Vize İşlemleri
Vize işlemleri, Ülkemiz vatandaşları devletimizin yaptığı anlaşmalar sayesinde 105 ayrı ülkeye vizesiz şekilde giriş yapmaktadır fakat bu ülkelerin dışında bulunan ülkelere giriş yapabilmek için vize işlemleri yapılara vize alınması gerekir. Planlanan ülkeye vize ile giriş yapabilmek için 4 pasaport türünden birine sahip olunması elzemdir. Bu pasaport çeşitleri; Umuma Mahsus (Bordo Pasaport), Hususi (Yeşil Pasaport), Hizmet (Gri Pasaport), Diplomatik (Siyah Pasaport) şeklinde sıralanmaktadır.
Ülkelerin pek çoğu, pasaport çeşidine göre ülkeye giriş izini vermektedir. Bu ülkelerden bazıları Umuma Mahsus (Bordo Pasaport) sahiplerinden vize talebinde bulunurken, diğer türdeki pasaportu bulunanlardan iki devlet arasında belirlenen süre zarfında vize talep etmemektedir. Bir ülkeye ait olan vize işlemleri sorgulamasında, pasaport çeşidinden başlayarak araştırılmalıdır. Çünkü pasaport özelliğine göre vizenin sorunlu olup olmadığı öğrenilir.
Vize işlemleri için başvuru yapılan yerler ilgili ülkelerin Konsoloslukları ve Büyükelçilikleridir. Bu iki kurum vizenin olumlu ve olumsuz olması kararını veren tek karar mekanizmasıdır. Bu kurumlar tarafından Akredite edilip vize başvurusunu alan kurumlar sadece evrakların eksiksiz olmasını ve başvurunun kolay geçmesini sağlamakta olup vizenin kabul veya ret olacağı ile ilgili herhangi bir karar vermemektedir. DataGlobal Vize Başvuru Hizmetleri olarak sizi vizenizin en doğru şekilde başvuru yapılmasını sağlayan, tecrübeli bir vize danışmanlık firmasıdır. Şirket deneyim ve tecrübelerimiz doğrultusunda talep ettiğiniz vizeyi hızlı, kolay ve en güvenilir şekilde almanızı sağlamaktayız.
Vize İşlemleri Yapan Şirketler
Konsolosluk tarafından belirlenip akredite edilen firmalar vize başvuru merkezi adına faaliyet göstererek ilgili vizedeki evrakları kabul edip konsolosluğa ileten firmalardır. Bunun yanında vize işlemlerinin başından sonuna danışmanlık hizmeti veren başvuru sahibini prosedürler çerçevesinde yönlendiren vize danışmanlık ve seyahat acentaları da mevcuttur. Konsolosluklar son zamanlarda vize başvurularını vize başvuru merkezleri aracılığı ile kabul etmektedir. Fakat unutulmamalıdır ki vize sonucuna bu vize başvuru firmaları karar vermemektedir. Bu firmalar sadece aldıkları başvuruları evrakları ile birlikte ilgili konsolosluklara teslim etmekle yetkilidir.
Başvuru Merkezleri
İ-DATA (Almanya ve İtalya), BLS (İspanya), VFS ( Schengen ve diğer ülkeler), AS-VİSA (Macaristan, Slovenya, Portekiz ve Norveç), KOSMOS (Yunanistan) TLS (İsviçre) saymış olduğumuz bu firmalar vize başvuru merkezidir. Vize başvuru merkezlerinin vize üzerinde bazı yetkileri vardır bunlar eğer başvuru sahibinin evraklarının eksik ve yetersiz olduğunu düşünürse ek evrak talep edebilir veya yetersiz ve eksik evraktan dolayı vize başvurusunu red edebilir. Burda karıştırılmaması gereken husus başvuru sırasında ret etme yetkisinin olduğudur. Vize başvuru işlemi tamamlandıktan sonra vize başvuru merkezlerinin sonuç hakkında herhangi bir karar verme yetkisi bulunmamaktadır.
Tüm dünya ülkelerine vize başvuru işlemlerinizde tecrübeli ekibimiz ile vize başvurularınız da hiçbir sıkıntı yaşamamanız için DataGlobal Vize Başvuru Hizmetleri olarak her zaman yanınızdayız.
Vize işlemleri Nasıl Yapılır?
Vize işlemlerini yapacak başvuru sahibi öncelikle hangi tür pasaportu var ise ona göre önceliklerini belirlemesi gerekmektedir. Bu önceliklerde pasaportun geçerlilik tarihi ve seyahat amacının ne olduğu ile alakalı olmalıdır. Çünkü hazırlayacakları evraklar tamamen seyahat türüne göre değişiklik göstermektedir. Pasaport geçerlilik tarihinin vize talep edilen süreden önceki bir tarihte geçerlilik süresi sona eriyorsa vizesi ret olacaktır. Türk vatandaşlarından vize isteyen ülkeler pasaportun geçerlilik tarihinin seyahat bitiş tarihinde 3 ile 6 ay geçerli olmasını istemektedirler.
Vize taleplerinde hangi tür vize istenileceği belirlenmelidir, aynı ülkeye aynı anda hem ticari hem de turistik vize başvurusu yapamazsınız. Vize türünüz net olmalıdır. Vize türünüzü belirledikten sonra meslek durumunuza göre evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Çünkü her meslek grubuna göre talep edilen evraklar farklılık göstermektedir. Sitemizden seyahat etmek istediğiniz ülke vizesinin sayfasına girerek ilgili evrakları öğrenebilir yada sayfada iletişim numarasında bizlere ulaşarak meslek grubunuza göre gerekli olan evrakları bizden isteyebilirsiniz.
Müşteri temsilcimiz tarafından gönderilen mail de seyahat edeceğiniz ülke için meslek durumunuza ait olan gerekli evrakları, o ülkenin vize prosedürlerini ve vize ücretlerini görebilirsiniz. Bazı ülkeler vize başvurularında başvuru sahibini şahsen randevu sırasında bulunmasını şart koşmamaktadır, bu gibi durumlarda pasaportunuzu ve evraklarınızı bize ulaştırmanız durumunda bütün işlemleri sizin adınıza yapar müşteri temsilcimize vermiş olduğunuz adrese vize işlemi sonuçlandıktan sonra pasaportunuzun gönderimi kargo ile o adrese sağlanmaktadır.
Vize İşlemleri İçin Gereken Belgeler
Vize başvurusu sırasında gereken belgeler konsolosluk tarafından belirlenir ve belgeler ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bütün vize başvurularında pasaportun olması ön şarttır. Çevrim içi vize başvurusu ya da pasaporta işlenmeyen vize çeşitlerinde yolculuk esnasında pasaportun bireyin yanında olması gerekmektedir.
Ülkeye, giriş- çıkış damgalarının mutlak olarak pasaporta işlenmesi ve sınır kapısındaki görevliler tarafından yapılması gerekmektedir. Pasaport ile beraber; biyometrik fotoğraf, ülkelere hususi vize başvuru formu, vize talep dilekçesi, ticari ziyaretler için firma yazıları ve ticari davetiye, mesleğe hususi belgeler, otel rezervasyonu, ülke için hususi evraklar vize için gerekli belgelerdir.
Vize Başvurusunda Belgeler Sunulduktan Sonra Bilinmesi Gerekenler
Vize için belgeler sunulduktan sonra ek belgeler istenebilir. Belge listeleri, mesleğe göre ve sosyal vaziyete göre farklılık gösterileceği için İnternet aracılığıyla ülke ve vize çeşitlerine özel olarak istenen evrak listesi araştırılabilir.
Bununla beraber; belgeler konsolosluklar tarafından yenilendiği için başvuru yapan kişi ile uyumlu güncel belgeler konsolosluk sayfalarından araştırılabilir. Yolculuk esnasında pasaport ile beraber konaklama bilgilerini içeren rezervasyon bilgilerinin fotokopisini yanında bulundurmalıdır. Her ülkede sınır kontrol prosedür durumu farklıdır. Kimi ülkeler sınır kapısında davet yazısı ve rezervasyon bilgilerini pasaport ile birlikte talep edebilir.
Vize İşlemlerindeki Farklılıklar
Vize işlemleri adına gereken belgeler, yolculuğun çeşidine göre de farklılıklar içermektedir. Turistik yolculuk belgesi ile ticari seyahat evrakları ve aile ziyareti vizesi belgelerinin içerikleri değişiktir. Belgelerle alakalı bir başka mühim nokta belge ayrıntılarıdır. Örnek olarak; bankada bulunması gereken para miktarı ülkelere göre değişmektedir ya da konsolosluğun fotokopi şeklinde istediği evrakları, bir başkası orijinal olarak isteyebilir.
Belgeler ile alakalı ortak özellikle bu belgelerin ülkeye geri dönüşün kesin olması niteliğinde olması gerekir. Eğer konsolosluk koşulları içerisinde ise; tapu, araç ruhsatı belgeleri evrak listesinde olmasa dahi destek amaçlı şekilde sunulabilir. Vize istek dilekçesi adına seyahat amacının net şekilde ne olduğu, ülkeden ne zaman ayrılacağına dair bütün bilgilerin olması gerekir. Eksik belgelerle yapılacak başvurular vize başvuru merkezi tarafından ret ile sonuçlanacaktır.
Vize İşlemleri Nasıl Başlatılır?
Vize işlemleri, bulunulan ülkenin vize koşullarına bağlıdır. Geçerli pasaportu bulunan vize başvuru sahibi, konsolosluğun belirlemiş olduğu kritere uygun olan belgeleri hazırladıktan hemen sonra vize randevusu alır. Schengen ülkelerinin, vize koşullarında parmak izi ibrazı şartı bulunduğu için başvuruyu yapan kişinin bizzat olması gerekmektedir. Konsolosluk mülakat ve parmak izi koşulu koymamış ise, bir ülkenin konsolosluğuna üçüncü kişiler de belge teslimi vize randevusunda yapılır.
Böyle durumlarda yazılı vekaletname ile vize başvuru merkezi tarafından halledilebilir. Bu vekaletname sayesinde belgelerin ve pasaportun konsolosluğa teslimi ve vize neticesi açıklandıktan sonra alımı yapılarak zaman kaybedilmeden vize danışmalık firması tarafından alınıp başvuru sahibine kargolanır. Vize neticesi çıktıktan sonra pasaportun vize belgelerinin gönderildiği ve teslim edildiği şubeden alınabilir. Buna karşılık kişinin vermiş olduğu adrese kurye veya kargoyla gönderim gerçekleştirilebilir. Vize başvurularını, çevrim içi yoldan kabul eden konsolosluklarda vize işlemleri elektronik ortamda yapıldığı için daha hızlı olmaktadır.
Vize İşlemleri Hızlandırma
Öncelikle vize işlemlerini hızlandırmanın en pratik ve güvenilir yolu Dataglobal Vize Başvuru Hizmetleri ile çalışmaktır. Dataglobal Vize Hizmetleri, bürokrasiyle işleri ile sizi uğraştırmayacak vize başvurusunu sizin için zaman alan bir süreç olmaktan çıkarmaktadır. Gideceğiniz ülkeye bağlı olarak eğer acilen gitmenizi gerektiren bir durum olursa konsoloslukların Ekspres veya VIP vize başvuru imkanı vardır. Fakat bu hizmetlerin hepsi konsolosluk tarafından ekstra ücrete tabi tutulmaktadır.
Eğer ki bu hizmetleri vermeyen bir konsolosluktan vize almak isterseniz evrakları hızlıca hazırlayıp vize randevusunu alabildiğiniz en erken süreye almanız gerekmektedir. Dataglobal vize hizmetleri olarak size bütün bu aşamalarda zaman kazanmanız için bütün kolaylıkları sunmaya hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.
Online Vize Başvurusu
Dubai ve Küba vizesi işlemleri, çevrim içi yoldan vize başvurusu yapılan ülkeler arasında yer almaktadır. Çevrim içi vize başvurusu yapılan Amerika, İngiltere, Kanada gibi ülkeler içerisinde verilen form dikkatli şekilde doldurulmalıdır. Bir eksiklik ve yanlışlık durumunda form iptali olacaktır ve form yeniden doldurulacaktır.
Aynı zamanda bu formlar genel olarak İngilizce olarak doldurulur. Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir hata vize başvurusunun reddine sebep olabilir ve telafisi sadece yeni başvuruyla olacaktır. Çevrim içi yapılan vize işlemleri için form çevrim içi doldurulduktan sonra vize randevusu alınmalıdır. Randevu tarihi bireye bildirildikten hemen sonra randevu günü belge teslimi, biyometrik fotoğraf ibrazı ve eğer konsolosluk vize koşullarında mülakat istiyorsa mülakat görüşmesine geçilecektir.
Vize mülakatı için verilecek bilgiler, verilen belgelerle tutarlı olmalıdır. Başvuruları üçüncü şahıslar tarafından yapılan vize başvurularının mülakatı, sadece başvuru sahibiyle yapılması gerekir. Vize başvurusunun neticesi açıklanana kadar takibin doğru biçimde gerekmektedir. Bu süreç içerisinde konsolosluğun isteklerini doğru şekilde okumak, sık yapılan yanlışlara karşı uyanık olmak gerekmektedir.
Vize İşlemleri Adına Fotoğraflar Nasıl Olmalıdır?
Vize işlemleri adına kullanılacak olan fotoğraflar, biyometrik özellikte olması gerekmektedir. Biyometrik fotoğrafların ölçüleri Schengen ülke başvurusu için 3.5*4.5 cm boyutları aralığında olması gerekir. Fakat bu ölçüler başka ülkeler için de geçerli olmayabilir. Genel olarak vize işlemleri adına fotoğrafın nasıl olacağını soran bireyler için; güneş gözlüğü, şapka gibi yüzün net şekilde görünmesini engelleyen hususların olmadığı fotoğrafların kullanılması gerektiği şeklinde cevap verilebilir. Yüzün sola ve sağa eğimli olmaması gerekir.
Gözlük kullanılıyor ise camlar parlamamalıdır. Dini nedenlerden ötürü takılan başörtüsünün dışında saçı ve başı kapatan giyimler kullanılmaması gerekir. Başörtüsü olan fotoğraflar için kulak ve yüz görünmelidir. Profilden çekilen fotoğrafların kesinlikle kabul edilmediği bilinmeli. Fotoğraflar eski olmamalı ve son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.
Almanya Vize İşlemleri
Avrupa’nın en güzel ülkelerinden biri olan Almanya’ya gitmek için Almanya vizesi alınması gerekmektedir. Bu işlem ise büyükelçilik tarafından yetkilendirilen IDATA firması tarafından yapılmaktadır. Bunun yanı sıra Almanya seyahatinin cinsine göre de Almanya Vize çeşitleri ve başvuru merkezlerinde farklılıklar görülebilmektedir.
Bu vizelere başvurmadan önce dikkat edilmesi gereken sadece öğrenci vizesinin Konsolosluklar tarafından yapıldığıdır. Diğer tüm vize çeşitleri büyükelçilik tarafından görevlendirilen IDATA firması tarafından yapılmaktadır. Bununla birlikte hangi vize türüne başvurursanız başvurun, bu başvuru sonrasında eğer vizeniz onaylanmaz ise vize ücreti ve firma hizmet bedeli ücretleri iade edilmez.
Almanya Turistik Vizesi
Bulunduğunuz ülke üzerinden Almanya’ya turist olarak gitmek istiyorsanız, bu durumda turistik vize almanız gerekmektedir. Almanya turistik vizesi için başvuruları şehrinizde bulunan IDATA firmalarından 86 Euro gibi bir ücret karşılığında şahsen yapabilirsiniz.
Almanya Aile Ziyareti Vizesi
Almanya ziyaretinizi turistik amaçla değil de orada bulunan aile, akraba ya da arkadaşlarınızı görmek adına yapacak iseniz o zaman önce aile ziyareti vizesi almanız gerekmektedir. IDATA firmasından şahsen başvuru ile 86 Euro karşılığında alabilirsiniz.
Almanya Ticari Vizesi
Almanya’da ticari faaliyetlerde bulunmak amacı ile alınması gereken ticari vize hem şirket sahipleri hem de şirketin Almanya’da çalışacak personelleri için gereklidir. Diğer vize türlerinde de olduğu için zaman kaybını önlemek adına ticari vize başvurusu yapılmadan önce mutlaka konsolosluklardan randevu alınarak işleme gidilmelidir. Bu vizenin şuan ki güncel tutarı ise 86 Euro’dur. Vize için gerekli olan tüm evrakları konsolosluk sitesinden araştırdıktan sonra işlemler için gitmeniz en doğrusu olacaktır.
Almanya Öğrenci Vizesi
Almanya ticari ve turistik ziyaretlerin yanı sıra öğrenciler tarafından da oldukça tercih edilen bir ülkedir. Bu sebeple Almanya’da üniversite okumak isteyen öğrenciler bu ülkeye gitmeden önce öğrenci vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu vizenin bir diğer isimleri ise Almanya D vizesi ya da Almanya Ulusal Vizesi ‘dir. Öğrenci vizesinin başvuru ücreti 80 euro ve Konsolosluk randevusu olan 7,8 Euro ile birlikte toplam 82,8 Euro’dur.
Amerika Vize işlemleri
Amerika, birçok kişinin gitmek istediği ülkelerin başında gelmektedir. Her ne amaç ile bu ülkeye gidecek olursanız olun mutlaka en az 90 gün öncesinden Amerika Vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Diğer ülkelerde olduğu gibi Amerika’ya da vize başvurusunda bulunulurken, vize çeşitlerinde başvuru aşaması da değişiklik göstermektedir. Eğer kısa süreli seyahat, aile ziyareti, ticari ya da turistik amacı ile Amerika Vizesi başvurusunda bulunacak iseniz, o zaman göçmen olmayan vize kategorisinde başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Bu tür bir vize alacaksanız da mutlaka Amerika Konsolosluğunun web sitesinde yer alan başvuru formu doldurulmalıdır.
Amerika Turistik Vizesi
Amerika’nın tarihi ve turistik güzelliklerinden yararlanmak amacı ile bir Amerika seyahati planlıyor iseniz o zaman almanız gereken vize türü turistik vizelerdir. Ülkede turistik vizelere verilen bir diğer isim ise B2 tipi vizelerdir.
Amerikan B2 tipi ya da diğer bir adıyla turistik vizeye başvuruda bulunulabilmesi için, başvuruda bulunacak kişinin sahip olduğu pasaportun planlanan seyahat dönüş tarihinden itibaren geçerli olmak üzere en az 6 ay süreli ile geçerliliğini devam ettirmesi gerekmektedir. Bunun ile beraber pasaportun en az 2 adet boş sayfası bulunmalıdır. Bunun sebebi ise vize işlemlerinin bu sayfalara yapılacak olmasıdır. Son olarak turistik vizeye başvurmadan önce mutlaka başvuruda bulunacak kişinin pasaportunun 10 yıldan daha eski olmaması gerekmektedir. Eğer 10 yıldan daha eski bir pasaporta sahip iseniz o zaman vize başvuru işleminden önce pasaport yenileme işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde turistik vize başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
Amerika Aile Ziyareti Vizesi
Amerika’da yaşayan yakın akrabalarınızı, ailenizi ya da orada bulunan arkadaşlarınızı ziyaret etmek ve aynı zamanda da Amerika’yı keşfetmek istiyor iseniz o zaman almanız gereken vize türü aile ziyareti vizesidir. Aile ziyareti vizesinin Amerika’da uygulanan bir diğer ismi ise B2 tipi aile ziyareti vizesidir. Her iki isimli vizede aynı amaca hizmet etmektedir.
Bu aile ziyareti vizesine başvurulabilmesi için ise öncelikle Amerikan Konsolosluğunun web sitesi üzerinde yer alan vize başvuru formu doldurulmalıdır. Amerika’da kullanılan dil İngilizce olduğu için bu başvuru formunun da yine İngilizce olarak doldurulması ve sisteme kaydının yapılması zorunluluğu bulunmaktadır. Bu vize başvuru formunun doldurulma süresi ise konsolosluktan aldığınız vize başvuru randevusundan en geç 3 iş günü öncesidir. Yani 3 iş günü öncesinden sonra bu vize başvuru formunu doldurur iseniz, yine başvurunuz geçersiz sayılacaktır.
Amerika Ticari Vizesi
Tıpkı aile ziyareti başvurularında olduğu gibi Amerika ticari vizesi başvurularında da mutlaka ilk önce yapılması gereken Amerikan Konsolosluğunun internet sitesinde yer alan online ticari vize başvurusunun eksiksiz biçimde doldurulması gerekmektedir. Bu form yetkililer tarafından İngilizce olarak doldurulması zorunluluğu ile getirilmiştir. Bu ticari vize başvuru formunun doldurulma süresi, konsolosluktan alınan ticari vize başvuru randevusundan en geç 3 iş günü öncesine kadardır. Aksi durumda formu doldursanız bile vize başvuru işleminiz geçersiz sayılacaktır.
Amerika Öğrenci Vizesi
Amerika hem tarihi hemde turistik güzelliklerinin yanı sıra özellikle ülkemizde okuyan yaş grubu 18 ve daha üstü olan kişiler tarafından eğitim amaçlı değerlendirilen ülkelerin başında gelmektedir. Amerika’da okumak isteyen kişilerin öncelikle öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. Bu öğrenci vizeleri ise Amerika’da iki farklı tip olarak geliştirilmiş ve adlandırılmıştır. Bu öğrenci vizelerinden biri F1 tipi öğrenci vizeleri, bir diğeri ise M1 tipi öğrenci vizeleridir.
