İtalya Turistik Vize

Turistik Vize Başvuru Bilgileri

İtalya Turistik Vize Başvurusu

İtalya turistik vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında İtalya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

İtalya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İtalya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

İtalya turistik vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

İtalya Turistik Vize Gerekli Evraklar

  1. Pasaport (İtalya seyahatinizin dönüş tarihi sonrası en az 3 ay geçerli olmalı)
  2. 2 adet biyometrik yeni fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon üzeri)
  3. Ek gelir belgeleri (Kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgileri içeren / evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgelerini de temin etmeyi unutmamalıdır.)
  5. Kimlik ön ve arka yüz fotokopisi
  6. Kişi yabancı uyruklu ise (En az 6 ay geçerli TC ikamet izni ve çalışma izni fotokopisi)
  7. Schengen vize başvuru formu (Vize başvuru formunuzu eksiksiz bir şekilde doldurarak ıslak imzalı olacak şekilde beyan ediniz. Başvuru formunda ”Schengen alanına ön gördüğünüz giriş tarihi” bölümüne yazılacak tarihler vizenizin başlangıç tarihini oluşturmaktadır.)
  8. Seyahat Sağlık Sigortası (30.000 € teminatlı Uluslararası geçerli poliçe seyahat tarihinizden bir gün önce başlayıp, bir gün sonra sona ermelidir. )
  9. Otel ve Uçak bileti ön rezervasyonları (Satın alımı yapılmış otel ve uçak bileti konusunda Kurumumuzun bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Başvuru öncesinde herhangi bir ön rezervasyon yapmanız durumunda temsilcilerimizi bilgilendirmenizi rica ederiz.)
  10. Güncel banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş.)
  11. Kişi Serbest meslek sahibi veya bir şirkete danışmanlık hizmeti veriyorsa; Noter onaylı iş sözleşmesi (Orjinal belge sunulmalı)

Başvuru Sahibinin Mesleki Durumuna Göre Hazırlaması Gereken Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Güncel tarihli şirket evrakları (Faaliyet belgesi, ticaret sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK / Bağ-Kur 4 B detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  3. Şirketin banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 8.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş.)

Şirket Sahipleri

  1. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK 4 A detaylı hizmet dökümü (e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz)
  3. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  4. Şirket yazısı – Orjinal belge (Şirket yetkilisi tarafından konsolosluğa hitaben yazılacak dilekçede başvuru sahibinin bu işyerinde çalıştığı ve izinli olduğu tarihler belirtilmelidir. Belge, şirketin antetli kağıdına kaşe ve ıslak imzalı olarak temin edilmelidir.)

Devlet Memurları

  1. Çalışma belgesi (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı orjinal belge)
  2. Görev kimlik kartı ön ve arka yüz fotokopisi
  3. Maaş bordroları (Maaşınızın yatmakta olduğu bankadan alınmış son 3 aylık kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş döküm)
  4. Resmi izin yazısı (Bağlı bulunulan kurumdan alınmış mühür ve ıslak imzalı belge)

Öğrenciler

  1. İngilizce öğrenci belgesi (Güncel tarihli, orjinal belge)
  2. Yeni mezun başvuru sahipleri için diploma fotokopisi
  3. Orjinal muvafakatname belgesi (18 yaşından küçük başvuru sahipleri için, anne ve baba tarafından imzalanmış noter onaylı orjinal belge)
  4. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Ev Hanımları

  1. Banka hesap özeti (Son 3 aylık hesap hareketliliğini içeren en az 4.000 TL bakiyesi olan banka tarafından kaşeli ve ıslak imzalı)
  2. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

İtalya Turistik Vize Başvuru Formları

İtalya’da turistik olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Turistik vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 İtalya Turistik Vize Dilekçesi

 İtalya Turistik  Schengen Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun geçerlik süresi en az ne kadar olmalıdır?
İtalya’ya vize başvurusunda bulunabilmek için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.Ailevi nedenlerle verilen uzun süreli vizelerin geçerliği bir yıl olduğu için bu durumlarda pasaportun en 15 ay daha geçerliği olmalıdır.Başvuru sırasında pasaportta en az iki boş sayfa olmalıdır.

Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması’na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.

Ulusal vize ne demektir?
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması’na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.

Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz.
Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Vize başvurusunu öngörülen seyahat başlangıç tarihinden en erken 90 gün önce yapmak mümkündür.

Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu? / Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportları vizeye tabi midir?
Hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportu sahiplerinin, Schengen alanında 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.

Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?

Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir

Türk vatandaşıyım, Türk pasaport sahibiyim fakat Schengen alanına dahil olmayan bir ülkeden oturum iznim var. İtalya vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?
Başvurunuzu oturum izni ile ikamet ettiğiniz ülkeden yapmalısınız.

Mesai saatleriniz nelerdir?
Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Evlilik, boşanma vs. sonucu geçerliğini yitiren soyadlarını taşıyan pasaportlar kabul edilmez.

DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?

Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?
İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu Adres: Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk. No: 5, 34433, Tophane, Beyoğlu / İstanbul

Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz

Hangi ülkenin temsilciliğine başvuru yapmam gerek?
Schengen vizesi (en fazla 90 gün geçerliği olan) alabilmek için seyahatin tek ya da asıl amacını oluşturan Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır. Eğer seyahatin olası farklı durakları arasında asıl amacı belirlemek mümkün değilse, ilk girişin yapılacağı Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır.

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.

Add comment