorsa, başka birini yetkilendirmek için imzalanmış vekaletname doldurması gerekecektir.

Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğuna Mülakat için gitmek zorunda mıyım?
Ankara Hollanda Büyükelçiliği’ndeki veya İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’ndaki yetkili kişiler, karar vermeden önce, sizden görüşme talebinde bulunabilir. Görüşme talebi gelmesi halinde, vize başvuru merkezi aracılığıyla randevu alabilirsiniz. Başvuru sahibinin mülakat için davet edilme kararı, Vize Başvurusunun değerlendirilmesinden sonra alınacaktır.

Tek girişli ve Çok girişli vizeler ne demektir?
Hollanda vizesi bir Schengen vizesidir. Giriş sayısı bir kişinin schengen alanına kaç kere giriş yapacağını gösterir. Tek girişli vize ile kişi birkaç schengen ülkesine tek seyahatte geçiş yapabilir. Örneğin: Hollanda-Almanya-Fransa-Hollanda. Schengen’e üye olan ülkeler arasında seyahat için tek girişli vize yeterlidir. Kişi Schengen alanından ayrıldığı takdirde tek giriş-çıkış vizesi artık Schengen alanına girmek için geçerli değildir. Eğer birden fazla Schengen üye ülkesine giriş-çıkış yaparak seyahat etmeyi ve Hollanda’yı birden çok defa ziyaret etmeyi planlıyorsanız çok girişli vizeye başvurabilir, vizenizin geçerlilik süresi boyunca birden çok defa ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Çok girişli vizeye başvururken lütfen seyahatle ilgili evraklarınızı ayrıntılı ve en kapsamlı şekilde hazırlayınız. Vizenin geçerlilik süresi ve giriş çıkış sayısı ile ilgili karar Hollanda Büyükelçiliği’ndeki veya İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’ndaki yetkili kişiler tarafından verilir.

Başvurunun reddedilmesi halinde yaptığım ödemeleri geri alabilir miyim?
Ücretlerin ödenmesi vizenin verileceğini garanti etmemektedir ve bir başvurunun reddedilmesi halinde vize başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.

Başvuru yaparken eski pasaportumu göstermek zorunda mıyım?
Göstermeniz son derece yardımcı olacaktır. Eski pasaportunuz daha önce yaptığınız yurtdışı seyahatlerini (örneğin, Schengen, UK, İsviçre, Kanada, ABD) gösteren vizeler içeriyor ise, yenileme yaptığınızda pasaport ofisi tarafından size iade edilmesini isteyebilirsiniz. Daha sonra bunu Hollanda başvurunuzu yaptığınızda yeni pasaportunuza ekleyebileceksiniz. Önceki yurtdışı seyahatlerinize dair böyle doğrudan kanıtlarını görtermeniz için son derece faydalıdır ve eski pasaport veya önceki vizelerin kopyalarını ibraz etmeniz, sıklıkla, başvurunuzun çok daha hızlı bir şekilde tamamlamasını sağlamaktadır.

Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşı olmam halinde, ibraz etmem gereken başka belgeler mevcut mu?
Türkiye’de yaşamanız için oturma izninizi gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Oturma izni, vizenin son geçerlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Ne kadar sürüyor?
Değerlendirme süresi Hollanda Büyükelçilik veya Hollanda Başkonsolosluk’un vize bölümü mevsim ve iş yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir.

Vizeme kim karar veriyor?
Vizeyi onaylama veya reddetme kararı, Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğunun yegane takdir yetkisindedir.

Vizem reddedilmesi halinde, ne zaman yeniden başvurabilirim?
Herhangi bir zamanda yeniden başvurabilirsiniz ve yeni başvurunuz kendi koşullarına göre değerlendirilecektir. Son reddedilmeden sonra koşullarınızda herhangi bir önemli değişiklik yok ise veya ret için nedenleri tespit edemiyorsanız, başvurunuz yeniden reddedilecektir. Başvurunuzda sahte belgeler kullanmadığınız sürece, önceki bir ret, sonraki başvuruların kendiliğinden reddedileceği anlamına gelmemektedir.
Yeniden başvuru yapmanız halinde, tüm başvuru sürecini boştan sona yeniden yapmanız gerekecektir

Pasaportumu şahsen almak zorunda mıyım?
Evet, değerlendirme süreci sona ermiş pasaportunuzu şahsen teslim almak zorundasınız.