F1 tipi olarak isimlendirilen öğrenci vizesi türü, Amerika’da üniversite, kolej ya da herhangi bir dil okulu eğitimi almak amacı ile Amerika’da eğitim görmek isteyen kişilerin başvurması gereken öğrenci vizelerine verilen isimdir.
Amerika’da öğrencilere verilen bir diğer öğrenci vizesi ise M1 tipi öğrenci vizeleridir. Bu tip öğrenci vizeleri herhangi bir dil eğitimi ya da dil programı dışında alınacak olan herhangi bir mesleki eğitim ya da akademik kurumlara kaydolarak eğitim alacak olan kişilerin başvurması gereken öğrenci vizesi tipi ise M1 tipi öğrenci vizeleridir.
Her iki tip vizelere de başvuruda bulunmadan önce ise bilinmesi gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle SEVIS denilen öğrenci ve değişim ziyaretçileri bilgi sistemi olarak adlandırılan sisteme kayıt olmanız gerekmektedir. Bu sisteme kayıt olunabilmesi için ise belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Siteme bu ücreti ödedikten sonra ise sistemin size verdiği bir makbuz bulunmaktadır. Vize başvurusu randevusu aldığınız Amerikan Konsolosluğuna giderken mutlaka ödemesini yaptığınız bu sistemin makbuzunu yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Bunun dışında Amerika’da kayıt olduğunuz okulun I 20 adı verilen başvuru formu da yanınızda bulunmalıdır.
Avusturalya Vize İşlemleri
Eğer Avusturalya’ya seyahat etmek istiyorsanız her şeyden önce Avusturalya Vizesi alınması gerekmektedir. Bu vize başvurusunda bulunmadan önce ise konsoloslukların web sitelerinde yer alan gerekli evrakları inceledikten sonra online başvuru yaparak daha az zaman kaybı yaşayarak Avusturalya Vizesi başvuru işlemlerinize başlayabilirsiniz.
Avusturalya Turistik Vizesi
Bu ülkeye kısa süreli turistik bir seyahatte bulunmak istiyorsanız öncelikle turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Online randevu sistemi ile randevunuzu aldıktan sonra online başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Mesleki durumunuza göre başvuruda bulunurken gerekli olan evrakları da internet üzerinden inceleyebilirsiniz.
Avusturalya Aile Ziyareti Vizesi
Özellikle ailesi ya da akrabaları Avusturalya’da yaşayan kişilerin bu ülkeye gitmek için başvuruda bulunması gereken vize türü aile ziyareti vizesidir. Online randevuyu aldıktan sonra işleminizin daha hızlı ilerlemesi adına online başvuru formunu doldurduktan sonra yaşadığınız şehirde bulunan konsolosluğa giderek direkt olarak elden vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Avusturalya Ticari Vizesi
Şirketlerin fazlaca tercih ettikleri ülkelerin başında Avusturalya gelmektedir. İş amacı ile bu ülkede bulunmak için ticari vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Online randevu aşamasını tamamlayan şirket sahipleri ya da şirket elemanları daha sonra yine online olarak doldurulması gereken ticari vize başvuru formunu doldurarak bir sonraki adıma geçebilirler.
Avusturalya Öğrenci Vizesi
Özellikle sağladığı yabancı dil eğitimleri sayesinde ülkemizdeki pek çok öğrenci tarafından tercih edilen Avusturalya, öğrenci vizesi alındıktan sonra vize süresi boyunca bu ülkede eğitim almanıza olanak sağlamaktadır. Bu vizenin sonuçlanma süresi konsoloslukların resmi tatilleri ve yoğunluklarını göre değişmek ile beraber ortalama olarak 1 ile 2 hafta arasında değişmektedir.
Avusturya Vize İşlemleri
Avusturya Almanya ve İsviçre gibi birçok ülkeye sınır komşusu olması sebebi ile ülkemizdeki birçok vatandaş tarafından tercih edilen bir ülkedir. Bunun dışında resmi dili Almanca olması sebebi ile Alman vatandaşlarının da sıklıkla ziyaret ettiği bir ülkedir. Türkiye’den Avusturya’ya seyahat etmek için öncelikle Avusturya Vizesi alınması gerekmektedir. Bu vizeye başvuruda bulunmadan önce mutlaka konsolosluğun web sitesi üzerinden gerekli evrakların incelenmesi ve ardından şahsen Avusturya Vizesi başvurusunda bulunulmalıdır.
Avusturya Turistik Vizesi
Avusturya tarihi ve turistik yapıları sebebi ile hem sınır komşuları tarafından hem de ülkemizdeki pek çok kişi tarafından ziyaret edilen ülkelerin başında gelmektedir. Bu sebeple Avusturya’ya kısa süreli turist olarak gidebilmek için turistik vize alınması gerekmektedir. Bu vizeyi Schengen vizesi olarak almanızda mümkündür. Schengen vizesi olarak alınan vizelerde konsolosluk tarafından kalış süreniz kadar vize verilmektedir. Bununla birlikte eğer yeşil pasaporta sahipseniz 3 aya kadar vize almadan ülkede turist olarak kalabilmeniz mümkündür.
Avusturya Aile Ziyareti Vizesi
Avusturya’da yaşayan ailesini ya da bir yakınını ziyaret amacı ile vize almak isteyen kişilerin öncelikle aile ziyareti vizesi başvurusunda bulunması gerekmektedir. Bu başvuruda bulunmadan ise mutlaka seyahat edecek olan kişiye Avusturya’da yaşayan yakınından bir vize davetiyesi gelmelidir. Aynı zamanda bu davetiye vize başvurusunda bulunurken gerekli olan evrakların içerisine de eklenmelidir.
Avusturya Ticari Vizesi
Hangi sektörde olursanız olun ticari amaçla firmanızı Avusturya’ya taşımak ve iş faaliyetlerinize burada devam edebilmek için ticari vize almanız gerekmektedir. Eğer Avusturya’ya ticari anlamda bir fuar ya da konferans için gidilecek ise o zaman mutlaka vize başvurusunda bulunacak kişiye bir davetiye gelmelidir. Bu davetiyeyi başvuruda gerekli olan evrakların içerisine ekleyerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.
Avusturya Öğrenci Vizesi
Avusturya’ya öğrenci olarak gitmek isteyen kişilerin ise direkt elden olacak şekilde konsolosluğa başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Bu başvuru esnasında öğrencilerden istenen evrakların bazıları orjinal olmak zorundadır. Bunun yanı sıra başvuruda bulunduğunuz tüm evrakların Almanca diline çevrilmiş bir şekilde konsolosluklara iletilmesi ise zorunludur.
Bangladeş Vize İşlemleri
Bangladeş ile Türkiye arasında yapılan anlaşmanın bir gereği olarak Bangladeş Vizesi en fazla 30 günlük bir süreyi kapsamaktadır. Bu ülke için vize tipleri ise; tek girişli, çift girişli ve çok girişli vizeler olmak üzere üçe ayrılmaktadır. Bununla beraber Bangladeş Vizesi işlemleri ortalama olarak 5 ila 7 iş günü arasında sürmektedir. Bu süre göz önüne alınarak seyahatinizi planlamak ise en doğru olanıdır.
Bangladeş Turistik Vizesi
Ülkeye turistik amaçlar ile gidecek olan kişilerin alması gereken vize türü turistik vizelerdir. Bu vize işlemleri için kişilerin direkt şahsen başvuruda bulunmasına gerek yoktur. Bununla beraber başvuru işlemleri direkt olarak İstanbul ve Ankara Büyük elçiliklerinde yapılmaktadır. Eğer bu şehirlerin dışında yaşıyor iseniz bu şehirlerdeki büyükelçiliklere gidilerek başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Bangladeş Aile Ziyareti Vizesi
Bangladeş’te yaşayan ailenizi ziyaret etmeniz için gerekli olan vize ise aile ziyareti vizesidir. Bu vizenin alınabilmesi için ise mutlaka Bangladeş’te yaşayan yakınınız tarafından bizzat isminize bir ziyaret davetiyesi gönderilmesi zorunludur.
Bangladeş Ticari Vizesi
Ticari amaç ile ziyarette bulunacak iseniz o zaman ticari vize alınması zorunludur. Bu vize türü diğer vize işlemlerine nazaran daha uzun zaman, daha çok detay ve de daha çok evrağın istendiği bir vize türüdür. O yüzden mutlaka planlanan seyahat tarihinden en az 2 ya da 3 hafta öncesinden başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Bangladeş Öğrenci Vizesi
Öğrencilerin okumak amacı ile de tercih ettikleri Bangladeş ülkesi, öğrencilere okul süresi boyunca ülkede kalabilmeleri adına öğrenci vizesi vermektedir. Gerekli evrakların büyükelçilik internet sitelerinden araştırıldıktan sonra, tüm eksiklerin tamamlanması sonrası başvuruda bulunulması gerekmektedir.
Belçika Vize İşlemleri
Belçika’ya hangi amaç ile gidecek olursanız olun Belçika Vizesi başvuruları Belçika Konsolosluğunun görevlendirdiği kurumlar aracılığı ile yapılmaktadır. Bunun yanı sıra vize türlerinde başvuru kurumu ya da şekli de değişiklik gösterebilmektedir. D tipi ya da Erasmus Belçika Vizesi başvuruları ise konsolosluklar ya da büyükelçilikler tarafından yapılmaktadır.
Belçika Turistik Vizesi
Bu vize türü kısa süreli ve turist olarak gerçekleştirilecek olan seyahatler için gerekli olan vize türüdür. Burada bilinmesi gereken her şeyden önce Belçika bir Schengen ülkesi olduğu için bu ülkeye gidilmeden önce mutlaka Schengen Vizesi çıkarılması gerekmektedir.
Belçika Aile Ziyareti Vizesi
Belçika’da yaşayan ailenizi ya da yakın akrabalarınızı ziyaret etmek amacı ile bu ülkeye gitmek istiyorsanız almanız gereken vize türü ise aile vizesidir. Bu vize türünde de tıpkı diğer aile ziyareti vizesi başvurularında olduğu gibi mutlaka başvuru evraklarınızın içine ailenizden ya da arkadaşınızdan gelen bir ziyaret davetiyesi mektubu olmak zorundadır.
Belçika Ticari Vizesi
Belçika ticari anlamda da oldukça gelişmiş bir ülke olduğu için Türkiye’deki firmalar tarafından da oldukça tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Bu ülkeye ticari olarak vize aldığınız zaman 180 gün içerisinde en fazla 90 gün kadar kalış süresine sahip olabiliyorsunuz.
Belçika Öğrenci Vizesi
Öğrenciler tarafından da eğitim amacı ile sıkça tercih edilen Belçika, Türk vatandaşı olan kişilere öğrenci vizesi ile eğitim olanağı sunmaktadır. Bu vize ile kişiler 90 günden fazla olarak ülkede kalabilmektedirler.
Bulgaristan Vize İşlemleri
Bulgaristan, 2007 yılında Avrupa Birliği ülkesi olması ile beraber Bulgaristan ve Türkiye arasında yeniden bir Bulgaristan Vizesi anlaşması yapılmıştır. Yapılan bu anlaşmaya göre vize almak biraz daha zorlaşmış olsa da özellikle kısa süreli vize başvurularında süre en fazla 5 iş günü olarak belirlenmiştir. Bununla birlikte resmi tatiller ve yoğunluk gibi sürelerde Bulgaristan Vizesi işlemleri uzayabilmektedir.
Bulgaristan Turistik Vizesi
Bulgaristan’a turist olarak kısa süreli seyahat edeceksiniz bu durumda almanız gereken vize turist vizesidir. Bu vize için gerekli olan evraklar tamamen konsolosluk tarafından belirlenir ve bununla birlikte zaman zaman gerekli evraklarda değişiklik görülebilir. Bu sebeple başvuruda bulunmadan önce mutlaka Bulgaristan Konsolosluğunun web sitesi ziyaret edilmeli ve gerekli evraklar incelenmelidir.
Bulgaristan Aile Ziyareti Vizesi
Bulgaristan’da bulunan ailenizi ziyaret etmek amacı ile alınması gereken vize türü ise aile ziyareti vizesidir. Bu vizeye başvuruda bulunulabilmesi için tahmin edilen dönüş tarihinden itibaren olmak üzere pasaportunuzun en az 6 ay süre ile geçerli olması gerekmektedir.
Bulgaristan Ticari Vizesi
Ticari amaç ile ilgili herhangi bir sebepten dolayı alınması gereken vize türü ise ticari vizelerdir. Bu vizenin alınabilmesi için ise mutlaka ticari amaç ile Bulgaristan’a gidildiği kanıtlanmalıdır. Örneğin bir fuara gidiliyor ise o fuar yetkililerinden bir davetiye gelmesi gerekmektedir. Ardından bu davetiyenin başvuru evraklarının içerisine eklenmesi gerekmektedir.
Bulgaristan Öğrenci Vizesi
Özellikle üniversite okumak için ya da bazen yükseköğrenim için öğrenciler Bulgaristan ülkesine gitmek istemektedirler. Bu kişilerin ülkede eğitim alabilmesi için öncelikle öğrenci vizesi almaları gerekmektedir. Bu vizelerin süresi boyunca öğrenciler Bulgaristan’da düzenli olarak kalabilirler.
Çek Cumhuriyeti Vize İşlemleri
Çek Cumhuriyeti Vizesi işlemleri iki farklı şekilde ilerlemektedir. Öncelikle eğer Türkiye Cumhuriyeti’ne ait resmi pasaport sahibi iseniz, iki ülke arasında yapılan anlaşmalar gereğince Çek Cumhuriyeti Vizesi almanıza gerek yoktur. Bunun dışında eğer Schengen vizeniz var ise yine ikinci bir vize almadan 90 güne kadar ülkede kalabilmeniz mümkündür. Bunların yanı sıra vize işlemleri başvurularınızı Çek Cumhuriyeti Konsoloslukları ve Ankara Büyük Elçiliğinden gerçekleştirebilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti Turistik Vizesi
Turistik amaç ile bu ülkeyi ziyaret etmek istiyorsanız, bu durumda öncelikle almanız gereken turistik vizedir. Bu vizeye başvurmadan önce Çek Cumhuriyeti Konsolosluklarından online bir şekilde randevu alabilir ve bu şekilde fazla sıra beklemeden daha kısa sürede işleminizi başlatabilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti Aile Ziyareti Vizesi
Bu ülkede yaşayan bir akrabanız ya da bir arkadaşınız var ise onları ziyaret etmek amacı ile almanız gereken vize türü ile aile ziyareti vizesidir. Bu vizeye başvururken bilinmesi gereken nokta ise, seyahatinizin tahmini bitiş süresinden itibaren pasaportunuzun en az 90 gün süre boyunca aktif olması gerekmektedir.
Çek Cumhuriyeti Ticari Vizesi
Ticari amaç ile bu ülkeye seyahat planlayan bir kişinin alması gereken vize türü ise ticari vizedir. Bu vizeye başvurmadan önce mutlaka hangi kurum için bu seyahati düzenleyecek iseniz o kurumdan bizzat kendi adınıza ait bir davet mektubunun gelmesi gerekmektedir. Bu davet mektubu ile vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Çek Cumhuriyeti Öğrenci Vizesi
Üniversite ya da diğer yükseköğrenim kurumlarında eğitim alabilmek adına başvuruda bulunabilmek için öncelikle öğrenci vizesine başvurmak gerekmektedir. Eğer Schengen Vizesine sahip bir Türk vatandaşı iseniz, bu adımı atlamakta bir sakınca yoktur.
Cezayir Vize İşlemleri
Son yıllarda hali hazırda yapılmış olan iki ülke arasında bir Cezayir Vizesi anlaşması yoktur. Bu sebeple de başvuruda bulunacak kişinin pasaport türüne göre vize işlemleri de değişiklik göstermektedir. Diplomatik ya da hizmet pasaportlarına sahip Türk vatandaşları için 90 güne kadar Cezayir Vizesi alma zorunluluğu yoktur. Bununla beraber eğer bu iki pasaporta sahip değil iseniz ülkenin vize prosedürleri kapsamında tüm aşamalara başvurmak zorundasınız.
Cezayir Turistik Vizesi
Ülkeyi kısa süreli turist olarak ziyaretleriniz olacak ise turistik vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu başvuruda bulunmadan önce Konsoloslukça belirlenen tüm evrakların tam ve eksiksiz olması gereklidir. Aksi taktirde başvurunuz değerlendirilmeye alınmayacaktır.
Cezayir Aile Ziyareti Vizesi
Türk kültürünü yansıtması sebebi ile pek çok Türk vatandaşı vaktinde Cezayir’e göç etmişlerdir. Bu sebeple hali hazırda Türkiye’de yaşayan ama aile yakınları ya da yakın arkadaşları Cezayir’de bulunan kişilerin o yakınlarını ziyaret edebilmesi adına almaları gereken vize türü aile ziyareti vizesidir. Bu vize başvurusunda kişilerin öncelikle ülkede yaşayan yakınından bir ziyaret davetiyesi alması gerekmektedir. Bu davetiye ile birlikte vize merkezlerine yapılan başvurular sonucunda alınan vizenin geçerlilik süresi en fazla 30 gündür.
Cezayir Ticari Vizesi
Ticari amaçla alınması gereken vize türü ise ticari vizelerdir. Bu vizeler aynı zamanda kişinin bu ülkede çalışmasına izin vermektedir. Bu ticari vizelerin alınabilmesi için öncelik ile hangi firma ya da kurum ile ticari bir görüşme yapılacak ise o firma ya da kurumdan kişiye direkt olarak bir ziyaret davetiyesi mektubu gönderilmesi gerekmektedir. Bu davetiye mektubu da diğer gerekli evrakların içerisine eklenerek başvurunun tamamlanması gerekmektedir.
Cezayir Öğrenci Vizesi
Gerek üniversite gerekse de yükseköğrenim eğitimleri adına öğrencilerin tercih ettikleri ülkelerin başında Cezayir gelmektedir. Ülkenin bu denli tercih edilmesinin bir sebebi de kültürünün Türk kültürüne olan yakınlığı ve bununla beraber ülkede Fransızca dilinin sıklık ile kullanılmasıdır. Bu ülkede öğrenci olarak kalabilmek ve eğitim alabilmek adına mutlaka öncelikle öğrenci vizesi alınması gerekmektedir.
Çin Vize İşlemleri
Çin’e seyahatte bulunmayı planlayan Türk vatandaşlarının öncelik ile alması gereken Çin Vizesi bulunmaktadır. Bu vizeler ülkemizde Çin dış temsilcilikleri ile ülke konsolosluğu tarafından yetkilendirilen turizm şirketleri tarafından verilmektedir. Ülkeye ülkemizden yoğun turist talebi geldiği için ise 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren Çin Konsolosluğu yetkilileri yeni bir sisteme geçmiş bulunmaktadır. Bu sistem ile Çin’e gitmek isteyen kişiler gerekli evraklarını tamamladıktan sonra direkt olarak internetten Çin Vizesi online başvurusunda da bulunabilmektedirler.
Çin Turistik Vizesi
Önceki yıllarda ülkeye turistik ziyaretlerde bulunmak isteyen kişilere turistik vizeler verilmekte idi. Fakat yetkililerin son uygulamasına göre turistik amaç ile ülkeye ziyarette bulunacak iseniz turist vizesi değil grup vizesi başvurunda bulunarak bu vizeyi almanız gerekmektedir. Bu vizeye başvurabilmek için ise en az 5 kişilik bir grup halinde olunması gerekmektedir.
Çin Aile Ziyareti Vizesi
Diğer ülkelerde olduğu gibi Çin içinde yine akraba ya da arkadaş ziyaretinde bulunabilinmesi için öncelikle ülkede bulunan kişi tarafından direkt devlet kanalı ile davetiye mektubu alınması gerekmektedir. Bu ziyaret davetiye mektubu alınmaz ise başvurunuz değerlendirmeye dahi alınmayacaktır.
Çin Ticari Vizesi
Ticari amaç ile seyahat edeceğiniz durumda ise almanız gereken vize türü ticari vizedir. Bu vizelere başvururken ise mutlaka davet aldığınız kurum ya da firmadan bir ziyaret davetiye mektubu talep etmeniz gerekmektedir. Ardından bu mektup vize işlemleri için gerekli olan evrakların arasına konularak başvuru tamamlanmalıdır. Bunun yanı sıra tek ya da çift girişli vize başvurularının ülke içindeki geçerlilik süresi ise en fazla 3 aydır. Bununla birlikte bu vizeler sayesinde kişi ancak 30 gün süre ile ülkede konaklayabilmektedir.
Çin Öğrenci Vizesi
Sadece ülkeden öğrenci vizesi alan kişiler, burada eğitim görebilir ve konaklayabilirler. Bununla birlikte ülkenin Türk vatandaşlarına verdiği vize çeşitleri de değişiklik göstermektedir. Bu vize türleri ise kısa süreli diye adlandırılan ve süresi 180 günü aşmayan X2 vizesidir. Bunun dışında eğer daha uzun süreli bir eğitim amacı ile ülkeye gidecekseniz 180 günden fazla süre geçerliliği olan X1 tipi vizeyi almanız gerekmektedir.
Danimarka Vize İşlemleri
Danimarka, Schengen Alanı’nın bir parçasıdır ve Avrupa birliği sınırları içerisindedir. Schengen vizesi ile Danimarka da en fazla 90 gün kalınabilir. Danimarka vizesi ile aile ziyareti, transit geçiş, eğitim, turistik ve ticari amaçlar ile seyahat etmek isteyenler, umuma mahsus (bordo pasaport) vizesi almaları zorunludur. Hizmet pasaportu (gri pasaport), hususi pasaport (yeşil pasaport), diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri, 6 ay içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizesiz serbest dolaşım ve yaşama haklarına sahiptirler. Danimarka vizesi almak için konsoloslukların ilgili birimlerinden randevu alınması gerekmektedir. Sonrasında, konsolosluk tarafından istenilen evraklar ile başvurulması gerekmektedir.
