Almanya Transit Vize

Transit Vize Başvuru Bilgileri

Almanya Transit Vize Başvurusu

Almanya üzerinden başka bir ülkeye geçmek maksadıyla başvuru yapılması gereken vize türüdür. Bu vize türü iki ayrı amaçla yapılabilir; hava alanının dışına çıkmadan transit geçiş kaydıyla veya hava alanından çıkarak en fazla 48 saat süreyle sınırlı olmak şartıyla yapılan ziyaretlerdir. Türkiye çapında Almanya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Almanya transit vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Almanya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Almanya transit vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Almanya Transit Vize Gerekli Evraklar

  1. Eksiksiz ve şahsen imzalanmış vize başvuru formu ve İkamet Kanunu´nun 55. maddesine göre gerekli ek belge
  2. Pasaport
  3. Son üç yıl içindeki vizelerinize (Schengen, AB, Birleşik Krallık, ABD, Kanada) ait birer adet fotokopi
  4. 1 adet vesikalık resim
  5. Vize harcı
  6. Uçuş bileti veya rezervasyonu
  7. Gideceğiniz ülkeye ait vize/ikamet izni ve bu iznin olduğu pasaport sayfasının fotokopisi veya gideceğiniz ülkeye giriş vizesi.
  8. İkamet etmekte olduğunuz ülkede kurulu bir düzeninizin olduğuna dair belgeler. (banka hesap dökümü, maaş bordrosu)

Not: Uluslararası transit alanını terk edip pasaport kontrolünden geçmeniz gerekiyorsa Schengen vizesi almanız gerekir.

Almanya Transit Vize Başvuru Formları

Almanya’da transit olarak yapılacak olan faaliyetlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Transit vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Almanya Ulusal Vize Başvuru Formu

 Almanya Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

1. Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun süresi ne olmalıdır?
Almanya Schengen vize başvuruları için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.

2. Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Konsoloslukların uygun gördüğü vize süresi dahilinde tüm Shengen Bölgesi’nde en fazla 90 güne kadar seyahat etmek istenildiğinde alınması gereken vize tipidir. C tipi vize kişiye ikamet hakkı tanımamaktadır.

3. Ulusal vize ne demektir?
Ulusal vizeler (D tipi), Schengen bölgesinde 90 günü aşan ikamet süreleri için geçerlidir. Örneğin; Aile birleşimi, Almanya’da çalışmak veya üniversite eğitimini sürdürmek gibi amaçlarda alınan vize tipidir.

4. Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahatinizin başlangıç tarihine en fazla 90 gün kala Schengen vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Seyahatinizin başlangıç tarihine 90 günden daha fazla süre var ise vize başvurusunda bulunamazsınız.

5. Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu?
Schengen ülkesinde 90 günden fazla kalmayacak olan yeşil pasaport hamillerinin Schengen Vizesi almasına gerek yoktur.

6. Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?
Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir.

7. Türk vatandaşıyım (Türk pasaport sahibiyim) fakat Schengen bölgesi dışında bir ülkede ikamet tezkerem ile ikamet ediyorum. Almanya/İtalya Schengen vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?

İkamet tezkerenizin olduğu ülkeden başvurunuzu yapmanız gerekmektedir.

8. Mesai saatleriniz nelerdir?

Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

9. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Hayır. Başvurunuz için güncel pasaportunuzun ibraz edilmesi gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz başvuru sırasında kabul edilemeyecektir.

10. DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?
Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

11. İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

12. Elçilik / Başkonsolsoluk / Konsolosluk iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?

İSTANBUL : Alman Başkonsolosluğu Adres: İnönü Caddesi 10 34437 Gümüşsuyu – Beyoğlu

ANKARA: Almanya Büyükelçiliği Adres: Atatürk Bulvarı No: 118, 06680 Kavaklıdere – Çankaya

İZMİR: Almanya Başkonsolosluğu Adres: Korutürk Mahallesi, Havuzbaşı Sok. No:1, 35330 Tırazlı Mahallesi/Balçova/İzmir

13. Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz.

14. Yurt dışında okumaktayım Türkiye’den başvurumu yapabilir miyim?
Almanya Schengen vizesi için başvuru yapacak ve yurtdışında okumakta olan öğrencilerin başvurularını öğrenci oldukları ülkeden yapmaları gerekmektedir.

15. Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır. Vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.