Danimarka Turistik Vize
Umuma mahsus (bordo) pasaport, turistik ve ziyaret amaçlı yapılacak yolculuklarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vizedir. Mesleki durumunuza göre istenecek evraklar, randevu alındıktan sonra ilgili kişiler tarafından bildirilecektir. Sorun ve zaman kaybı yaşamamak için evrakları tamamlayarak, süreç başlatılmalıdır.
Danimarka Ticari Vize
Danimarka da ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen, iş yeri sahipleri ve çalışanların umuma mahsus (bordo pasaport) vizesi almaları gerekmektedir. Online randevu alınarak mesleki durumunuza göre istenen evrakların bilgilerine ulaşabilirsiniz. İstenilen evraklar ile konsoloslukların ilgili bölümlerine başvurulması gerekmektedir. İstenilen evrakları eksiksiz olarak teslim etmek, sürecin uzamamasını sağlayacaktır.
Danimarka Aile Ziyaret Vizesi
Danimarka da aile ziyareti, akraba, arkadaş ziyaretleri için umuma mahsus (bordo pasaport) vizesi sahibi olmak gerekmektedir. Online randevu alarak işlemlere başlanması gerekmektedir. Online başvuruların ardından, konsoloslukların ilgili bölümleri mesleki durumunuza göre gerekli evrakları tarafınıza bildireceklerdir. Sürecin uzamaması adına, istenilen evrakların tam olduğundan emin olunarak, konsolosluklara başvurulması gerekmektedir.
Danimarka Öğrenci Erasmus Vizesi
Danimarka da eğitim sürecini tamamlamak isteyen kişilerin umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olmaları gerekmektedir. Erasmus programı ile eğitimini tamamlamak isteyen kişilerinde umuma mahsus pasaport sahibi olmaları gerekmektedir. İnternet üzerinden online randevu sistemine giriş yaparak, randevu alınabilir. Randevu alındıktan sonra konsoloslukların ilgili kişileri tarafından istenilen evraklar tamamlanmalıdır. Evraklar, mesleki durumunuza göre istenecektir. Herhangi bir sorun ve zaman kaybı yaşamamak için evrakların eksiksiz olarak konsolosluklara ulaşması gerekmektedir. İstenilen evraklar ile Danimarka Konsolosluğuna başvurulması gerekmektedir.
Dubai Vize İşlemleri
Dubai vizesi, yapılacak olan seyahatlerinin amacına göre farklı şekillerde yönlenmektedir. Dubai vizesi için yapılacak olan ziyaret türlerine göre evraklar istenecektir. Ticaret vizesi, turistik vize, ziyaret vizesi alınacak olan vize türleridir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, umuma mahsus pasaport sahibi olmaları şarttır. Vizeler için ise Birleşik Arap Emirliklerine başvurulması gerekmektedir. Diplomatik ve hususi pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek bir süreçte vizesiz kalma haklarına sahiptir. Dubai vizesi almak için konsoloslukların ilgili bölümlerine, istenilen evraklar ile başvurulması gerekmektedir.
Dubai Ticari Vize
Dubai ticari vizesi için Birleşik Arap Emirliklerine başvurulması gerekmektedir. Dubai de yapılacak iş toplantısı, seminer, fuar gibi etkinlikler için yapılacak işin içeriğine göre kısa süreli ticaret vizesi ya da uzun süreli ticaret vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurular için online başvuru sitelerinden randevu alınması gerekmektedir. Konsolosluklara yapılan başvurulara dönüş yapan ilgili kişiler, tarafınıza gerekli evrakları bildireceklerdir. Ticari vize almak için süreci başvuru randevusu ile başlatmak gerekmektedir. İstenilen evrakların tam olarak teslim edilmesi, sürecin uzamamasına yardımcı olacaktır.
Dubai Ziyaret Vizesi
Diğer tüm ülkelerde yapılacak ziyaretler için, o ülkede ki yakınların davetiye göndermeleri zorunludur. Dubai’ye yapılacak ziyaretler için böyle bir zorunluluk yoktur. Umumi pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ziyaret vizesi almaları zorunludur. Gri pasaport (hizmet pasaportu), yeşil pasaport (hususi pasaport), Kırmızı ve siyah pasaport (diplomatik pasaport) sahipleri yapacakları aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri için vize almak zorunda değildirler. Fakat 180 gün içinde 90 günü aşmayan bir süre kadar kalma hakları vardır. Online randevu alınarak, konsoloslukların ilgili bölümlerine başvurulması gerekmektedir.
Dubai Transit Vize
Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Dubai’den geçerek üçüncü bir ülkeye gidecekler ise, transit vize için başvuru yapmaları gerekmektedir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi olan kişiler, Dubai Emirliğinden geçiş yapacakları zaman vize almak zorunda değildirler. 180 gün içinde 90 gün geçemeyecek şekilde ise yolculukları, bu vize alma işlemlerini yapmalarına gerek yoktur.
Estonya Vize İşlemleri
Estonya vizesi, umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, ticari, turistik, ziyaret amaçlı yapacakları yolculuklar için almaları gereken vize türüdür. 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretler için, hususi pasaport (yeşil pasaport), hizmet pasaportu (gri pasaport), diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah pasaport) sahiplerinin vize almaları gerekmemektedir. Konsoloslukların ilgili bölümlerine yapılacak başvurular ile mesleki ve ziyaret durumunuza gören evraklar istenecektir. Evrakları tam olarak teslim etmek gerekmektedir.
Estonya Ticari Vize
Estonya ticari vizesi için kalınacak süreye göre, uzun ya da kısa ticari vizesi için başvuru yapılması gerekmektedir. Borda pasaport (umuma mahsus) pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yapacakları ticari ziyaretlerinde bu vizeyi almaları gerekmektedir. Yeşil pasaport, gri pasaport, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişilerin, ticari vize alma zorunlulukları yoktur. Fakat yapacakları ticari faaliyetlerde, belirlenen süre içinde kalmaları gerekmektedir.
Estonya Ziyaret Vizesi
Estonya ziyaret vizesi almak için ilk olarak, Estonya da ikamet eden akraba, aile ya da arkadaşın davetiye göndermeleri gerekmektedir. Sonrasında umuma mahsus pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, yapacakları ticaret şekline ve süresine göre başvurmaları gerekmektedir. Mesleki durumunuza göre evraklar farklılık gösterebilir. Konsolosluklara istenilen evraklar tam olarak teslim etmek gerekir.
Estonya Turistik Vize
Turistik amaçlar ile gezide bulunmak isteyen umuma mahsus pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. Estonya turistik vize almak zorunda olmayan gri, yeşil, kırmızı ve siyah pasaport sahipleri, belirli süreler içerisinde geri dönüş yapmaları durumunda vize almak zorunda değildirler. Estonya turistik vize için konsolosluklardan randevu alınarak, gerekli evraklar ile başvurulması gerekmektedir.
Estonya Eğitim Vizesi
Estonya eğitim vizesini diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişilerin alması gerekmemektedir. Fakat belirtilen süre kadar kalma imkanları vardır. Bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, eğitim vizesi almaları gerekmektedir. Eğitim vizesi almak için online randevu almaları gerekmektedir. Konsoloslukların ilgili bölümleri gerekli evrakları tarafınıza bildirerek, tamamlamanızı isteyeceklerdir.
Etiyopya Vize İşlemleri
Etiyopya vizesi için konsolosluklardan randevu alınması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vize türüdür. 180 gün içerisinde 90 günü aşmayan ziyaretlerde, diplomatik (kırmızı ve siyah pasaport), hizmet (gri pasaport) ve hususi (yeşil pasaport) sahiplerinin vize almaları gerekmemektedir. Etiyopya vizesi için konsolosluklardan randevu alınması gerekmektedir. Konsoloslukların ilgili mercileri gerekli olan evrak listesini tarafınıza bildirecektir. Evrakların istenildiği gibi tam olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
Etiyopya Ticari Vize
Etiyopya ticari vizesi, Etiyopya da yapılacak ticari faaliyetler için alınması gereken vizedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gerekmektedir. İş yeri sahipleri ve çalışanların gerekli evraklar ile konsolosluklara başvurmaları gerekmektedir. Kalınacak süreye göre kısa süreli ticaret vizesi ya da uzun süreli ticaret vizesinin alınması gerekmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişiler belirtilen süreler dahilinde vizesiz giriş yapabilirler. Online olarak randevu alınması gerekir. Konsolosluklarda ilgili kişiler gerekli evrakları tarafınızdan isteyeceklerdir.
Etiyopya Ziyaret Vizesi
Etiyopya da ziyaret amaçlı bir faaliyette bulunmak için öncelik ile orada ikamet eden, arkadaş, akraba ya da ailenin, vize alımına uygun şekilde davetiye göndermeleri gerekmektedir. Ardından online randevu sistemi üzerinden randevu alınması gerekmektedir. Randevuların ardından konsoloslukların ilgili kişileri tarafınıza, gereken evrak listesini bildirecektir. Bordo pasaport (umuma mahsus) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Gri, yeşil, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişiler, belirtilen süre içinde kalmak şartı ile vize almadan ziyaret yapma imkanları vardır.
Etiyopya Eğitim Vizesi
Etiyopya da eğitim almak ya da eğitimi devam ettirmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahiplerinin 180 gün içinde, 90 günü geçmeyecek şekilde kalmaları durumunda vize almalarına gerek yoktur. Vizeler için başvuru yaparak işlemlere başlanmalıdır.
Etiyopya Transit Geçiş Vizesi
Etiyopya transit geçiş vizesi, Etiyopya üzerinden üçüncü ülkeye geçiş yapmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Umuma mahsus pasaport sahibi olan kişiler vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişiler belirtilen süre içerinde geçiş yapacaklar ise, vize almalarına gerek yoktur.
Finlandiya Vize İşlemleri
Finlandiya vizesi, ziyaret, ticari, turistik, transit geçiş ve eğitim için alınması gereken vize türüdür. Yapılacak olan faaliyetlerin süresine göre başvuru yapılması gerekmektedir. İnternet üzerinden, konsolosluklardan randevu alınması gerekmektedir. Finlandiya vizesi için randevuların ardından, istenilen belgeler ile konsolosluklara başvuru yapılması gerekir.
Finlandiya Ticari Vize
Finlandiya ticari vizesi, iş yeri sahiplerinin ya da çalışanlarının alması gereken vizedir. Kalınacak süreye göre, kısa süreli ticaret vizesi ya da uzun süreli ticaret vizesi alınması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları şarttır. Yeşil veya kırmızı pasaport (diplomatik), gri pasaport (hizmet), yeşil pasaport (hususi) sahiplerinin 5 ay içerisinde 90 günü geçmeyecek faaliyetleri için vize alma zorunlulukları yoktur. Vizeler için konsolosluklardan randevu alınması gerekmektedir.
Finlandiya Ziyaret Vizesi
Finlandiya ziyaret vizesi, aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri yapılabilmesi için alınması gereken vizedir. Başvuru yapılmadan önce orada ikamet eden kişinin, vize için uygun şekilde tarafınıza davetiye göndermesi gerekmektedir. Davetiyenin ardından randevu alarak başvuru yapılmalıdır. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportuna sahip kişiler, izin verilen süre içerisinde kalmaları durumunda, vizesiz ziyaret yapabilirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan umuma mahsus pasaport sahibi olan kişilerin vize alması zorunludur. Konsolosluklardan randevu alarak işlemlere başlanmalıdır.
Finlandiya Transit Geçiş Vizesi
Finlandiya transit geçiş vizesi, Finlandiya’dan geçerek başka bir ülkeye gidilmesi durumunda alınması gereken vizedir. Transit geçiş vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus pasaport sahibi olan kişilerin vize almaları gerekmektedir. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahipleri verilen süre içerisinde geçiş yapacaklar ise, vize almalarına gerek yoktur. Vizeler için konsolosluklara başvuru yapılması gerekmektedir.
Finlandiya Eğitim Vizesi
Finlandiya eğitim vizesi, Finlandiya da eğitim almak ya da eğitimini tamamlamak isteyen kişilerin alması gereken vizedir. Bordo pasaport sahibi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi olan kişiler 5 ay içinde 3 ayı geçmeyecek süre zarfında kalacaklar ise vize almalarına gerek yoktur. Konsolosluklardan randevu alınarak, başvuru yapılabilmektedir.
Fransa Vize İşlemleri
Fransa vizesi, ticari, eğitim, ziyaret ve turistik olarak yapılacak faaliyetler için alınmalıdır. Fransa vizesi için başvuru yapılmalıdır ve başvurular için konsolosluklardan randevu alınmalıdır. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah), hususi pasaport (yeşil), hizmet pasaportu (gri) sahibi olan kişilerin 180 günde, 90 günü aşmayacak şekilde yapacakları yolculuklarda vize alma zorunlulukları yoktur.
Fransa Ticari Vize
Fransa ticaret vizesi, iş toplantısı, seminer ve fuar gibi etkinlikler için iş yeri sahibi ya da çalışanların alması gereken vizedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları şarttır. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişiler belirli süreler de geri dönecekler ise, vize almadan ülkeye giriş yapabilir. Vizeler için randevu alınarak, konsolosluklara başvurulması gerekmektedir. Randevuların ardından, ilgili merciler tarafından mesleki ve eğitim durumunuza göre evraklar istenecektir. Bu evrakları sorun ve zaman kaybı yaşamamak için eksiksiz olarak, teslim etmek gerekmektedir.
Fransa Ziyaret Vizesi
Fransa ziyaret vizesi, akraba, aile ve arkadaş ziyaretleri için gerekli olan vizedir. Başvuru yapılmadan önce, Fransa da ikamet eden ve ziyaretine gidilecek olan kişiler tarafından, vize alımına uygun olarak davetiye gönderilmesi gerekmektedir. Ardından randevu alarak, konsoloslukların istediği evraklar ile başvuru yapılmalıdır. İstenilen evraklar eğitim ve mesleki durumunuza gören değişiklik gösterebilmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekmektedir. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişilerin, 180 gün içinde 90 günü geçemeyecek şekilde yaptıkları ziyaretlerde vize almaları zorunlu değildir.
Fransa Transit Geçiş Vizesi
Fransa transit geçiş vizesi, Fransa’dan geçilecek üçüncü ülke ziyaretlerinde alınması gereken vizedir. Umuma mahsus pasaport sahibi olan kişilerin vize almaları zorunludur. Diplomatik (kırmızı ve siyah), hususi (yeşil), hizmet (gri) pasaport sahibi olan kişiler izin verilen süre içinde, vize almadan geçiş yapma haklarına sahiptir. Transit geçiş vizesi için randevu alıp, ardından da istenilen evraklar ile konsolosluklara başvuru yapılması gerekmektedir.
Gana Vize İşlemleri
Gana vizesi, ticari, turistik, ziyaret, eğitim ve transit geçişler için alınması gereken vizedir. Gana vizesi almak için öncelik ile online sistem üzerinden randevu alınmalıdır. Ardından tarafınıza ilgili mercilerden, gerekli evrak listesi ulaştırılacaktır. Mesleki ve eğitim durumunuza göre istenilen evraklarda değişiklikler olabilir. Evrakları tam şekilde teslim etmek zaman kaybı ve sorun yaşamamanız için önemlidir. Evraklar ilgili konsolosluklara teslim edilmelidir. Umumi pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu olan kişilerin izin verilen süre içinde yapacakları faaliyetler için vize almalarına gerek yoktur.
Gana Ticari Vize
Gana da yapılacak ticari faaliyetler için çalışanların ya da iş yeri sahiplerinin almaları gereken vizedir. Yapılacak olan toplantı, fuar ve seminer gibi etkinliklerin sürelerine göre, uzun süreli ticaret vizesi ya da kısa süreli ticaret vizesi alınması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus pasaport sahibi olan kişilerin vize almaları zorunludur. Gri, yeşil, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişilerin izin verilen süre içinde kalmaları şartı ile vize almalarına gerek yoktur. Online randevu alarak başvuru yapılmaktadır. İstenilen evraklar eğitim ve mesleki durumunuza göre değişiklik gösterebilir. Evraklar eksiksiz şekilde ilgili konsolosluklara teslim etmeniz gerekmektedir.
Gana Ziyaret Vizesi
Gana ziyaret vizesi, aile, akraba ve arkadaşların ziyaretine gidebilmek için alınması gereken vizedir. Vize alabilmek için öncelik ile orada ikamet eden kişiler tarafından, vize alımına uygun şekilde davetiye gönderilmesi gerekir. Sonrasında randevu alınarak ve gerekli evraklar tamamlanarak, ilgili konsolosluklara başvuru yapılması gerekir. Bordo pasaport sahibi kişilerin vize almaları şarttır. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahiplerine verilen süre boyunca kalmaları durumunda, vizesiz giriş izini verilmektedir.
Gana Transit Geçiş Vizesi
Gana transit geçiş vizesi, Gana üzerinden üçüncü bir ülkeye yapılacak olan seyahatler için gerekli olan vizedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bordo pasaport sahibi olan kişilerin, vize almaları zorunludur. Gri, yeşil, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişilerin izin verilen süre dahilinde geçiş yapmaları için vize almalarına gerek yoktur.
Gine Vize İşlemleri
Gine vizesi ticari, turistik, eğitim, ziyaret ve transit geçiş için gerekli olan vizedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi kişilerin vize almaları gerekmektedir. Gri (hizmet pasaportu), yeşil (hususi pasaport), kırmızı ve siyah (diplomatik pasaport) sahibi olan kişiler için izin verilen sürelerde yapacakları Gine seyahatlerinde vize alma zorunlulukları yoktur. Gine vizesi için online randevu sisteminden, randevu alınmalıdır. Ardından mesleki ve eğitim durumuna göre istenilen evraklar ile konsolosluklara başvuru yapılmalıdır.
Gine Ticari Vize
Gine ticari vizesi, iş yeri sahipleri ya da çalışanların yapacağı etkinliklerin süresine göre alacakları vizedir. Uzun süreli ticaret ya da kısa süreli ticaret için vize alınmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus pasaport sahibi olan kişilerin vize alma zorunluluğu vardır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri izin verilen süre kadar vizesiz kalma haklarına sahiptirler. Online olarak randevu alındıktan sonra, konsolosluğun istediği evraklar eksiksiz olarak teslim edilmelidir.
Gine Ziyaret Vizesi
Gine ziyaret vizesi, akraba, arkadaş ve aile ziyaretleri için gerekli olan vizedir. Öncelik ile Gine de ikamet eden kişinin, vize alımına uygun bir davetiyeyi tarafınıza ulaştırması gerekmektedir. Sonrasında online randevu alınarak, eğitim ve mesleki durumlara göre istenilen evraklar tamamlanarak, konsolosluklara başvuru yapılmalıdır. Bordo pasaport sahibi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişilerin izin verilen süreler içinde kalmaları durumunda, vize alma zorunlulukları yoktur.
Gine Eğitim Vizesi
Gine eğitim vizesi, orada eğitim almak ya da eğitimini tamamlamak isteyen kişilerin alması gereken vizedir. Umuma mahsus pasaport sahibi ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları zorunludur. Vize almak için öncelik ile, online randevu alınmalıdır. Ardından ilgili kişiler tarafından istenilen evrakları tamamlamak gerekmektedir. Evraklar eksiksiz olarak konsolosluklara teslim edilmelidir.
Hindistan Vize İşlemleri
Hindistan vizesi, ticari ve turistik olarak yapılacak ziyaretler için alınması gereken vizedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişilerin vize almaları zorunludur. Diplomatik (kırmızı ve siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 güne aşmayacak ziyaretlerinde, vizesiz kalma haklarına sahiptirler. Hindistan vizesi için internet üzerinden online randevu alınarak başlanmalıdır. Randevuların ardından mesleki ve eğitim durumunuza göre istenilen evraklar tamamlanmalıdır. İlgili olan konsolosluğa evraklar ile başvuru yapılmalıdır.
Hindistan Ticari Vize
Hindistan ticari vizesi, yapılacak olan iş toplantıları, fuarlar ve seminerler için, iş yeri sahiplerinin ya da çalışanların alması gerek vizedir. Kalınacak sürelere göre, uzun süreli ticaret vizesi ya da kısa süreli ticaret vizesi almak gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişilerin vize almaları zorunludur. Diplomatik pasaport (kırmızı- siyah), hususi pasaport (yeşil) ve hizmet pasaportu (gri) olan kişiler, 180 gün içinde 90 günü geçmeyecek şekilde yapacakları ziyaretler için vize alma zorunlulukları yoktur. Vizeler için internet üzerinden randevu alınmalıdır. Konsolosluklardaki ilgili kişiler, mesleki ve eğitim durumuna evraklar isteyeceklerdir. Bu evrakları eksiksiz olarak, konsolosluğa teslim etmek gerekmektedir. Eksik olan evraklar, sürecin uzamasına neden olacaktır.
Hindistan Turistik Vize
Hindistan turistik vize, gezi ve ziyaret amaçlı yapılacak seyahatler için alınması gereken vizedir. Vize alabilmek için öncelik ile online sistem üzerinden randevu alınması gerekmektedir. Ardından konsolosluktaki ilgili kişiler tarafından, mesleki ve eğitim durumuna göre evraklar istenecektir. Bu evrakları eksiksiz şekilde konsolosluğa teslim ederek başvuru yapılması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize alma zorunlulukları vardır. Diplomatik (kırmızı ve siyah pasaport), hususi (yeşil pasaport), hizmet (gri pasaport) sahipleri, izin verilen (180 günde 90 günü geçmemek) sürede geri dönmeleri durumunda vize alma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Hollanda Vize İşlemleri
Hollanda vizesi, turistik, ticari, ziyaret ve transit geçişler için alınması gereken vizedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının Hollanda vizesi alma zorunluluğu vardır. Hizmet (gri pasaport), hususi (yeşil pasaport) ve diplomatik (kırmızı- siyah pasaport) sahibi olan kişiler, 180 gün içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde, vizesiz kalma hakları vardır. Vize almak için, online randevu alınarak başlanmalıdır. Sonrasında mesleki ve eğitim durumlarına göre istenilen evrakların tamamlanması gerekmektedir. Tamamlanan evraklar ile ilgili konsolosluğa başvuru yapılması gerekmektedir.
Hollanda Ticari Vize
Hollanda ticari vizesi, yapılacak olan fuarlar, seminerler ve iş toplantıları için gerekli olan vizedir. İş yeri sahipleri ya da çalışanların alması gerekmektedir. Randevu alınarak, eğitim ve mesleki durumlara göre istenilen evraklar tamamlanarak, konsolosluğa başvuru yapılası gerekmektedir. Bordo pasaport sahibi olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının vize alma zorunlulukları vardır. Gri, yeşil, kırmızı ve siyah pasaport sahiplerinin 5 ayda 3 ayı geçmeyecek şekilde yapacakları faaliyetlerde vize alma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Hollanda Ziyaret Vizesi
Hollanda ziyaret vizesi aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri yapılması durumda gerekli olan vizedir. İlk önce Hollanda da ikamet eden kişi tarafından, tarafınıza vize için uygun davetiye gönderilmesi gerekmektedir. Ardından randevu alınarak, istenilen evrak bilgilerine ulaşılabilir. İstenilen evraklar mesleki ve eğitim durumuna göre değişiklik gösterecektir. Evraklar eksiksiz olarak ilgili konsolosluklara teslim edilerek, başvuru yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus pasaport (bordo pasaport) sahibi olan kişilerin vize almaları şarttır. Diplomatik (kırmızı- siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahibi olan kişiler izin verilen süreler içinde vizesiz ziyaret yapmak haklarına sahiptir.
Hollanda Transit Geçiş Vizesi
Hollanda transit geçiş vizesi, Hollanda üzerinden geçerek, üçüncü ülke seyahatlerinde istenilen vizedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişilerin, vize alma şartları vardır. Diplomatik (kırmızı ve siyah pasaport), hizmet (gri pasaport), hususi (yeşil pasaport) sahibi olan kişilerin izin verilen süre (180 günde 90 günü geçmemek) içinde yapacakları geçişlerde vize alma zorunlulukları olmamaktadır. Vize almak için öncelik ile randevu alınması gerekmektedir.
Ardından, istenilen evrakların tamamlanması gerekir. Evrakların tam olarak, eksiksiz teslim edilmesi, zaman kaybı ve sorun yaşanmamasına yardımcı olacaktır. Evraklar mesleki ve eğitim durumuna göre değişiklik gösterebilmektedir. İstenilen evraklar tamamlandıktan sonra, konsolosluğa ulaştırılarak başvuru yapılması gerekmektedir.
İngiltere Vize İşlemleri
İngiltere vizesi ile aile ziyareti, transit geçiş, eğitim, turistik ve ticari amaçlar ile seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşların vize almaları zorunludur. Hizmet pasaportu (gri pasaport), hususi pasaport (yeşil pasaport) sahipleride vize almak zorundadırlar. Sadece, diplomatik pasaport (siyah pasaport) sahipleri, 6 ay içinde 90 günü aşmamak şartı ile vizesiz serbest dolaşım ve yaşama haklarına sahiptirler. İngiltere vizesi almak için konsoloslukların ilgili birimlerinden randevu alınması gerekir. Ardından, konsolosluk tarafından istenilen evraklar ile başvurulması gerekmektedir. Sürecin hızlı olması ve sorunlar yaşanmaması için evrakları tam olarak teslim etmek gerekmektedir.
İngiltere Turistik Vize
Umuma mahsus (bordo) pasaport, turistik ve ziyaret amaçlı yapılacak yolculuklarda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vizedir. Mesleki ve eğitim durumuna göre istenecek evraklar, randevu alındıktan sonra konsoloslukların ilgili birimleri tarafından bildirilecektir. Sorun ve zaman kaybı yaşamamak için evrakları tamamlayarak, süreç başlatılmalıdır.
İngiltere Ticari Vize
İngiltere de ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen, iş yeri sahiplerinin, çalışanlarının ve umuma mahsus (bordo pasaport) sahiplerinin alması gereken vize türüdür. Online randevu sisteminden, randevu alınarak mesleki durumunuza göre istenen evrakların listesine ulaşabilirsiniz. İstenilen evraklar ile konsoloslukların ilgili bölümlerine başvurulması gerekmektedir. İstenilen evrakları tam olarak teslim etmek, sürecin uzamamasını sağlayacaktır.
İngiltere Ziyaret Vizesi
İngiltere de aile ziyareti, akraba ve arkadaş ziyaretleri için umuma mahsus (bordo pasaport), hususi (yeşil pasaport) ve hizmet (gri pasaport) sahibi olan kişilerin alması gereken vizedir. Online randevu alarak işlemlere başlanmak gerekmektedir. Online başvuruların ardından, konsoloslukların ilgili bölümleri mesleki ve eğitim durumunuza göre gerekli evrakları tarafınıza bildireceklerdir. Sürecin uzamaması için istenilen evrakların tam olduğundan emin olarak, konsolosluklara başvurulması gerekmektedir.
İngiltere Transit Geçiş Vizesi
İngiltere transit geçiş vizesi iki amaç ile alınabilir. İngiltere sınırlarına girmeden uçak ile geçiş yapmak için alınabilir. Diğer şekilde ise İngiltere de 48 saat kalmak ve sonrasında sınırlardan çıkmak içn alınabilir. İnternet üzerinden online randevu sistemine giriş yaparak, randevu alınabilir. Randevu alındıktan sonra konsoloslukların ilgili kişileri tarafından istenilen evraklar, tamamlanmalıdır. Evraklar, mesleki ve eğitim durumunuza göre istenecektir. Herhangi bir nedenden dolayı zaman kaybı yaşamamak için evrakların eksiksiz olarak, konsolosluklara teslim edilmesi gerekmektedir. İstenilen evraklar ile İngiltere Konsolosluğuna başvurulması gerekmektedir.
İrlanda Vize İşlemleri
İrlanda vizesi, turistik, ticari, ziyaret ve transit geçiş yapmak isteyen kişilerin almaları gerken vize türüdür. Bazı ülkelerin girişlerin de vize diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişilerin vize alması gerekmiyor iken, İrlanda da herhangi bir faaliyette bulunmak isteyen tüm pasaport sahiplerinin vize alması gerekmektedir. Vizeler için konsoloslukların ilgili birimlerinden randevu alınması gerekmektedir. Alınan randevuların ardından istenilen evraklar tamamlanarak, konsolosluklara başvuru yapılması gerekmektedir.
İrlanda Ticari Vize
İrlanda ticari vizesi için İrlanda konsolosluğuna başvurulması gerekmektedir. İrlanda da yapılacak iş toplantısı, seminer, fuar ve anlaşmalar gibi etkinlikler için yapılacak işlerin süresine göre kısa süreli ticaret vizesi ya da uzun süreli ticaret vizesi başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurular için online başvuru sitelerinden randevu alınabilir. Yapılan başvurulara dönüş yapan ilgili kişiler, tarafınıza gerekli evrakları bildireceklerdir. Ticari vize almak için randevu alarak işlemlere başlamak gerekmektedir. İstenilen evrakların tam olarak teslim edilmesi, sürecin kısa ve sorunsuz tamamlanmasına yardımcı olacaktır.
İrlanda Ziyaret Vizesi
Umumi pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ziyaret vizesi almaları zorunludur. Gri pasaport (hizmet pasaportu), yeşil pasaport (hususi pasaport), Kırmızı ve siyah pasaport (diplomatik pasaport) sahiplerinin yapacakları aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri için diğer ülkelerden vize alma zorunlulukları yoktur. Fakat, İrlanda da yapılacak tüm faaliyetler için herhangi renk pasaport sahibi olan kişilerin dahi vize almaları gerekmektedir.
İrlanda Transit Vize
Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İrlanda’dan geçerek başka bir ülkeye geçiş yapacaklar ise, transit geçiş vizesi için başvuru yapmaları gerekmektedir. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi olan kişiler de İrlanda’dan geçiş yapacakları zaman vize almak zorundadırlar. Vizeler için İrlanda konsolosluğuna başvurulması gerekmektedir.
İspanya Vize İşlemleri
İspanya vizesi, umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, ticari, turistik, ziyaret ve eğitim amaçlı yapacakları yolculuklar için almaları gereken vizedir. 180 gün içinde 90 günü aşmayacak ziyaretler için, hususi pasaport (yeşil pasaport), hizmet pasaportu (gri pasaport), diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah pasaport) sahipleri vize almak zorunda değildir. Konsoloslukların ilgili bölümlerine yapılacak başvurular ile mesleki ve eğitim durumunuza göre evraklar istenecektir. Evrakları tam olarak teslim etmek sürecin hızlı ilerlemesine yardımcı olacaktır.
İspanya Ticari Vize
İspanya ticari vizesi için kalınacak süreye göre, uzun ya da kısa ticari vize için başvuru yapılması gerekir. Umuma mahsus (Borda pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, yapacakları ticari ziyaretlerinde İspanya vizesi almak zorundadırlar. Yeşil pasaport, gri pasaport, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişiler, ticari vize almak zorunda değildirler. Yapacakları ticari faaliyetlerde, belirlenen süre içinde kalmaları şartı vardır.
İspanya Ziyaret Vizesi
İspanya ziyaret vizesi almak için ilk olarak İspanya da ikamet eden akraba, aile ya da arkadaşların davetiye göndermeleri gerekmektedir. Ardından umuma mahsus pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yapacakları ticaret şekline ve süresine göre başvurmaları gerekmektedir. Mesleki duruma ve eğitim durumuna göre evraklar farklılık gösterecektir. Konsolosluklara istenilen evrakların tam olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
İspanya Turistik Vize
İspanya da turistik amaçlar ile gezide bulunmak isteyen umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vizedir. İspanya turistik vize almak zorunda olmayan gri, yeşil, siyah ve kırmızı pasaport sahipleri, izin verilen süreler içerisinde geri dönüş yapmaları durumunda vize almadan ülkeye giriş yapabilirler. İspanya turistik vize için konsolosluklardan randevu alınarak, gerekli evraklar ile ilgili birimlere başvurulması gerekmektedir.
İspanya Eğitim Vizesi
İspanya eğitim vizesini diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişilerin alma zorunlulukları yoktur. Fakat, belirtilen süre içinde (180 gün içinde 90 gün) dönüş yapmaları gerekmektedir. Bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, eğitim vizesi almak zorundadırlar. Eğitim vizesi almak için online randevu sisteminden randevu alınması gerekmektedir. Konsoloslukların ilgili bölümleri gerekli evrakları tarafınıza bildirerek, konsolosluklara başvuru yapmanızı isteyeceklerdir.
İsrail Vize İşlemleri
İsrail vizesi için konsoloslukların ilgili bölümlerinden randevu alınması gerekmektedir. Bordo pasaport (umuma mahsus) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gereken vizedir. 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyen ziyaretlerde, diplomatik (siyah ve kırmızı pasaport), hizmet (gri pasaport) ve hususi (yeşil pasaport) sahiplerinin vize alma zorunluluğu yoktur. İsrail vizesi için konsoloslukların ilgili bölümlerinden randevu almak gerekmektedir. Konsoloslukların ilgili mercileri gerekli olan evrakları bildireceklerdir. Evrakların istenildiği gibi eksiksiz olarak teslim edilmesi gerekmektedir.
İsrail Ticari Vize
İsrail ticari vizesi, İsrail de yapılacak ticari faaliyetler için alınması gereken vize türüdür. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının alması gerekmektedir. İşveren ve çalışanların gerekli evraklar ile konsolosluklara baş vurmaları gerekmektedir. Kalınacak süreye göre, kısa süreli ticaret ya da uzun süreli ticaret vizesi almak gerekmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişiler, belirtilen süreler içinde vizesiz giriş yapabilirler. Online randevu sisteminden randevu alınması gerekir. Konsolosluklarda ilgili kişiler gerekli evrakların listesini bildirecektir.
İsrail Ziyaret Vizesi
İsrail de ziyaret amaçlı bir faaliyette bulunmak için öncelik ile orada ikamet eden akraba, arkadaş ya da ailenin, vize alımı için davetiye göndermeleri gerekmektedir. Ardından, online randevu sistemi üzerinden randevu alınarak başvuru yapılmalıdır. Bordo pasaport (umuma mahsus) sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları şarttır. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişiler, belirtilen süre içinde geri dönmek şartı ile vize almadan ziyaret yapma hakkına sahiptir.
İsrail Eğitim Vizesi
İsrail de eğitim almak ya da eğitimi devam ettirmek isteyen kişilerin alması gereken vizedir. Bordo pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Hizmet, diplomatik ve hususi pasaport sahipleri, 180 gün içinde, 90 günü geçmeyen süre içinde kalma halinde vize almalarına gerek yoktur. Vizeler için konsolosluklara başvuru yaparak işlemlere başlanmalıdır.
İsrail Transit Geçiş Vizesi
İsrail transit geçiş vizesi, İsrail üzerinden üçüncü ülkeye geçiş yapacak kişilerin alması gereken vizedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişiler vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahibi olan kişilerin belirtilen süre içende geçiş yapmaları için vize almalarına gerek yoktur.
İsveç Vize İşlemleri
İsveç vizesi, ziyaret, ticari, turistik, transit geçiş ve eğitim için alınması gereken vizedir. Faaliyetlerin süresine göre konsolosluklara başvuru yapılması gerekmektedir. İnternet üzerinden randevu almak gerekmektedir. İsveç vizesi için randevuların ardından istenilen belgeler ile başvuru yapılması gerekmektedir.
İsveç Ticari Vizesi
İsveç ticari vizesi, işverenlerin ya da çalışanlarının alması gereken vize türüdür. Kalınacak süreye göre uzun süreli ticaret vizesi ya da kısa süreli ticaret vizesi alınması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Siyah ve kırmızı pasaport (diplomatik), gri pasaport (hizmet), yeşil pasaport (hususi) sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek faaliyetlerinde vize almak zorunda değillerdir. Vizeler için konsolosluklardan randevu alınarak başvuru yapılması gerekmektedir.
İsveç Ziyaret Vizesi
İsveç ziyaret vizesi, aile, arkadaş ve akraba ziyaretleri yapılabilmesi için alınması gereken vize türüdür. Başvuru yapılmadan önce, orada oturan kişinin, vize için uygun şekilde davetiye göndermesi gerekmektedir. Ardından randevu alınarak başvuru yapılmalıdır. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaportlara sahip kişiler, izin verilen süre içerisinde vizesiz ziyaret yapma haklarına sahiptirler. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişiler vize almak zorundadırlar. Konsoloslukların ilgili birimlerinden randevu alınarak, işlemlere başlanabilir.
İsveç Transit Geçiş Vizesi
İsveç transit geçiş vizesi, İsveç’ten geçerek üçüncü bir ülkeye gidilmesi halinde alınması gereken vize türüdür. Transit geçiş vizesini, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişilerin almaları gerekmektedir. Yeşil, gri, siyah ve kırmızı pasaport sahipleri verilen süre içerisinde geçiş yapacaklar ise, vize alma zorunlulukları yoktur. Vizeler için konsolosluklara, gereken evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir.
İsveç Eğitim Vizesi
İsveç eğitim vizesi, İsveç de eğitim almak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Bordo pasaport (umuma mahsus) sahibi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının vize almaları gerekir. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahibi olan kişiler 180 gün içinde 3 ayı geçmeyecek sürede kalmaları durumda vize almalarına gerek yoktur. Konsolosluklardan randevu alınarak, başvuru yapmak gerekmektedir.
İsviçre Vize İşlemleri
İsviçre vizesi, eğitim, transit geçiş, ticaret, ziyaret ve turistik olarak yapılacak faaliyetler için alınması gereken vizedir. İsviçre vizesi için başvuru yapılmalıdır ve başvurular için konsoloslukların ilgili birimlerinden randevu alınmalıdır. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah), hususi pasaport (yeşil), hizmet pasaportu (gri) sahibi olan kişiler 180 günde, 90 günü aşmayacak şekilde kalacaklar ise vize alma zorunlulukları yoktur.
İsviçre Ticari Vize
İsviçre ticaret vizesi, iş toplantısı, seminer ve fuar gibi etkinlikler için işveren ya da çalışanların alması gereken vize türüdür. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişiler, belirli süreler içinde geri dönecekler ise, vize almadan ülkeye giriş yapma haklarına sahiptir. Vizeler için randevu alınarak, konsoloslukların ilgili birimlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Randevuların ardından, ilgili kişiler tarafından mesleki ve eğitim durumuna göre evraklar istenecektir. Bu evrakları sorun ve zaman kaybı yaşamamak için tam olarak, teslim etmek gerekmektedir.
İsviçre Ziyaret Vizesi
İsviçre ziyaret vizesi, akraba, aile ve arkadaş ziyaretleri için gerekli olan vize türüdür. Başvuru yapmadan önce, İsviçre de ikamet eden ve ziyaretine gidilecek kişiler tarafından vize alımına uygun şekilde davetiye gönderilmesi gerekmektedir. Ardından randevu alınarak, konsoloslukların istediği evraklar ile başvuru yapılmalıdır. İstenilen evraklar eğitim ve mesleki durumunuza gören değişiklik gösterecektir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişiler, 5 ay içinde 3 ayı geçemeyecek şekilde yaptıkları ziyaretlerde vizesiz giriş haklarına sahiptir.
İsviçre Transit Geçiş Vizesi
İsviçre transit geçiş vizesi, İsviçre’den geçilerek başka bir ülkeye gidileceği zaman alınması gereken vize türüdür. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişiler vize almak zorundadırlar. Diplomatik (kırmızı ve siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahibi olan kişiler izin verilen süre içinde, vize almadan geçiş yapma hakları vardır. Transit geçiş vizesi için online randevu sistemi üzerinden randevu almak gerekmektedir. istenilen evrakların konsoloslukların ilgili bölümlerine teslim edilerek, başvuru yapılması gerekmektedir.
İtalya Vize İşlemleri
İtalya vizesi, ticari, turistik, ziyaret, transit geçiş ve eğitim için alınması gereken vize türüdür. İtalya vizesi için öncelik ile online randevu sistem üzerinden randevu alınmalıdır. Ardından tarafınıza ilgili kişilerden gerekli evrak listesi ulaştırılacaktır. Mesleki ve eğitim durumuna göre istenilen evraklarda değişiklikler olacaktır. Evrakları eksiksiz olarak teslim etmek, zaman kaybı ve sorun yaşamamanıza yardımcı olacaktır. Evraklar konsoloslukların ilgili bölümlerine teslim edilmelidir. Umumi pasaport (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hizmet ve hususi pasaporta olan kişiler, izin verilen süre boyunca yapacakları faaliyetler için vize almak zorunda değildirler.
İtalya Ticari Vize
İtalya da yapılacak ticari faaliyetler için çalışanların ya da işverenlerin almaları gereken vize türüdür. Yapılacak olan toplantı ve fuar gibi etkinliklerin sürelerine göre, kısa süreli ticaret vizesi ya da uzun süreli ticaret vizesi alınması gerekecektir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve bordo pasaport (umuma mahsus) sahibi olan kişiler vize almak zorundadırlar. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişiler, izin verilen süre içinde (5 ay içinde 3 ayı geçmemek) kalma şartı ile vize almadan giriş yapabilirler. Online randevu sisteminden randevu alarak başvuru yapılmaktadır. İstenilen evraklar eğitim ve mesleki durumunuza göre değişecektir. Evrakların eksiksiz şekilde ilgili konsolosluklara teslim edilmesi gerekmektedir.
İtalya Ziyaret Vizesi
İtalya ziyaret vizesi, aile, akraba ve arkadaş ziyaretine gidebilmek için alınması gereken vize türüdür. Vize alabilmek için öncelik ile orada oturan ve yaşayan kişiler tarafından, vize için uygun şekilde davetiye göndermeleri gerekmektedir Sonrasında online olarak randevu alınarak ve gerekli evraklar tamamlanarak, konsoloslukların ilgili birimlerine başvuru yapılması gerekir. Bordo pasaport sahibi olan kişiler vize almak zorundadır. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahipleri, verilen süre boyunca kalmaları durumunda, vize almadan giriş yapabilirler.
İtalya Transit Geçiş Vizesi
İtalya transit geçiş vizesi, İtalya üzerinden başka bir ülkeye yapılacak olan seyahatler için gerekli olan vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve umuma mahsus pasaport sahibi olan kişiler, vize almak zorundadır. Gri, yeşil, siyah ve kırmızı pasaport sahibi olan kişiler, izin verilen süre içinde vize almadan geçiş yapma hakkını sahiptir.
İzlanda Vize İşlemleri
İzlanda vizesi ticari, turistik, ziyaret, eğitim ve transit geçiş için gerekli olan vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi kişiler vize almak zorundadırlar. Gri (hizmet pasaportu), yeşil (hususi pasaport), kırmızı ve siyah (diplomatik pasaport) sahibi olan kişiler, izin verilen sürelerde yapacakları İzlanda seyahatlerinde vize almak zorunda değildirler. İzlanda vizesi için online randevu sisteminden randevu alınması gerekmektedir. Ardından mesleki ve eğitim durumuna göre istenilen evraklar ile konsoloslukların ilgili bölümlerine başvuru yapılmalıdır.
İzlanda Ticari Vize
İzlanda ticari vizesi, işverenlerin ya da çalışanların yapacağı etkinliklerin süresine göre alacakları vize türüdür. Kısa süreli ticaret ya da uzun süreli ticaret için vize almak gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişiler vize almak zorundadırlar. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip olan kişiler, izin verilen süre kadar vizesiz kalma haklarına sahiptirler. Online olarak randevu alındıktan sonra, konsolosluğun istediği evraklar eksiksiz olarak, ilgili birimlere teslim edilmelidir.
İzlanda Ziyaret Vizesi
İzlanda ziyaret vizesi, akraba, aile ve arkadaş ziyaretleri için gerekli olan vize türüdür. Öncelik ile İzlanda da oturan ve yaşayan kişinin, vize alımına uygun bir davetiyeyi ulaştırması gerekmektedir. Ardından online randevu alınarak, eğitim ve mesleki durumlara göre istenilen evraklar tamamlanmalıdır. Konsolosluklara bu evraklar ile başvuru yapılmalıdır. Bordo pasaport sahibi olan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadır. Yeşil, gri, kırmızı ve siyah pasaport sahibi olan kişiler, izin verilen süre içinde kalmaları halinde, vize almadan giriş yapabilirler.
İzlanda Eğitim Vizesi
İzlanda eğitim vizesi, orada eğitim almak ya da eğitimini tamamlamak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler vize almak zorundadır. Vize almak için öncelik ile, online randevu sistemi üzerinden randevu alınmalıdır. Ardından ilgili kişiler tarafından istenilen evraklar tamamlayarak, konsoloslukların ilgili bölümlerine teslim edilmelidir.
Kamerun Vize İşlemleri
Kamerun vizesi, ticari ve turistik olarak yapılacak ziyaretler için alınması gereken vizedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus pasaport sahibi olan kişiler vize almak ile sorunludurlar. Diplomatik (kırmızı ve siyah), hizmet (gri), hususi (yeşil) pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 güne aşmayacak ziyaretler yapacak iseler, vizesiz kalma hakkına sahiptirler. Kamerun vizesi için internet üzerinden online randevu sistemi üzerinden randevu almak gerekmektedir. Randevuların ardından mesleki ve eğitim durumunuza göre istenilen evraklar tamamlanarak, ilgili konsolosluğa başvuru yapılmalıdır.
Kamerun Ticari Vize
Kamerun vizesi, yapılacak olan iş toplantıları, fuarlar ve seminerler için işverenlerin ya da çalışanların alması gerek vize türüdür. Kalınacak süreye göre kısa süreli ticaret vizesi ya da uzun süreli ticaret vizesi almak gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler vize almak zorundadır. Diplomatik pasaport (kırmızı ve siyah), hususi pasaport (yeşil) ve hizmet pasaportu (gri) olan kişiler, 5 ay içinde 90 günü geçmeyecek şekilde yapacakları ziyaretler için vize alma zorunda değildirler. Vizeler için online randevu sistemi üzerinden randevu alınmalıdır. Konsolosluklardaki ilgili bölümler, mesleki ve eğitim durumuna evraklar isteyeceklerdir. Bu evrakları tam olarak, konsolosluğa teslim etmek gerekmektedir.
Kamerun Turistik Vize
Kamerun turistik vize, ziyaret amaçlı yapılacak seyahatler için alınması gereken vize türüdür. Vize alabilmek için öncelik ile online randevu sistemi üzerinden randevu alınması gerekmektedir. Ardından konsolosluktaki ilgili kişiler tarafından, mesleki ve eğitim durumuna göre evraklar istenecektir. Bu evrakları eksiksiz şekilde konsolosluğa teslim ederek, başvuru yapılması gerekmektedir. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorundadırlar. Diplomatik (kırmızı ve siyah pasaport), hususi (yeşil pasaport), hizmet (gri pasaport) sahipleri, izin verilen (180 günde 90 günü geçmemek) sürede geri dönmeleri halinde vize alma zorunluluğu bulunmamaktadır.
Kanada Vize İşlemleri
Kanada vizesi, turistik, ziyaret, ticari ve transit geçişler için alınması gereken vize türüdür. Umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşları Kanada vizesi almak zorundadırlar. Hizmet (gri pasaport), hususi (yeşil pasaport) ve diplomatik (kırmızı ve siyah pasaport) sahibi olan kişiler, 5 ay içinde 90 günü aşmayan ziyaretlerinde, vizesiz kalma hakları vardır. Vize almak için, online randevu sistemi üzerinden randevu alınarak başlanmalıdır. Ardından mesleki ve eğitim statüsüne göre istenilen evrakların tamamlanması gerekmektedir. Tamamlanan evraklar ile ilgili konsolosluğa teslim edilerek başvuru yapılması gerekmektedir.
Kanada Ticari Vize
Kanada ticari vizesi, yapılacak olan fuar, seminer ve iş toplantısı için gerekli olan vize türüdür. İşverenlerin ya da çalışanların alması gerekmektedir. Randevu alınarak, eğitim ve mesleki statüye göre istenilen evraklar tamamlanarak, konsolosluğa başvuru yapılası gerekmektedir. Bordo pasaport (umuma mahsus) sahibi olan Türkiye cumhuriyeti vatandaşları vize almak zorunda değildirler. Gri, yeşil, kırmızı ve siyah pasaport sahipleri, 180 günde 60 günü geçmeyecek şekilde yapacakları ziyaretlerde vize alma zorunlulukları bulunmamaktadır.
Kanada Ziyaret Vizesi
Kanda ziyaret vizesi aile, akraba ve arkadaş ziyaretleri yapılması durumda gerekli olan vize türüdür. İlk olarak Kanada da yaşayan ve oturan kişi tarafından, vize için uygun davetiye gönderilmesi gerekmektedir. Ardından online randevu sistemi üzerinden randevu alınarak, istenilen evrak listesine ulaşılabilir. İstenilen evraklar mesleki ve eğitim statüsüne göre değişiklik göstermektedir. Evraklar tam olarak, konsoloslukların ilgili bölümlerine teslim edilerek, başvuru yapılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus pasaport (bordo pasaport) sahibi olan kişiler vize almak zorundadır. Diplomatik (kırmızı ve siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaport sahibi olan kişiler izin verilen süreler içinde (5 ay içinde 3 ay) vizesiz ziyaret yapmak hakkına sahiptir.
Kanada Transit Geçiş Vizesi
Kanada transit geçiş vizesi, Kanada üzerinden geçerek, üçüncü bir ülkeye yapılacak seyahatlerde istenilen vize türüdür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve umuma mahsus (bordo pasaport) sahibi olan kişiler vize almak zorundadır. Diplomatik (kırmızı ve siyah pasaport), hizmet (gri pasaport), hususi (yeşil pasaport) sahibi olan kişiler izin verilen süre içinde (180 günde 90 günü geçmemek) yapacakları geçişlerde vize almak zorunda değildirler Vize almak için öncelik ile online randevu sistemi üzerinden randevu alınması gerekmektedir. Ardından, istenilen evrakların tamamlanması gerekmektedir. Evrakların eksiksiz olarak teslim edilmesi, zaman kaybı ve sorun yaşanmamasını sağlayacaktır. Evraklar mesleki ve eğitim statüsüne göre değişiklik gösterecektir. İstenilen evraklar tamamlandıktan sonra, konsolosluğun ilgili birimlerine ulaştırılarak, başvuru yapılması gerekmektedir.
Kongo Vize İşlemleri
Tüm vize başvuru sahiplerinin vize başvurularını, Kongo Cumhuriyeti’ne giriş yapılması planlanan tarihten en az iki hafta önce sunmaları önemle tavsiye edilmektedir. Kongo Cumhuriyeti’nin herhangi bir girişinde vize düzenlenmeyeceğini unutmamak gerekmektedir. Tüm vize başvuruları, Kongo Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır. Tüm vize taleplerinin işlem süresi, vize başvurusu veya konsolosluk hizmeti talebi alındığı günden itibaren 5-7 iş günü kadar sürebilmektedir.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Kongo’ya seyahat etmek için üç tür vize vardır. Bunlar;
Kongo Turist Vizesi
Bu vize herhangi bir akredite Kongolu Konsolosluğu’nda verilmektedir. Turistlere/ziyaretçilere ülkenin havalimanları ve liman istasyonları gibi belirlenmiş giriş limanlarından giriş izni vermektedir. Turist vizesi toplamda 3 ay (90 gün) bir süre için kişilere verilmektedir. Bu 90 gün içerisinde tek giriş hakkı vermektedir. Kongo’dan başka bir ülkeye gidilip tekrar Kongo’ya dönülmesi durumunda yeniden vize alınması gerekecek ve işlem süreci başa dönecektir.
Kongo Ticari Vize
İş vizesi, fizibilite çalışmaları yapmak, profesyonel iş ilişkileri kurmak ve Kongo Cumhuriyeti’nde yatırımlar yapmak için ziyaret gerçekleştirecek kişilere verilmektedir. Bir iş vizesi toplamda bir ay (30 gün) için teslim edilmektedir. Bu vizeyi almış bir kişinin herhangi bir nedenle 30 günden fazla bir süre ile Kongo Cumhuriyeti’nde kalması gerekiyorsa, vizesini en yakın göçmenlik bürosunda uzatmalıdır. Ülke ekonomik olarak ortalama ülkelerden zayıf konumda bulunduğundan, yatırımcılara pozitif bir ayrımcılık yapıldığını belirtmek yanlış olmayacaktır. Bu nedenle bu vizeyi almak ve sonrasında ihtiyaç bulunduğunda uzatma işlemi yaparken yoğun bir bürokrasi ile karşılaşılmayacaktır.
Kongo Resmi / Diplomatik Vize
Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler, Uluslararası Para Fonu gibi resmi kurumların temsilcileri için verilen özel bir vizedir. Diplomatik pasaportlar için birden fazla giriş hakkına sahip toplamda 12 aylık vize (bir yıl) verilmektedir. Birden fazla giriş çıkış yapma fırsatı bu vizeyi alanlar için büyük bir kolaylık ve hareket serbestisi sunmaktadır. Ayrıca, diplomatik vize başvuruları vize ücretlerinden muaftır.
Küba Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Küba Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Küba’ya seyahat etmek için iki tür vize vardır. Bunlar;
Küba Turist Vizesi
Turist olarak Küba’ya girmek isteyenlerin turist vizesine başvurmaları gerekmektedir. Bir turist vizesi sadece eğlence veya turistik amaçlı olarak ziyarette bulunacaklar için geçerli olmaktadır.
Diğer seyahat amaçları için geçerli olmayacaktır. Turist vizesi, verildikten sonraki 3 ay (180 gün) içinde sadece bir giriş için geçerli olmaktadır. Küba’dan başka bir ülkeye seyahat edip, sonrasında tekrar Küba’ya dönülmesi durumunda yeniden vize alınması gerekeceğinin bilinmesi gerekmektedir. Böyle bir durumda, işlem süreci başa dönecektir. Küba’da 1 aylık (30 günlük) bir konaklama için geçerli olup, maksimum 1 ay(30 gün) için Küba’da uzatılabilmektedir.
Küba Ticari Vize
Küba’daki iş alanlarını keşfetme, iş bağlantıları kurmak ve yatırım yapmak için seyahat edenlerin bir vize almaları gerekmektedir. Ülkeye turist vizesi kartıyla girmiş olan birinin Küba’da iş yapmaya çalışması, Küba göçmenlik düzenlemelerini ihlal etmekte olup, yasal sorumluluğa yol açmaktadır. Bu konuda ülke kanunlarının oldukça katı olduğunu bilmek gerekmektedir. Küba’da, iki tür iş vizesi mevcuttur.
Bunlar; Küba’da iş olanaklarını keşfetmek için verilen iş vizesi (A-7) ve Küba’da iş yapmak veya iş ortaklığı yapmak için verilen iş vizesi (D-7)’dir. Küba’daki iş fırsatlarını keşfetme vizesi, bir Küba firmasından davetiye mektubu gerektirmemekte, ancak seyahatin amacı için Küba Konsolosluğu’na bilgi verilmesini gerektirmektedir. Bu vize ile seyahat edenler, ön toplantılar veya devletin niyet beyanlarını öğrenmek için Küba iş kurumları veya şirketleriyle iletişime geçebilmektedir. Ticari işlemlere girme vizesi, bir Küba Şirketi veya kurumundan bir davetiye mektubu gerektirmektedir.
Her iki tip vize de (A-7 ve D-7) Küba’da maksimum 1 aylık (30 günlük) konaklama için verilmektedir. Sürecin uzaması halinde, Küba muhatabı veya muadil şirket tarafından Küba’daki Göçmenlik Müdürlüğü’ne iş vizesi uzatılma talebi verilmelidir. Vize uzatılması işlemlerinin zamanında yapılması önem arz etmekte olup, vaktin geçirilmesi durumunda ülkede yasal yönden sıkıntılar yaşanabilecek ve süreç sınırdaşı edilmeye kadar gidebilecektir.
Letonya Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Letonya Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Letonya’ya seyahat etmek için üç tür vize vardır. Bunlar;
Letonya A – havalimanı transit vizesi (Üye Devletlerin havalimanlarının uluslararası transit bölgelerinden transit geçiş)
A tipi vize veya havalimanı transit vizesi, bir yabancı uyruklu sefere, bir defaya mahsus olmak üzere, havalimanı transit bölgesini bir kereye mahsus tek bir giriş, çift-giriş ya da çoklu-giriş transit vizesidir. A tipi havalimanı transit vizesi, kişinin sadece havalimanının uluslararası transit alanında kalmasına izin vermektedir. (Schengen bölgesine giriş yapma veya havalimanının transit alanını terk etme hakkına sahip değildir.)Bir havalimanı transit vizesinin azami geçerlilik süresi altı aydır.
Letonya C – kısa vize
Schengen C tipi vize veya kısa vize, bireysel giriş, çift giriş veya çoklu giriş vizesidir. Birleşik vize (Schengen Eyaletlerinde geçerli olan C tipi vize), tüm Schengen Ülkeleri topraklarında kalma hakkına sahiptir. Sınırlı bölgesel geçerliliğe sahip vize (yalnızca belirli bir Schengen bölgesi için geçerli C tipi vize), sahibine sadece geçerli olduğu devletin topraklarında kalmasına izin vermektedir. Üye devletlerin topraklarında, üye devletlerin topraklarına ilk giriş tarihinden (C tipi vize) itibaren toplamda altı aydan fazla olmamak kaydıyla, tek seferde üç aydan fazla olmamak kaydıyla, transit geçiş veya geçiş sürelerini içermektedir.
Letonya D – uzun süreli vize
D-tipi vize ya da uzun süreli vize (ulusal vize), bir kez, iki kez ya da belirtilen süre içinde yabancı bir ülkeden Letonya’ya girmesini sağlayan tek girişli, çift girişli ya da çoklu giriş vizesidir. Yabancı bir ülke vatandaşı, ikamet tezkeresi vermek için OCMA tarafından verilen bir kararın temeli olarak, Letonya’da ikamet izni almak amacıyla gelirse, bu gibi durumlarda 30 günlük bir geçerlilik süresi olan tek girişli uzun süreli vize verilmektedir. Uzun süreli vize süresiyle, Litvanya’daki konaklama süresi, giriş tarihinden itibaren altı aylık bir süre içinde 90 günü aşmamalıdır. Uzun süreli vizenin geçerlilik süresi bir yıldır. Uzun süreli vizeye sahip üçüncü ülke vatandaşı, 90 günden fazla olmamak üzere, diğer Schengen eyaletlerinin topraklarında seyahat edebilmekte ve buralarda kalabilmektedir.
Lihtenştayn Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Lihtenştayn Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Lihtenştayn’a seyahat etmek için beş tür vize vardır. Bunlar;
Lihtenştayn Tek Giriş Schengen Vizesi
Schengen Vizesi iki farklı işlevi olan iki farklı türe sahiptir. Bunlardan birincisi, Tek Giriş Schengen Vizesidir. Bu vizenin avantajı, Avrupa’da Schengen üyesi olarak listelenen birden fazla ülkeyi ziyaret etmenize izin vermesidir. Örneğin, bu vize ile Lihtenştayn’a gitmek isterseniz, ziyaret etmek istediğiniz Avusturya, Hollanda, Almanya, Yunan, Fransa ve diğer ülkelerdeki Schengen bölgesini de ziyaret edebilmektesiniz. Ancak, İngiltere gibi Avrupa’da Schengen üyesi olarak listelenmeyen başka bir ülkeyi ziyaret ederseniz, bu vizenin geçerliliği sona erecektir.
Lihtenştayn Çoklu Giriş Schengen Vizesi
Hem Schengen ülkelerini hem de Avrupa’daki diğer ülkeleri ziyaret etmek istiyorsanız, o zaman bu Çoklu Giriş Schengen Vizesini almanız gerekmektedir. Bu Çoklu Giriş Schengen Vize, Avrupa’da Schengen üyesi olarak listelenmeyen başka bir ülkeyi de ziyaret etmenizi sağlar. Avrupa’daki ülkeler birbirine yakın olduğu için bir ülkeden diğerine gitmek, otobüs ya da tren gibi toplu taşıma araçları ile oldukça kolaydır.
Lihtenştayn Turist Vizesi
Sadece Lihtenştayn’ı yalnız ziyaret etmeniz gerekiyorsa, ihtiyacınız olan vize budur. Bu vize ile Lihtenştayn’dan başka Avrupa’daki başka bir ülkeyi ziyaret edemezsiniz.
Öğrenim vizesi: Başka bir Lihtenştayn vize türü öğrenim vizesidir. Bu vize özel olarak Liechtenstein’da eğitimine devam etmek isteyenler içindir. Bu vizeyi alabilmek için Lihtenştayn’daki bir okuldan gelen kabul mektubu gerekmektedir.
Lihtenştayn Çalışma Vizesi
Lihtenştayn’da çalışmak isteyenler için iş vizesi almanız gerekmektedir. Bu vize belirlenen sürelerde Lihtenştayn’da çalışmaya izin vermektedir. Bu vize daimi olmayan, yarı kalıcı ve kalıcı çalışma vizesi olmak üzere üç tiptir. Bu vize ayrıca Lihtenştayn’da kalıcı bir ikametgah almayı da kolaylaştıracaktır.
Lihtenştayn Ticari Vize
Son olarak, seçebileceğiniz başka bir Liechtenstein vize türü Business vizesi ‘dır. Bu vize, iş için daima bir ülkeden diğerine gidenler için mükemmel bir seçim olacaktır. Bu vize işlemlerini kolaylaştırmak için belgelere bir davet mektubu eklenebilir. Davet mektubu iş ortağına ait firmadan veya sergi hatta kişinin ziyaret etmesi gereken bir seminerden dahi gelebilir. Bu, kesinlikle bir iş adamı için en iyi Lihtenştayn vizesidir.
Litvanya vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Litvanya Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Litvanya’ya seyahat etmek için üç tür vize vardır. Bunlar;
Litvanya Havaalanı transit vizesi (A)
Schengen Üye Devletleri’nin bir veya daha fazla havalimanının uluslararası transit alanları üzerinden transit geçiş için geçerli bir vizedir. Bu vize, sahibinin Litvanya Uluslararası Havaalanı’nın uluslararası transit bölgesini geçmesine izin vermektedir. Bir ülkeden bir ülkeye aktarım yapmak suretiyle transit olarak geçecek olan diğer ülke vatandaşları bu vizeye sahip olmak durumundadır. Bu vize yalnızca havaalanında onay verilen bölge içerisinde aktarım sürecinin geçirilmesine izin vermekte olup, bu kuralların ihlal edilmemesi gerekmektedir. Bu vize diğer bir deyişle bu ülkeyi, başka bir ülkeye seyahat ederken vasıta değiştirme noktası olarak kullanmak anlamına gelmektedir.
Litvanya Kısa süreli vize (C)
Herhangi bir 180 günlük süre içinde 90 günden fazla olmamak kaydıyla, Schengen Üye Ülkeleri topraklarında geçiş veya geçerli bir konaklama için geçerli bir vizedir. Kısa süreli vizesinin geçerlilik süresi, maksimum 5 yıl süre ile uzatılabilmektedir. Ülkede kalma şekline göre, kısa süreli vize aşağıdaki gibi düzenlenebilmektedir;
-a.tek giriş vizesi: Şahıs kesintisiz olarak 3 ay süre ile tek bir ülkede konaklayabilmektedir.
-b.çift giriş vizesi: Şahısa vizede belirtilen zaman dilimi süresince iki konaklama hakkı verilmekte olup, konaklama sürelerinin toplamı bir buçuk sene içinde 90 günü (3 ay) geçemeyecektir.
-c.Çoklu giriş vizesi: Kişi vizede belirtilen zaman dilimi süresince çoklu konaklama hakkına sahip olurken, konaklama zamanlarının toplamı 6 ayı geçemeyecektir. Anlaşıldığı üzere yalnızca tek bir ülkeden ziyade, tek bir yolculukta Avrupa’nın birçok noktasını dolaşmak isteyenlerin bu vizeyi almaları gerekmektedir.
Litvanya Ulusal vize (D)
Litvanya Cumhuriyeti’ne girme ve 90 günden uzun bir süre boyunca kalmasına izin veren vize. Litvanya Cumhuriyeti’nde geçici veya daimi ikamet izni almış bir yabancıya tek bir giriş vizesi verilecektir. Litvanya Cumhuriyeti’ne giriş amacı Litvanya Cumhuriyeti’nde uzun süreli kalmak isteyen bir yabancıya çok girişli bir ulusal vize verilecektir.
Lüksemburg Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Lüksemburg Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Lüksemburg’a seyahat etmek için iki tür vize vardır. Bunlar;
Lüksemburg Kısa süreli Vize
Lüksemburg kısa süreli vizesi, bir Schengen Vizesi olup, kişilere Lüksemburg’da ve diğer Schengen üyesi ülkelerde 6 aylık süre ile 90 gün kalış süresi tanımaktadır.
Turistik Vize: Diğer ülke vatandaşlarının turistik maksatla sınırlı bir zaman diliminde Lüksemburg’ı ziyaret etmesine izin veren vizedir.
B.Aile veya Arkadaş Ziyareti Vizesi: Diğer ülke vatandaşlarının, Lüksemburg’daki aile bireylerini veya arkadaşlarını ziyaret edebilmeleri içindir.
Lüksemburg Ticari Vize
Bu vize kategorisi, ticari maksatlarla Lüksemburg’ı gitmek isteyen kişiler içindir.
Ç.Konferans/Kültürel/Spor Etkinlikleri: Bu vize, herhangi bir konferansa katılmak, kültürel bir etkinlikte yer almak veya spor aktivitelerine katılmak için Lüksemburg’a gitmek isteyenler içindir.
D. Şoför Vizesi: İş maksadıyla yük veya kişi taşıyan araç sürücülerinin, Schengen bölgesine girmesine veya bu bölgeden geçmesine izin veren vizedir.
E.Öğrenim Veya Avrupa Birliği’nin Eğitim, Öğrenim Veya Araştırma Programlarına Katılma Amaçlı Vize: Eğitim öğretim maksatları için Lüksemburg’a gitmek isteyenlere izin veren geniş çaplı bir vizedir.
2.Uzun süreli vize: Bu vize yabancı ülke vatandaşlarının 3 aydan daha fazla süre ile Lüksemburg’ta çeşitli maksatlarla kalmalarına olanak sağlamaktadır.
A.Lisans/Yüksek lisans/Doktora Vizesi: Lüksemburg’a lisans ve üzeri eğitim almak maksadı ile gitmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına izin veren vizedir.
B.Stajyer Vizesi: Bu vize Lüksemburg’a staj yapmak maksadı ile gelen yabancı ülke vatandaşlarına izin vermektedir.
C. Gönüllüler: Lüksemburg’a sosyal sorumluluk projeleri ve benzeri gönül işleri yapmak maksadı ile gitmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına izin veren vizedir.
Ç. Çalışma Vizesi: Lüksemburg’da çalışmak isteyen diğer ülke vatandaşlarına izin veren vizedir.
D. Araştırmacılar Vizesi: Ülkeye araştırma yapma maksatlı olarak gitmek isteyenlere izin veren vize türüdür.
E. Aile Birleşimi Vizesi: Lüksemburg vatandaşı olan eş veya birinci derece aile fertleri ile aile birleşimi kapsamında bu ülkede oturmak isteyenlere izin veren vizedir.
Macaristan Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Macaristan Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır. Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Macaristan’a seyahat etmek için iki tür vize vardır. Bunlar;
1.Kısa süreli vize
2.Uzun süreli Vize’dir.
Macaristan, Schengen Anlaşması’nı imzalayan ülkelerdendir. Bu nedenle, Macaristan için bir vize, tüm Schengen bölgesinde seyahat etmenize izin vermektedir. Bu şekilde, Schengen Antlaşması üye ülkelerine girmek için ayrı bir vize başvurusunda bulunmanıza gerek yoktur. Bunun tam tersi de geçerlidir. Macaristan’a giriş için bir Schengen vizesi yeterlidir. AB dışındaki ülkelerin vatandaşları (vize almaları gerekenler) çeşitli vize türleri için başvurabilmektedir. Başvurulması gereken vize türü, konaklama amacına ve süresine bağlıdır.
Doğru vize türüne başvurmak çok önemlidir, çünkü girişten sonra Macaristan’da vize türü ile alakalı herhangi bir değişiklik yapılamamaktadır. Bunu yapmak için normal olarak ülkeden ayrılmak, doğru vize türüne başvurmak ve onay verildikten sonra Macaristan’a geri dönmek gerekecektir. Bu yüzden yurt dışı seyahatleri öncesi; yerine getirilmesi gerekli olan prosedürlerin ve resmi işlemlerin tamamının araştırılarak öğrenilmesi, sonrasında en yetkili makamdan bilgilerin teyit edilmesi, gideceğiniz seyahatte can sıkıcı durumların yaşanmasına mani olacaktır. Kısa süreli veya uzun süreli vize başvurusunda bulunulabilmektedir. Uzun vadeli vize başvuru süreci genellikle 30 ila 60 gün arasında sürmekte olup, kısa vize başvuru süreci ise normal olarak 5 ila 15 gün sürmektedir.
Vize için ödenecek olan başvuru ücreti başvuruya bağlı olup, mevcut ikamet edilen ülkedeki Macar Konsolosluğu’ndan bilgi almak gerekmektedir. (Bu, vize için başvurunuzu yapmanız gereken yer olacaktır).Uzun süreli vize durumunda ilk olarak, Macaristan’a seyahat edebilecek bir vize verilmektedir. Bu vize, Schengen Bölgesi’ne girildiği tarihten itibaren 30 gün geçerli olmaktadır.
Malta Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Malta Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Malta’ya seyahat etmek için üç tür vize vardır. Bunlar;
Malta Havaalanı Transit Vize (ATV)
Bu vize, sahibinin Malta Uluslararası Havaalanı’nın uluslararası transit bölgesini geçmesine izin vermektedir. Bir ülkeden bir ülkeye transit olarak geçecek olan yabancı ülke vatandaşları bu vizeye sahip olmalıdır. Bu vize yalnızca havaalanında izin verilen bölge içerisinde kalınmasına izin vermekte olup, bu çizilen sınırların ihlal edilmemesi gerekmektedir. Bu vize bir nevi bu ülkeyi, başka bir ülkeye giderken dinlenme ya da aktarım üssü olarak kullanmak anlamına gelmektedir.
Malta Kısa süreli “C” vizesi (Schengen)
Bu vize, sahibine Schengen bölgesine giriş tarihinden itibaren altı ay (180 gün) içinde en fazla üç ay (90 gün) için Malta topraklarında ve diğer tüm Schengen Üye Devletleri’ne geçiş yapma veya kalma izni vermektedir. Schengen (kısa vadeli) vizesinin geçerlilik süresi, seyahat süresine uygun olarak, azami 5 yıl olarak belirlenebilmektedir. Beklenen konaklama sayısına göre, Schengen (kısa vadeli) vizesi aşağıdaki gibi düzenlenebilmektedir;
a.tek giriş vizesi: Kişi 3 aydan fazla olmayacak vize şartlarında, tek bir kesintisiz kalışa hak kazanmaktadır.
B.çift giriş vizesi: Kişiye vizede belirtilen süre boyunca iki konaklama hakkı verilirken, kalış sürelerinin toplamı bir buçuk yıl içinde üç ayı geçemeyecektir.
C. çoklu giriş vizesi: Kişi vizede belirtilen süre boyunca çoklu konaklamalara hak kazanırken, konaklama sürelerinin toplamı yarım yılı geçemeyecektir. Anlaşıldığı üzere tek bir seyahatte Avrupa’nın birçok ülkesini gezip görmek isteyenler bu vizeye sahip olmalıdır. Avrupa’ya Schengen bölgesinin tamamını gezmek maksatlı gidenler bu vize ile mükemmel bir hareket serbestisine sahip olmanın tadını çıkaracaklardır.
Malta Ulusal Uzun süreli konaklama “D” vizesi
Bu vize, sahibinin Malta topraklarında üç aydan (90 gün) daha uzun sürelerle kalmasına izin vermektedir. Uzun süreli veya “D” vize başvuruları temsili düzenlemelere tabi değildir ve başvuru sahipleri Malta’nın diplomatik misyonlarının ve konsolosluk makamlarının vize başvurularını kabul edecekleri vize birimine başvurmalıdır.
Meksika Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Meksika Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Meksika’ya seyahat etmek için üç tür vize vardır. Bunlar;
Meksika Turist/ Ziyaretçi Vizesi
Ziyaretçi izniniz, çalışmadan 180 güne (neredeyse altı ay) kadar Meksika’da kalmanıza izin vermektedir.
Meksika Kısa Süreli Yerleşim Vizesi
Meksika’da emekliler, sanatçılar, sporcular, bilim adamları, bakanlar ve benzerleri için birçok geçici ikamet vizesi vardır. Ortak noktaları ise Meksika’da yılda 180 günden fazla olmak isteyen insanlar için tasarlanmış olmalarıdır. Dört yıla kadar geçici ikamet vizesi alabilmek mümkündür. Bunu elde etmek için, başka yerlerde kazandığınız fonlarla Meksika’da kendinizi destekleyebileceğinizi göstermeniz istenmektedir. Asgari aylık gereksinim, bir birey için net gelirde 1.553 dolara ilaveten bu kişiye her bir bağımlı kişi için ayda yaklaşık 520 dolardır.
Alternatif olarak, son 12 ay için en az 25.880 $ ‘lık bir ortalama bakiye gösteren banka hesabı ya da yatırım beyanları ile gelirinizi ispat edebilmektesiniz. Üçüncü bir yol ise, Meksika’da en az 207.046 $ değerinde bir mülke sahip olduğunuzu göstermektir. Meksika’da değil, evinize en yakın Meksika Konsolosluğu’nda geçici ikamet vizesine başvurabilmektesiniz. Bu vize bir, iki, üç veya tam dört yıla kadar geçerli olabilmektedir. Ancak bu vizeyle dört yıl Meksika’da kaldıktan sonra, ya Meksika’yı terk etmek ya da daimi ikamet vizesine geçmek zorundasınız. Geçici ikamet vizesi aldığınız dört yıl, otomatik olarak kalıcı statüye hak kazandırmaktadır. Ayrıntılar zaman zaman değişebilmekte olup, bu yüzden en güncel bilgiler için en yakın Meksika Konsolosluğu’nu aramakta veya ziyaret etmekte fayda olacaktır.
Meksika Uzun Süreli Yerleşim Vizesi
Uzun vadede Meksika’da yaşama kararı alan kişiler, geçici yerleşim vizesi adımını atlayarak daimi ikamet vizesi için hemen başvurmayı tercih edebilmektedirler. Daimi ikamet vizesi açık uçludur. Son kullanma tarihi yoktur. Ayrıca, kişiye çalışma hakkı da dahil olmak üzere bir Meksika vatandaşının tüm hak ve sorumluluklarını da vermektedir. Ancak, size Meksika’da oy kullanma hakkı vermemektedir. Bu kişiyi Meksika vatandaşı da yapmamakta olup, bunun çok ayrı bir süreç olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Daimi ikamet vizesi için daha yüksek gelir beyanları göstermek gerekmektedir. Asgari olarak 12 aylık, yaklaşık 103.523 dolar gelir göstermek gerekmektedir. Ya da son altı ay içinde en az 2.588 dolarlık aylık net gelir veya emekli maaşı gösterilmelidir.
Mısır Vize İşlemleri
Tüm vize başvuruları, Mısır Büyükelçiliği’nden yapılmalıdır.
Yapmak istediğiniz yolculuk türüne bağlı olarak Mısır’a seyahat etmek için dört tür vize vardır. Bunlar;
Mısır Turist Vizesi
Turist vizesi, geçerli bir pasaporta sahip olan kişilerce herhangi bir giriş limanından satın alınabilmektedir. Pasaport, Mısır’a giriş tarihinden itibaren en az 6 ay süreyle geçerli olmalıdır. Satın alma işleminden sonra görevli vizeyi pasaportunuza birkaç dakika içinde yapıştıracaktır. Bu, giriş damgasını almak için, pasaportta en az bir boş sayfa bulunduğundan emin olunmalıdır. Bu vize, bir turist olarak ülkede 30 güne kadar kalma izni verirken, çalışmaya izin vermemektedir. 30 günden uzun kalınacaksa, İçişleri Bakanlığı ofisi ziyaret edilerek (Tahrir Meydanı’ndaki Mugamma’da bulunan bina) vize uzatılabilmektedir.
Neyse ki, Mısır’da uzun bir süre kalmayı planlıyorsanız, bu ilk giriş vizesini 6 aylık geçici ikamet vizesi olarak (turistik amaçlar için) yenileyebilmek mümkündür. Görüldüğü üzere Mısır’dan turist vizesi almak bir devlet politikası olarak oldukça kolaydır. Bu sayede turist çekmeyi arzulayan Mısır Devleti, her yıl çok miktarda turiste ev sahipliği yaparak maksadına ulaşmaktadır. Ancak turist vizesi alımındaki sağlanan bu kolaylıkların aynı şekilde diğer vize türlerinde yapıldığını söylemek oldukça zordur. Hatta oldukça zor olduğu söylenebilir.
Mısır Öğrenim Vizesi
Öğrenci vizesine başvurmak için, Mısır’a giriş tarihinden itibaren en az altı ay daha geçerli bir pasaport gerekmektedir. Standart bir turist vizesiyle Mısır’a gitmek, ardından varıştan sonraki yedi gün içinde kişisel bilgileri en yakın yerel polis karakoluna kaydettirmek gerekecektir. Bununla birlikte, vize başvuru formunun doldurulması gerekecektir.
Mısır Geçici Yerleşim Vizesi
Mısır’a bir, üç veya beş yıllık ikamet vizesi almak maksadıyla başvuru yapılabilmektedir. Oturma vizesi başvuru süreci ve şartları ile ilgili daha spesifik ve güncel bilgiler için, en yakın Mısır Konsolosluğu ile iletişime geçerek güncel bilgiler almakta fayda olacaktır.
Mısır Çalışma Vizesi
Her ülkede, ayrı bir çalışma vizesi prosedürü vardır. Mısır’da, çalışmak isteyen yabancıların sadece çalışma izni için başvurmaları gerekmektedir.
Nijerya Vize İşlemleri
Bir Afrika ülkesi olan Nijerya, birçok ülke ile komşu halinde bulunmaktadır. Göz kamaştırıcı doğasının yanı sıra kahve üretiminin ve ticaretinin en başında yer alan ülkelerden bir tanesi haline gelmiştir. Ülkenin büyükelçiliği sadece Ankara ilinde bulunmak ile birlikte Türk vatandaşlarının seyahat edebilmesi için Nijerya vizesi alması gerekmektedir. Bordo, gri ve yeşil pasaportlu kişilerin de vize alması zorunludur. Ancak siyah pasaportlu kişiler 90 gün boyunca vize işlemlerinden muaf olmaktadırlar.
Türkiye’den Nijerya ülkesi için Nijerya kapı vizesi verilmemek ile birlikte büyükelçilikten Nijerya vizesi almak zorundadırlar. Vize alabilmek için kişilerin Ankara Nijerya büyükelçiliğinin konsolosluğunun belirlediği tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayıp evrakları teslim etmesi halinde konsolosluk uygun bulursa eğer kişiler vize çeşitlerinden bir tanesini seçmeleri halinde başvuruları kabul edilmektedir. Bu vize çeşitlerinden bazıları şu şekildedir;
Nijerya Turistik Vize
Nijerya’ya turistik vize almak için tek ve en önemli şartı Nijerya’da bulunan bir tanıdığınızın ve akrabanızın tarafınıza davetiye yollaması gerekmektedir. Aksi takdirde vizeniz hiçbir koşulda kabul edilmemektedir. Tarafınıza davetiye ulaştığı takdirde konsolosluğun istediği belgelerin tamamlanması ile birlikte başvurular geçerlilik kazanmaktadır. Konsolosluk ile vize başvuruları için görüşebilmek randevu koşulu ile gerçekleşmektedir. Önemli olan ve dikkat edilmesi gereken hususlardan bazıları da pasaportunuzun fotokopisi değil orjinali, vize başvuru formunun ise ıslak imzalı olması gerekmektedir.
Nijerya Ticari Vize
Ticari vize almak isteyenler Nijerya’da katılacağı, konferans, fuar, iş toplantısı ve benzeri durumları kanıtlayan belgeler ile birlikte büyükelçilik tarafından yetki verilmiş seyahat acenteleri ile görüşüp işlemlerin tamamlanmasını sağlamalıdır.
Nijerya Aile Ziyaret Vizesi
Nijerya’ya aile ve akraba ziyareti yaptırmak isteyenler için ayrı olarak herhangi bir kategori bulunmamak ile birlikte konsoloslukla görüşülüp gerekli evrakların tamamlanması ile işlem 7-10 iş günü içerisinde kabul edilmektedir.
Nijerya Öğrenci Eğitim Vizesi
Eğitim için Nijerya’ya gitmek isteyen öğrenciler ilk olarak konsolosluktan randevu aldıktan sonra eğitim amaçlı vize başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Daha sonra eğitim için gittiğini belgeleyen evrak ve ilave olarak istenen evraklarla birlikte konsolosluğa başvurması gerekmektedir.
Norveç Vize İşlemleri
Norveç ülkesine vize aldığınız takdirde bütün Schengen ülkelerine vize almış durumda olmaktasınız. Vize alabilmek için öncelikle Norveç vizesi için İstanbul Macaristan konsolosluğuna başvuru yapmanız gerekmektedir. Norveç Konsolosluğunun bulunmaması sebebi ile Macaristan büyükelçiliğinin konsolosluğuna başvuru yapılması gerekiyor. Ayrıca vize başvurusunu yapmadan önce Online randevu almanız ve vize işlemleri için gerekli olan evraklar ile birlikte başvurunu formunu yaparak Norveç vizesi işleminizi gerçekleştirmeniz gerekmektedir.
Norveç Turistik Vize
Öncelikle dikkat etmeniz gereken en önemli husus pasaportunuzun 10 yılı aşkın bir sürede olmaması ve Norveç seyahatinizden sonra döndüğünüzde de hala pasaport sürenizin 3 ay geçerli olması gerekmektedir. Online randevu işleminizi tamamladıktan sonra turistik vize başvurunuzu doldurup istenilen belgeler ile birlikte yetkililerce görüşmeniz ve uygun görüldüğünüz takdirde başvurunuz kabul edilmektedir. En fazla 15 iş günü içerisinde vizenizin başarı durumu belli olmaktadır.
Norveç Ticari Vize
Ticari bir amaç ile Norveç’e vize çıkartmak isteyen hamillerin fuar, konferans, iş toplantıları veya ticari amaçla ülkeye girmesini delil gösteren bir belge ile konsolosluğa gidip başvuru yapması gerekmektedir. Şartları taşıdığında vize işlemlerini gerçekleştirmek için yetkililer tarafından istenen belgeler işle birlikte başvuru formunu doldurup başvurusunu gerçekleştirmesi gerekmektedir. Başvuru sonuçları 1- 4 iş günü içerisinde tarafınıza olumlu veya olumsuz olarak iletilmektedir.
Norveç Aile Ziyaret Vizesi
Norveç aile ziyaret vizesi alırken dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan bir tanesi, başvuru formunu doldururken, Schengen ülkelerine ziyaret edecekseniz eğer bunu formda belirtmeniz; 2 veya daha çok giriş bölgesini işaretlemeniz gerekmektedir. Bu beyanı oradaki görevlilere yazılı ve sözlü olarak bildirmeniz de ve dilekçe yazmanız da gerekmektedir. Başvurunuz tarafınıza iletildiği takdirde uçak biletinizi alarak seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz.
Norveç Öğrenci Eğitim Vizesi
Konsolosluğun belirlediği belgelerin değişiklik göstermesini göz önünde bulundurarak ülkenin kendi konsolosluk sayfasını takip etmeniz gerekmektedir. Eğitim için gideceğinizi bildiren, Norveç’te bulunan okul tarafından tarafınıza gönderilen mektup ve diğer gerekli olan evraklar ile birlikte online randevunuzu aldıktan sonra ve gerekli istenen evraklar ile birlikte vize işlemleri için görüşmelerinizi sağlayabilirsiniz. Azami olarak size 15 gün içerisinde geri dönüş sağlanacaktır.
Özbekistan Vize İşlemleri
Özbekistan ülkesine seyahat etmek isteyenlerin öncelikle bu işlem için Özbekistan vizesi almaları gerekmektedir. Türk vatandaşlarının karşılıklı vize almalarının yanı sıra diplomat kişilerin diplomatik pasaport alırken 90 gün süre ile bu işlemden muaf tutulmaktadırlar. Diğer vize çeşitlerini almak isteyen vatandaşların ise ülkeye girmeden önce Özbekistan vizesi almak koşulu bulunmaktadır. Değişen yeni şartlara göre artık Özbekistan’dan size davetiye veya dilekçenin gelmesi ve bunu iletmeniz şartı aranmadan direk olarak konsolosluğa başvuru yapabilmektesiniz. Gerekli ve istenilen evrakların bulunması ile aldığınız randevu ile görüşmeye gidebilir, işlemlerinizi başlatabilirsiniz.
Özbekistan Turistik Vize
Turistik seyahat taşıyan bu vize çeşidinde vize almak koşulu bulunmaktadır. Ülkede bulunduğunu sürece özel bir mülkte konaklamanız mümkün olmayıp, otel veya pansiyon gibi yerlerde konaklamanız gerekmektedir. Daha sonradan ülke çıkış işlemlerinizi gerçekleştirirken otel veya pansiyon gibi yerlerde kalma ücretini ve kaldığınızı gösteren belgeleri yetkililere sunmanız gerekecektir. Bu koşulların sağlanmadığı durumlarda tekrar Özbekistan’a seyahat etmeniz yasaklanacak ve ülke tarafından cezai yaptırımlara tabi tutulacaksınız. Aldığınız vize ise sadece Özbekistan sınırları için geçerli olup, diğer ülkelere geçişlerde kullanılmaktadır.
Özbekistan Turistik Vize
Ticari bir işlem taşıyan ve ticari bir iş için Özbekistan’a gidecek olan vatandaşların alması gereken vize çeşididir. Ticari vize için vatandaşların daha az kapsamlı belgeler ile ticari vize başvuruları yapmaları gerekmektedir. 90 gün muaf olacak hamillerin, bu işlem için randevu aldıktan sonra ticari odasının belgesini ve iş için çağırıldığı gösteren belge ile konsolosluğa başvurması gerekmektedir.
Özbekistan Aile Ziyaret Vizesi
Aile vizesinde en fazla vize süresi 0 gün olarak verilmektedir. Ancak ilk defa Özbekistan aile ziyareti vize alıyorsanız eğer bu süre 90 günden daha az olmaktadır. Bu süre içerisinde Özbekistan sınırlarına girdiğiniz de 3 gün içerisinde ikamet izni almak zorundasınız. Bu vize çeşidinden farklı olarak aile veya yakınlarınızın size gönderdikleri davetiye veya dilekçe örneğini konsolosluğa sunma zorunluluğunuz bulunmaktadır.
Özbekistan Öğrenci Eğitim Vizesi
Eğitim için Özbekistan’a eğitim vizesi almak isteyen kişilerin öğrenci vizesi başvurularını yapmaları gerekmektedir. Bu eğitim esnasında kalacağınız süreye göre ücretler farklılık göstermektedir. Ayrıca Özbekistan’da bulunduğunuz süre zarfında giriş ve çıkış yapabilirsiniz. Bu da farklı ücretlere tabi tutulmanızı sağlayacaktır. Başvuru işlemlerini en yakın dış temsilciliklerde ve konsolosluk veya elçiliklerde yaptırabilirsiniz.
Polonya Vize İşlemleri
Polonya’ya seyahat etmek isteyen vatandaşların öncelikle Polonya vizesi almaları gerekmektedir. Bu vize sayesinde ayrıcalıklı olarak sahip olduğunuz Schengen ülkelerine de giriş çıkış yapabilmektesiniz. Diplomatik ve bordo pasaporta sahip kişilerin 180 gün içerisinde toplam 90 gün Polonya vizesi işlemlerinden muaf tutulmaktadırlar. Ancak diğer vize çeşitlerine başvuracak adayların konsolosluğa ve büyükelçiliğe direk olarak gidip başvuru yapmaları gerekmektedir. İstenilen gerekli evraklar tamamlandıktan sonra başvuru kabulü için belli bir süre beklemeniz gerekmektedir.
Polonya Turistik Vize
Turistik amaçlı seyahat planınız için konsoloslukta veya büyükelçilikte Schengen vize başvurusu yapmanız gerekmektedir. Başvuru yaparken Schengen ülkesine giriş çıkış yapabilmek ve diğer ülkeler giriş çıkışlarda yaşamamak için başvuru formunda 1 den çok giriş ve çıkış kısmını işaretlemeniz gerekmektedir.
Polonya Ticari Vize
Polonya’ya ticari amaçla seyahat etmeyi amaçlayan vatandaşların Polonya Schengen ticari vize başvurusu yapmaları gerekmektedir. Bir ticari odaya kayıtlı ise ticari sicil belgesini veya çağırıldığı iş toplantısı ve konferans davetini büyükelçilik veya konsolosluğa sunmaları gerekmektedir. Ayrıca şirketiniz tarafından gönderiliyorsanız eğer şirkette izinli olduğunuz tarihleri belirten günleri sunduğunuz da karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı önlem almış olursunuz. Bu ülkenin vize çeşidinde ise dönüş sonrası pasaportunuzun 6 ay geçerlilik süresi, bulunması gerekmektedir.
Polonya Aile Ziyaret Vizesi
Polonya’ya aile veya arkadaş ziyareti yapacak kişilerin başvuru esnasında mutlaka davetiyelerinin de bulunması gerekmektedir. Gerekli ve istenilen belgelerin konsolosluğun binasından ya da online işlemler gerçekleştirerek konsolosluğun kendi sayfasından belgelerin öğrenilmesi gerekmektedir. İnternet üzerinden randevu aldıktan sonra başvuru için gerekli evrakları yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
Polonya Öğrenci Eğitim Vizesi
Polonya’ya eğitim amaçlı gidecek öğrencilerin okullarından onaylı belgeler ile birlikte okul tarafından davet edildiğini ve eğitim süresini gösteren belgelerin sunulması gerekmektedir. Kalacağınız süre kapsamında ücretleriniz de değişiklik görülmek ile birlikte başvuru yaparken Schengen başvurusu yapacağınızdan dolayı 1 veya daha çok giriş çıkış kısmını işaretlemeyi unutmayınız.
Portekiz Vize İşlemleri
Portekiz’e ziyaret etmek isteyen bordo pasaportuna sahip Türkiye vatandaşlarının Portekiz vizesi almaları zorunlu hale gelmiştir. Eğer bu vatandaşların pasaportundan Schengen vizesi bulunuyorsa direkt olarak konsolosluğa başvurabilmektedirler. Ayrıca vize başvurusu yapmadan, mevcut olan vize ile seyahat etmeleri mümkün olmaktadır. Eğer yeşil, gri ve bordo pasaportuna sahip iseniz 90 gün boyunca Polonya vizesi işlemlerinden muaf tutulmaktasınız. Ancak eğer uzun süreli seyahat, için vize alacaksanız vize işlemlerini gerçekleştirmek zorunda tutulmaktasınız.
Polonya Turistik Vize
Turistik amaçlı Portekiz’e seyahat etmek isteyen reşit olmayan bireylerin yerine ebeveynlerin imzası yeterli olmaktadır. Kalacağınız süreyi gösteren belge ile başvuru yapmanız ve ülke içerisine giriş yaptığınız takdirde otel de kalmanız gerekmekte, bu işlem sonrasında ülke çıkışı sırasında otel de kaldığınız ve ödediğiniz ücreti belgeleyen dosyayı yetkililere göstermek zorundasınız.
Polonya Ticari Vize
Polonya’ya ticari seyahatlerinizi yapmadan önce pasaportunuzun geçerlilik süresini kontrol etmeli ve seyahatten döndükten sonra yeterli bir süreyi kapsaması gerektiğini unutmayınız. Konsolosluğun veya elçiliğin istediği belgeler ile birlikte başvuru yapmanız, gerekli evrakları doldurmanız ve başvuru sonucunu öğrendikten sonra biletlerinizi almanız gerekmektedir.
Polonya Aile Ziyaret Vizesi
Başvuru esnasında kimlik bilgilerinizin fotokopisinin ve vize işlemleri sırasında doldurduğunuz belgelerin aslı da gerekmektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresi 10 yılı doldurmamış olması ve vize işlemleri sonrasında seyahatinizi tamamladıktan sonra yeterli bir süreyi kapsaması gerekmektedir. Yakınınız olan ve bu ülkede yaşayan kişiler tarafından gönderilen davetiyenin de aslını sunmanız gerekmektedir.
Polonya Öğrenci Eğitim Vizesi
Eğitim amaçlı Portekiz de kalacak olan kişilerin Schengen vizesi işlemlerini eksiksiz doldurmaları ve gerekli diğer belgeler ile yetkili kişilere sunmaları gerekmektedir. Ayrıca okulun vatandaşa gönderdiği eğitim amaçlı davetiyenin de aslı yetkililer tarafından inceleneceği için bu formu da yanında bulundurmaları gerekmektedir.
Romanya Vize İşlemleri
Romanya’ya seyahat edecek Türkiye vatandaşlarının Romanya vizesi seyahat işlemlerini gerçekleştirmeden önce istenilen ve gerekli olan evraklar ile birlikte konsolosluğa veya elçiliklere başvurmaları gerekmektedir. Bu işlem öncesinde Romanya vizesi işleminizi online olarak internet üzerinden konsolosluğun kendi sayfasından randevu alarak işlemi daha da hızlandırabilir ve kolay bir hale getirebilirsiniz.
Romanya Turistik Vize
Turistik bir gezi olarak seyahat edeceğiniz Romanya ülkesi için Schengen ülkesi olduğundan bu formunu da doldurmanız gerekmektedir. Çalışıyorsanız eğer iş yerinizden izinli olduğunuz tarihleri gösteren bir belge ile birlikte konsolosluğa sunabilirsiniz. Bunun yanı sıra konsolosluğun sizden istediği diğer belgeler eşliğinde işlemlerinizi başlatabilirsiniz. Ülkeye birden çok giriş ve çıkış yapacaksanız eğer başvuru esnasında bunu belirten bir dilekçe sunmanız ve başvuru esnasında yetkililere ifade etmeniz gerekmektedir.
Romanya Ticari Vize
Ticari bir amaçla seyahat edeceğiniz Romanya ülkesi için işlemlerinizi başlatmadan önce iş yerinizden izinli olacağınız tarihleri gösteren ve ticari amaçla çağrıldığınızı gösteren belge ile konsolosluğa başvuru yapmanız gerekmektedir. Ayrıca pasaportunuzun süresinin 10 yılı aşmamış olması gerekmektedir. Bunun yanı sıra dönüş süresinden sonra belirli bir süre içinde geçerlilik koşulunu sağlamaktadır.
Romanya Aile Ziyaret Vizesi
Portekiz de bulunan bir aile bireyinin veya tanıdık bir kişinin davetiye yollaması ile başvurunuzda göz önüne alınacak şartlarınızın uyması durumunda sizden istenen belgeler ile seyahatinizi tamamlayabilirsiniz. İşlem yaptırmak isteyen kişi eğer 18 yaşından küçük bir birey ise ebeveynlerin atacağı imza geçerli olmaktadır. Yanında kalacağınız kişinin bir dilekçe yazıp bu dilekçenin de yetkili kişilere sunulması işleminizi daha kesin hale getirmektedir.
Romanya Öğrenci Eğitim Vizesi
Eğitim amaçlı ikamet edeceğiniz Romanya da bulunan okul tarafından bir davetiyenin olması gerekmektedir. Vize alırken zorluk yaşamamanız için gerekli belgeler ile birlikte başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Belgeleri doldururken eksiksiz doldurmaya ve Schengen belgesini doldurmayı unutmayınız. Ayrıca, kalacağınız süreye göre ücretler de farklılıklar meydana gelmektedir. Başvuru yaparken 1 den çok giriş ve çıkış kısmını işaretlemeyi unutmayınız.
Rusya Vize İşlemleri
Rusya için vize işlemlerini konsolosluk akredite vize merkezleri veya yetki verilen seyahat acenteleri tarafından kabul görmektedir. Rusya’ya seyahat etmek için öncelikle Rusya vizesi almanız gerekmektedir. Uzun veya kısa süreli seyahatleriniz için bu merkezlerden vize işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Rusya ile Türkiye arasında imzalanan ve karşılıklı olarak yürütülen vize işlemlerinde seyahat süreniz 30 günü aşmaması gerekmektedir. 2016 yılından bu yana karşılıklı anlaşma içerisinde olan iki ülke için vize almak koşulu kalkmış ve bu durum son yıllarda askıya alınması ile birlikte Rusya vizesi almak zorunlu hale getirilmiştir.
Rusya Turistik Vize
Turistik amaçlı seyahat etmek isteyenlerin turistik vize almaları gerekmektedir. Kısa süreli turistik seyahat gerçekleştirmek isteyen vatandaşların Rusya’nın bazı prosedürlerini yerine getirmeleri gerekmektedirler. Üçüncü ülke vatandaşlığına sahip veya daha önceden seyahat etmiş kişilere vize konusunda kolaylık sağlayan Rusya ülkesine seyahat etmek için vize işlemlerinde kolaylık sağlanmaktadır. Kalacağınız süreyi kapsayan bir belge, dilekçe ve başvuru formunun doldurulup yetkili kişilere verilmesi gerekmektedir.
Rusya Ticari Vize
Ticari amaç ile davet edileceğiniz ticari davetiyenin Rusya büyükelçiliğin denetlemesi sonrasında geçerlilik kazanması için orjinal davetiyenizi ilk olarak Rusya göçmen bürosuna daha sonra ise Rusya dış işleri bakanlığına iletilip onaylanması gerekmektedir. Rusya dış ileri bakanlığı tarafından onay verilen davetiyenin çıkması ile birlikte orjinal evrak ile birlikte gerekli prosedürler sağlandıktan sonra konsolosluğa başvuru yapılması gerekmektedir. Bu davetiyeyi diğer evraklar eşliğinde başvuru sırasında yanınızda bulundurmanız gerekmektedir.
Rusya Aile Ziyaret Vizesi
Rusya’da bulunan aile ve yakınları tarafına ziyaret amaçlı seyahat etmek isteyen kişilerin bazı evrakları ve prosedürleri sağlayarak konsolosluğuna başvuruda bulunması gerekmektedir. Yakınlarınız tarafından tarafınıza gönderilmiş olan davetiye veya dilekçenin aslı ve fotokopisi ile birlikte konsolosluktan online olarak randevu aldıktan sonra işlemlerinizi tamamlamak için yetkililer ile birlikte görüşebilirsiniz.
Rusya Öğrenci Eğitim Vizesi
Rusya’ya eğitim amaçlı akademik kariyer için gitmek ve belli bir süre kalmak isteyen vatandaşların ülkede bulunan üniversite tarafından tarafına yollanan belge ile birlikte dilekçe yazarak başvuruda bulunması gerekmektedir. Daha sonra eğitim süresi boyunca kalacağı zamanı destekleyen yazılı bir dilekçe ve diğer gerekli olan belgeler ile birlikte başvurunun yapılıp onay süresi beklenmesi gerekmektedir. İşinizi riske atmamak için sonuç belli olduktan sonra biletinizi almanız da fayda vardır.
Senegal Vize İşlemleri
Senegal ülkesine seyahat edecek kişilerin öncelik olarak Senegal vizesi almak koşulu bulunmaktadır. Diplomatik vizeye sahip olan kişiler belirli bir süreyi kapsamak koşulu ile birlikte bu işlemden muaf tutulmaktadırlar. Kapı vizesi seçeneği bulunmamak ile birlikte internetten e-vize yöntemi ile birlikte vize alma koşulu bulunmaktadır. Ayrıca ülkeye girmeden önce mutlaka yapılması gereken sağlık sigortasının yanı sıra sarı humma aşısının ve bu işlemi 10 gün önceden yaptırmanın yanı sıra da aşı kartlarını yanında bulundurmaları gerekmektedir. Senegal’e ziyaret etmek için Senegal vizesi almak için isterseniz şahsen isterseniz de yetkili danışmanlıklar tarafından başvuru yapabilirsiniz.
Senegal Turistik Vize
Yapacağınız seyahat için gerekli olan faktörlerden bir tanesi pasaport sürenizin 10 yılı geçmemiş ve dönüş sonrasında bir ayı kapsayan şekilde devamlılığını sürdürmesi gerekmektedir. Konsolosluğun isteğine göre farklılık gösteren belgelerde sorun yaşamamak için yanınızda bulunduracağınız belgelerin asıllarını da yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Vize işlemleri sırasında turistik bir gezi yapacağınızdan dolayı dolduracağınız vize çeşidinin turistik vize olmasına dikkat ediniz.
Senegal Ticari Vize
Vize başvurusu yapan kişinin ticari vize çıkartmadan önce çalıştığı şirketten izin aldığını ve şirket tarafından gönderildiğini sergileyen bir belgeyi konsolosluğa sunması gerekmektedir. Ayrıca vize işlemleri için gerekli olan evrakların eksiksiz ve yanlışsız olarak yanınızda bulundurmak ve gerekli prosedürleri sağlayarak belgeleri doldurmanız gerekmektedir. Ülkede bulunacağınız süre boyunca ülkeden çıkış ve tekrar giriş izninizin bulunmaması sebebi ile bu koşulu göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.
Senegal Aile Ziyaret Vizesi
Senegal ülkesinde bulunan aile, dost ve yakınlarınıza yapacağınız ziyaret öncesinde tarafınıza gönderilen bir davetiye veya dilekçenin konsolosluğa sunulması gerekmektedir. Yetişkin olmayan bireylerin yerine ebeveynlerin imzası yeterli olmaktadır. Kalacağı süreyi ve döneceği süreyi belirten bir belgenin yetkili merciilere belgeler ile birlikte sunulması gerekmektedir.
Senegal Öğrenci Eğitim Vizesi
Senegal ülkesinde bulunan üniversite tarafından akademik kariyer yapmak isteyen kişilere gönderilen davetiyelerin aslının ve fotokopisi ile birlikte diğer evraklarında tamamlanıp eksiksiz bir şekilde başvurunun yapılması gerekmektedir. Bu işlemler sonrasında başvurunuzun kabulü için 1-5 iş günü beklemeniz gerekmektedir.
Sierra Leone Vize İşlemleri
Sirere Leone ülkesine ziyaret etmek isteyen vatandaşların bu düşüncesini gerçekleştirmeden önce Sierra Leone vizesi almak zorundadırlar. Sierra Leone ile Türkiye arasında hiçbir vize muafiyeti bulunmamasının yanı sıra vize almaları kesinlikle şart haline gelmiştir. Yeşil, gri ve bordo pasaportuna sahip olan vatandaşların da vize işlemlerinde bulunmaları gerekmektedir. Bu durumun yanı sıra ayrıca bu ülke için kapı vizesi bulunmamakta ve vizelerinin Türkiye temsilciliklerinden alınması gerekmektedir. Vize işlemleriniz yaklaşık olarak bir hafta gibi bir sürede olumlu veya olumsuz olarak sonuçlanıp tarafınıza sunulmaktadır. Bu işlemlerinizi Sierra Leone vizesi olarak sadece Ankara’da bulunan konsolosluklarda hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz.
Sirere Leone Turistik Vize
Kısa veya uzun süreli Sierra Leone için yapacağınız seyahatler için turistik vize almanız gerekmektedir. Turistik amaç ile yapacağınız seyahatler için önceden belirlenen ve sizden istenen belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurularak konsolosluklar veya yetki verilen diğer seyahat acenteleri yardımı ile vize işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Vize başvurusu yapmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli hususlardan bir tanesi de pasaportunuzun 10 yıl gibi bir süreyi aşmamış olmasıdır.
Sirere Leone Ticari Vize
Ticari bir amaç ile seyahatinizi gerçekleştirmek için iş yerinizden yazılı bir belge veya dilekçe ile birlikte izinli olduğunuz günlerinde gösterildiği ve dönüş süresini gösteren bir belge ile başvurunuzu gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Daha sonra bu belgeler ile birlikte diğer istenen belgelerinde seyahat acentelerine veya konsolosluğa sunularak başvuru işleminin sürdürülmesi gerekmektedir.
Sirere Leone Aile Ziyaret Vizesi
Sierra Leone de bulunan bir akrabanız, tanıdığınız veya dostunuz tarafından gönderilen davetiye ile birlikte konsolosluğa başvuru da bulunabilirsiniz. Ayrıca davet mektubunun gönderilmemesi durumunda işleminiz gerçekleştirilmemektedir. İşlemler için gerekli olan diğer istenilen belgeler ile birlikte davetiyenin yetkililere sunulması ve işlem sırasında doğru, eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
Sirere Leone Öğrenci Eğitim Vizesi
Sierra Leone için akademik kariyerine katkıda bulunmak isteyen vatandaşların okul tarafından gönderilen davet mektubunun bulunması ve gerekli evraklar eşliğinde yetkililere sunulup onaylanması gerekir. Bu vize çeşidinde ikametinizi sürdürebilmeniz için yabancı dil seviyenizin iyi derece de olması göz önünde bulundurulmaktadır. Kalacağınız süreye göre ücretlerde farklılık göstermek ile birlikte ülkeye birden çok giriş ve çıkış yapılamamaktadır.
Slovakya Vize İşlemleri
Slovakya’ya seyahat edebilmek için öncelikle Slovakya vizesi almak zorunludur. Slovakya vizesi almadan ülkeye giriş kesinlikle yasaktır ve böyle bir durum söz konusu değildir. Türkiye’de iki tane konsolosluğu bulunan Slovakya temsilciliği İstanbul ve Ankara’da yer almaktadır.
Ekspres ve kapı vizesi bulunmayan Slovakya da normal olarak vize almanız zorunlu hale gelmiştir. Resmi ve diplomatik vizeye sahip kişiler vize işlemlerini yaptırmaksızın bu işlemlerden 90 gün boyunca muaftırlar. Dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi de yeni yürürlüğe giren Schengen ülke haline gelmiş olan Slovakya ülkesi için Slovakya vizesi alırken bunu ilgili belgede işaretlemeleri gerekmektedir.
Slovakya Turistik Vize
Kısa veya uzun süreli gerçekleştireceğiniz vize işlemleri çeşitlerinden bir tanesi olan turistik vize ile seyahatlerinizi tamamlayabilirsiniz. İş kapsamında bulunacağınız konferans, fuar ve iş toplantıları da vize kapsamına girmektedirler. Önceden belirlenen evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulup getirilerek, başvuru formunu doldurduktan sonra yetkili kişilere sunulması ve başvuru sonuçlanana kadar beklemeleri gerekmektedir.
Slovakya Ticari Vize
Ticari bir amaçla uğraşan Türk vatandaşlarının Slovakya’ya gidebilmesi için vize işlemleri için gerekli olan belgelerinin yanında ticaret sicil belgelerini veya iş yerinden yazılı izin dilekçesi ve izinli olduğu, gidiş ve dönüş tarihlerini gösteren yazılı bir belgenin sunulması gerekmektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan bir tanesi evrakların eksiksiz ve doğru doldurulmasıdır. Konsoloslukların isteyeceği belgeler farklılık göstermek ile birlikte bunları takip edebilmek için ülkenin konsolosluğunun sayfasının takip edilmesi gerekmektedir.
Slovakya Aile Ziyaret Vizesi
Kısa süreli aile ve akraba ziyareti yapmak isteyen kişilerin kalacağı kişilerin göndermiş olduğu davet mektubunu yetkili kişilere sunması ve bu belgeye ek olarak diğer istenilen belgelerin eksiksiz bulundurulması gerekmektedir. Kalacağı yerin ikametini gösteren bir belgenin de Türkiye’de bulunan konsolosluğa sunulması gerekmektedir.
Slovakya Öğrenci Eğitim Vizesi
Slovakya’da akademik kariyerinize kariyer katmak ve burada eğitiminizi tamamlamak için davet edildiğiniz okuldan davetiye mektubunun bulunması gerekmektedir. Bu davet mektubu ile diğer istenen evrakların hem fotokopisi hemde asıllarının bulunması gerekmektedir. Başvurunuzu tamamladıktan sonra en geç 15 iş günü içerisinde sonuçlarınız tarafınıza olumlu veya olumsuz olarak dönmektedir.
Slovenya Vize İşlemleri
Slovenya’ya seyahat için, Slovenya vizesi umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gerekir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşlar 6 ay içerisinde 3 ay aşmamak koşuluyla vizeden muaf tutulmuştur. Slovenya, Schengen vizesine tabi olması nedeniyle AB ülkeleri ve İsviçre’de yasal oturma iznine sahip kişiler Slovenya seyahatlerinde veya transit geçişlerde, Slovenya vizesi başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.
Slovenya konsolosluğuna randevu alınarak randevu tarihinde vize için gerekli olan evraklar ile ilgili konsolosluk birimlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Seyahat tarihinden 1 ila 3 ay önce vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Slovenya büyükelçiliğinde iş yoğunluğu nedeniyle bu sürelere dikkat edilmesi gerekmektedir. Seyahat tarihinden 15 gün veya daha az süre önce yapılan başvurular kabul edilmeyebilecektir. Vize sonucu gidilme tarihinden 2 gün önce onaylanacaktır.
Pasaport bitiş süresinin 3 ay veya daha fazla olmalıdır. Slovenya vizesine İstanbul’dan başvuracak kişiler için Macaristan konsolosluğuna başvuru yapılması gerekmektedir. Bu başvuru sonrası Macaristan vizesi alınacak olup aynı vizeyle Slovenya’ya da gidilebilmektedir.
Slovenya Turistik Vize
Slovenya turistik vize, turistik amaçlı seyahatlerde bulunmak için umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşların alması zorunlu olan vize çeşididir. Diğer pasaport sahipleri için bu vizenin alınması gerek yoktur.
Slovenya Ticari Vize
Slovenya ticari vize ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen tüm pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. Slovenya’da bulunan bir ticari işletmeden alınacak davet mektubu ile başvuru yapılmalıdır.
Slovenya Aile Ziyaret Vizesi
Slovenya’ya aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gerekli olan vize türüdür.
Slovenya Transit Vize
Slovenya kullanılarak bir başka ülkeye geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Bu vizenin transit olarak Slovenya kullanılması gerektiğinde alınmalıdır. Havaalanında transit vize alınabilmesi mümkün olmaktadır. Bu durumda havaalanının terk edilmemesi gerekecektir. Transit vize karayolu tercih edildiğinde ve Schengen üyesi olmayan bir ülkeye geçilmesi gerektiğinde turistik vize alınmalıdır.
Slovenya Erasmus Vizesi
Slovenya’ya Erasmus kapsamında gidilecek üniversite için Slovenya eğitim programı kapsamında tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Eğitim kurumundan alınacak kabul edildiğine dair yazı ile vize başvurusunda bulunulabilecektir. Kısa süreli dil kursları içinde Slovenya eğitim vizesi vermektedir.
Suudi Arabistan Vize İşlemleri
Suudi Arabistan’a seyahat için, Suudi Arabistan vizesi pasaport çeşidine bakılmaksızın tüm pasaport sahibi kişilerin alması gerekmektedir. Suudi Arabistan Hac ve umre başvurularını, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı acenteler veya diğer acenteler aracılığıyla kabul etmektedir. Bu maksat dışında turistik ziyaretler için doğrudan başkonsolosluğa başvurular kabul edilmektedir. Tek başına 35 yaşının altındaki bekâr bayanların vize başvurusu kabul edilmemektedir.
35 Yaşının altında bekâr olan bayanlar rekâtlarında bir erkekle bu başvuruyu yapmaları gerekmektedir. Pasaport geçerlilik süresinin 6 ay ve daha fazla olmalıdır. Cuma günleri başvuru kabul edilmemektedir. Başvurular en az 15 gün önceden yapılmalıdır. Suudi Arabistan pasaportlarında İsrail vizesi veya damgası bulunması durumunda vize başvurusu kabul edilmemektedir.
Suudi Arabistan Turistik Vize
Suudi Arabistan Hac ve umre dışındaki turistik vize doğrudan konsolosluğa yapılmaktadır. Turistik amaçlı seyahatleriniz için tüm pasaport sahibi kişilerin alması gerekli olan vize türüdür.
Suudi Arabistan Ticari Vize
Suudi Arabistan ticari vize için Suudi Arabistan’da bulunan bir şirketten alınan davetiye olması gerekmektedir. Bu davetiyede Suudi Arabistan’daki firma tarafından dışişleri bakanlığı tarafından referans mektubu ve referans numarası alınarak Türkiye’ye gönderilmeli, Türkiye’deki konsolosluğa bu şekilde başvuru yapılmalıdır. Suudi Arabistan’da ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen tüm pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. Suudi Arabistan 50 yaş üzeri kişilerin ticari vize başvurusunu kabul etmemektedir.
Suudi Arabistan Aile Ziyaret Vizesi
Suudi Arabistan’a aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gerekli olan vize türüdür. Aile ziyaret davetiye belgesini davet eden aile Suudi Arabistan’da dışişleri bakanlığına başvurarak izin belgesi çıkartmalı bu belge davet edilen kişiye gönderilmeli, Türkiye’de bu belge ile Suudi Arabistan Konsolosluğuna başvurulmalıdır. Bu süre en fazla 90 gün olarak belirlenmiştir.
Suudi Arabistan Transit Vize
Suudi Arabistan başkonsolosluğu tarafından tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Hava alanında kalınma süresi 18 saati aşmıyorsa vizeye başvurma gereği yoktur.
Suudi Arabistan Öğrenci Vizesi
Suudi Arabistan’daki eğitim kurumlarından alınan kabul yazısı ile birlikte başvurulması gereken tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gerekli bir vize türüdür.
Türkmenistan Vize İşlemleri
Türkmenistan’a seyahat için, Türkmenistan vizesi umuma mahsus pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaport sahiplerinin vize başvurusunda bulunması gerekmemektedir. Türkmenistan vizesi en az 30 gün önce başvuru yapılmalıdır. Sınır kapılarından veya Türkmenistan temsilciliklerinden alınabilen vize için Devlet Göçmenler Dairesinden davet mektubu alınmalı ve en az 15 gün önce başvuru yapılmalıdır. Pasaport geçerlilik süresinin 6 ay ve daha fazla olmalıdır.
Türkmenistan konsolosluğunda sadece Salı ve Perşembe günleri vize işlemi için hizmet verilmektedir. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri vize bölümünde herhangi bir çalışma yapılmamaktadır. Vize işlemlerinin gecikmemesi için özellikle dikkate alınması gerekmektedir. Ülkeye girişte ve ülkeden çıkışta Devlet Göçmenler Dairesine bildirim yapılması gerekmektedir. Bu işlem havaalanlarında kolaylıkla yapılabilmektedir.
Türkmenistan Turistik Vize
Türkmenistan turistik vize, umuma mahsus pasaport sahibi kişiler tarafından alınması gerekli olan vize türüdür. Turistik vize alırken eğer ülkede bulunulma sebebi fuar, toplantı gibi sebeplerle olması durumunda ticari vizeye başvurulması özel önem taşımaktadır.
Türkmenistan Ticari Vize
Türkmenistan ticari vizesi umuma mahsus pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. Ülkede faaliyet gösteren firmanın göndereceği davet mektubunun ticaret bakanlığı tarafından onaylatılarak gönderilmeli ve konsolosluğa başvururken bu şekilde başvuru yapılmalıdır. Ticari araç sürücülerinin de Devlet Göçmenler Dairesine ülkede 5 günden fazla kalınacak olması durumunda bildirilmeli ve müteakiben kayıt yapılmalıdır.
Türkmenistan Aile Ziyaret Vizesi
Türkmenistan’a aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gereken vize türüdür. Bir seferde 3 ay kadar verilmektedir.
Türkmenistan Transit Vize başvurusu
Türkmenistan başkonsolosluğundan umuma mahsus pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Transit olarak uçakla gidilecek ise bu vize alınmalıdır. Karayolu veya demir yolu ile gidilmesi durumunda alınacak vize turist vizesi olmalıdır.
Türkmenistan Öğrenci Vize
Türkmenistan Öğrenci Vizesi tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Türkmenistan bulunan okul tarafından kabul edildiğine dair belge ile birlikte vize başvuruda bulunulmalıdır. Eğitim ve öğretim süresi boyunca gerekli vize verilecektir. Ülkede kısa süreli olarak Rusça dil kursları bulunmaktadır. Dil kursları için kısa süreli eğitim vizesi verilmektedir.
Uganda Vize İşlemleri
Uganda’ya seyahat için, Uganda vizesi tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Uganda başkonsolosluğuna şahsen başvuru yapılması gerekmektedir. Uganda konsoloslukları haricinde de aracı kurumlar vasıtasıyla konsolosluğa gitmeden başvuru yapılabilmektedir. Vize başvurusunun sonuçlanması iki gün civarında sürmektedir. Uganda vizesi için pasaport geçerlilik süresinin 1 yıl ve daha uzun süreli olmalıdır. Sarıhumma aşı kartı ile başvurulmalıdır.
Başvuruyu seyahat tarihinden 1 ay önceden başlanmalıdır. Uganda konsolosluğu başvurular konusunda danışmanlık hizmeti vermemektedir. Bu nedenle hata yapılması veya danışılması gerektiği durumlarda danışmanlık şirketlerine başvurulması gerekmektedir.
Uganda Turistik Vize
Uganda turistik vize, tüm pasaport sahibi kişiler için gerekli olan vize türüdür. Vize en fazla 90 gün süreli verilmektedir.
Uganda Ticari Vize
Uganda ticari vize için Uganda’da bulunan ticari bir işletmeden Davet Mektubu bulunması gerekmektedir. Uganda’da ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen tüm pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. En fazla 30 gün verilmekte, 90 güne kadar uzatılabilmektedir. Verilen vize üç çeşittir. İlki turistik şirket ortakları, ikincisi turistik çalışan ve üçüncüsü turistik emekli vizesidir. Vize çeşitleri Uganda tarafından onaylanan turistik şirket olup olmadığı bakılması sonrasında verilmektedir. Bu vize alınırken fuar, toplantı katılımları olacak ise alınmalıdır. Uganda’da bulunan bir şirketten gelen davet mektubunun kullanım süresi 3 aydır.
Uganda Aile Ziyaret Vizesi
Uganda’da aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen tüm pasaport sahiplerinin alması gereken vize türüdür. Bu şekilde vize alabilmek için davet mektubu mutlaka bulunmalıdır. Belirtilen davet mektubunun olmaması durumunda turistik vizeye başvuru yapılmalıdır. Uganda aile ziyaret vizesini 30 gün süreli vermektedir.
Uganda Transit Vize Başvurusu
Uganda başkonsolosluğundan tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Bu ülkeye havayolu ile transit uçuşlarda bu vize alınacaktır. Karayolu ile gidildiğinde ve başka ülkelere geçilmesi gerekirse turistik ziyaret vizesi alınmalıdır.
Uganda Öğrenci Vizesi
Uganda’da öğrenim için tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Öğrenciler için kabul edildiğine dair okul yazısı ile vize başvuru yapılmalıdır.
Yemen Vize İşlemleri
Yemen’e seyahat için, Yemen vizesi umuma mahsus pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahiplerinin 3 ayı geçmemek koşuluyla vize almasına gerek yoktur. Yemen konsolosluğu şahsi başvuruları kabul etmektedir. Seyahat tarihinden en az 10 gün önce başvuru yapılmalıdır. 6 ay geçerliliği olan pasaportlar kabul edilmektedir. Yemen başvurusu iki şekilde yapılabilmektedir.
İlki konsolosluğa bizzat başvurarak, ikincisi konsoloslukla ilgili tüm evrakları önceden hazırlayıp danışmanlık şirketleri aracılığı ile yapılabilmektedir. Yemen konsolosluğuna verilen belgeler diğer ülkelerden farklı olarak İngilizce dışında Türkçe de doldurulabilmektedir. Vize tarihi bitmeden önce süre uzatma yapılamadığı için vize tarihi bitmeden önce ülkeden ayrılmak gereklidir. Başvuru koşulları içerisinde sağlık raporu da bulunmaktadır.
Yemen Turistik Vize
Yemen’e turistik vize, turistik amaçlı seyahatlerde bulunmak için umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşların alması zorunlu olan vize çeşididir. Fuar, toplantıya katılım gibi ziyaretler için ticari vizeye başvuru yapılmalıdır. Yemen turistik vizeye başvururken ülkenin hava koşullarına sağlık durumunun uygunluğu ile ilgili rapor istemektedir.
Yemen Ticari Vize
Yemen ticari vize ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen umuma mahsus pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. Ticari faaliyetler içi ticari davet mektubu olmalıdır. Ticari vizeye başvuru yapmak için kesinleşen seyahat zamanından en az 15 gün önce başvuru yapılmalıdır. Genelde 3 ay olarak verilen vize ilk başvurunuz olma durumunda daha az zamanlı olarak vize verilmektedir. Ticari vize ile vize alan kişilerin vize süresinin dolmadan önce ülkeden ayrılmaları gerekmektedir. Yemen’de bulunan ticari işletmelerin verdikleri davet mektuplarının kullanımı süresi 3 ay ile sınırlı olmaktadır.
Yemen Aile Ziyaret Vizesi
Yemen’e aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gerekli olan vize türüdür. Aile daveti ile verilen vizelerin süresi genelde 1 aylık süreyi kapsamaktadır.
Yemen Transit Vize
Yemen kullanılarak bir başka ülkeye geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Ülkeye tır veya kamyon ile malzeme sevkiyatı durumunda ticari vizeye başvurulması gerekmektedir. Uçak ile aktarma yapıldığında 24 saatten kısa süreler için transit vize alınmasına gerek yoktur. Aktarma süresi bu müddetten uzun olması durumunda transit vize alınmalıdır.
Yemen Öğrenci Vizesi
Yemen’e eğitim kapsamında gidilecek üniversitenin yazısı ile tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Yemen’de bulunan eğitim kurumlarının verdiği öğrenci kabul belgesi ile eğitim öğretim müddeti kadar vize alabilmek mümkün olmaktadır. Öğrenci vizesi ile aile büyükleri de bu ülkeye gelebilmektedir.
Yeni Zelanda Vize İşlemleri
Yeni Zelanda’ya seyahat için, Yeni Zelanda vizesi tüm pasaport sahiplerinin alması gerekmektedir. Yeni Zelanda konsolosluğuna randevu sistemi üzerinden randevu alınarak veya randevu almadan da gerekli olan evraklar ile ilgili konsolosluk birimlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Yeni Zelanda tüm vize başvuruları için tek tip vize vermektedir. Bu süre 3 ay ile sınırlıdır. Daha uzun süre yapılan başvurular İngiltere’de bulunan göçmenlik bürosuna başvuru yapılması gerekmektedir. Bu başvuru ilk vize alındıktan sonra süre uzatımı için İngiltere’de bulunan göçmenlik bürosuna yapılarak, İngiltere’nin onayı ile mümkün olmaktadır. Pasaport geçerlilik süresinin 6 ay veya daha fazla olmalıdır.
Yeni Zelanda vize başvuruları Ankara’da bulunan Büyükelçilik tarafından verilmektedir. İstanbul fahri konsolosluk başvuruları kabul etmektedir. Başvuru için iki şekilde yapılmaktadır. İlki bizzat başvurularak, ikincisi danışmanlık şirketleri aracılığı ile yapılmaktadır. Başvuru 30 ila 60 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize işlemi gerçekleşmeden biletlerin alınmaması tavsiye edilmektedir.
Yeni Zelanda Turistik Vize
Yeni Zelanda turistik vize, tüm pasaport sahibi tarafından alınması zorunlu olan vize çeşididir. Ülkeye fuar, seminer, toplantı gibi sebeplerle gidilmesi durumunda ticari vize alınması için başvurulması gerekmektedir.
Yeni Zelanda Ticari Vize
Yeni Zelanda ticari vize ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen tüm pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. Ticari vize almak ülkedeki şirketlerden birisi tarafından gönderilen davet mektubu ile mümkün olacaktır. Ticari vizeye başvuru yaparken seyahat sürenizden 3 ay veya daha az zaman kala başvurulmalıdır.
Yeni Zelanda Aile Ziyaret Vizesi
Yeni Zelanda’ya aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen tüm pasaport sahibi kişiler tarafından alınması gerekli olan vize türüdür. Aile davet mektubu vize için başvurulurken konsolosluğa verilmelidir. Yeni Zelanda’da oturan kişilerin davet mektubu ile birlikte kendi yerleşim bilgilerini de göndermesi gerekecektir.
Yeni Zelanda Transit Vize
Yeni Zelanda kullanılarak bir başka ülkeye geçmek isteyen pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. 8 saatten az kalınması durumunda bu vizenin alınması gerekmemektedir.
Yeni Zelanda Öğrenci Vizesi
Yeni Zelanda eğitim kapsamında gidilecek üniversitenin eğitim programına girmek için tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Dört adet vize çeşidi bulunmaktadır. Çocuk öğrenci, değişim programı, ücretli eğitim öğrenci ve devlet destekli eğitim vizesi bulunmaktadır. Eğitim süresince vize uzatılabilmektedir. Bu uzatma İngiltere’de bulunan Yeni Zelanda göç bürosu tarafından yapılmaktadır.
Yunanistan Vize İşlemleri
Yunanistan seyahat için, Yunanistan vizesi umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gerekir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahibi vatandaşlar 6 ay içerisinde 3 ay aşmamak koşuluyla vizeden muaf tutulmaktadır. Yunanistan Schengen konsorsiyumuna üye bir ülkedir. Schengen vizesine tabi olması nedeniyle AB ülkeleri ve İsviçre’de yasal oturma iznine sahip kişiler Yunanistan seyahatlerinde veya transit geçişlerde, Yunanistan vizesi başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur.
Yunanistan konsolosluğuna randevu alınarak randevu tarihinde vize için gerekli olan evraklar ile ilgili konsolosluk birimlerine başvuru yapılması gerekmektedir. Seyahat tarihinden 4 ila 15 gün önce vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Pasaport bitiş süresinin 3 ay veya daha fazla olmalıdır. Yunanistan vizesi için şahsen gidilmesi veya danışmanlık şirketleri vasıtasıyla yapılabilmektedir.
Yunanistan Turistik Vize
Yunanistan turistik vize, turistik amaçlı seyahatlerde bulunmak için umuma mahsus pasaporta sahip vatandaşların alması zorunlu olan vize çeşididir.
Yunanistan Ticari Vize
Yunanistan ticari vize ticari faaliyetlerde bulunmak isteyen umuma mahsus pasaport sahibi kişilerin alması gereken vize çeşididir. Schengen vizesi bulunmayan umuma mahsus pasaport sahipleri fuar, toplantıya katılmak için ticari vizeye başvurmalıdır.
Yunanistan Aile Ziyaret Vizesi
Yunanistan’a aile veya arkadaşların daveti üzerine ziyaret etmek isteyen umuma mahsus pasaport sahiplerinin alması gerekli olan vize türüdür. Bu süre için 1 hafta verilecek 3 aya kadar uzatılabilecektir.
Yunanistan Transit Vize
Yunanistan kullanılarak bir başka ülkeye geçmek isteyen umuma mahsus pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Tek girişli ve çok girişli olarak alınabilmektedir. 6 aylık veya 1 yıllık verilmektedir. Bu ülke havayolu ile transit geçişlerde bu vize işe yarayacaktır. Kara yolu ile geçişlerde şoför vizesine, gemi ile geçilecek olması veya geminin güzergâhında bulunması durumunda gemici vizesine başvuru yapılması gerekmektedir.
Yunanistan Erasmus Vizesi
Yunanistan’a Erasmus kapsamında gidilecek Yunanistan eğitim programı kapsamında tüm pasaport sahipleri tarafından alınması gereken vize türüdür. Bunun dışında öğrenci vizesi alınabilmektedir. Öğrenci vizesi için vize işlemleri ne Yunanistan’da bulunan bir eğitim kurumunun kabul yazısı ile başvurularak eğitim ve öğretim süresi boyunca vize alabilmek mümkündür.