Avusturya Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Avusturya Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Avusturya’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Avusturya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Avusturya aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5-15 gün arasında tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 30 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Avusturya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Avusturya aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Avusturya Aile ve Arkadaş Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Şahsi Evraklar

  1. Vize Talep Dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, imzalı)
  2. Pasaport (Avusturya seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf (güncel, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
  4. Gelir belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
  6. Kimlik fotokopisi

Mesleki Duruma Göre Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK / Bağ-Kur hizmet dökümü
  3. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4000 TL  bakiyeli, kaşe, imzalı ve banka imza sirküleri ile)

Sigortalı Çalışanlar

  1. Güncel şirket evrakları (orijinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  2. SGK işe giriş bildirgesi ve SGK hizmet dökümü
  3. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imzalı ve kaşeli)
  4. Banka hesap dökümü (güncel, son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyeli, kaşe,imza ve imza sirküleri ile)

Devlet Memurları

  1. Çalışma belgesi (bağlı bulunulan kurumdan alınmış)
  2. Görev kimlik kartı fotokopisi (ön ve arka yüz)
  3. Maaş bordrosu (son 3 aylık, imza ve kaşeli)
  4. Banka hesap özeti (son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile)

Öğrenciler

  1. Öğrenci belgesi (güncel, orijinal, ingilizce)
  2. Muvafakatname (18 yaşından küçükler için, anne ve babadan noter onaylı,aslı)
  3. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Ev Hanımları

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  2. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  3. Kimlik fotokopisi
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren, orijinal belge)
  5. Şahsi banka hesap dökümü (Son 3 aylık en az 4.000 TL bakiyeli, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle)
  6. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenen tüm belgeler.

Avusturya Ziyaret Vizesi Başvuru Formları

Avusturya’da ziyaret amaçlı olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ziyaret vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Avusturya Vize Başvuru Formu (İstanbul)

 Avusturya Vize Başvuru Formu (Ankara)

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Seyahatim birkaç Schengen ülkesine birden olacaktır. Hangi ülkeye başvurmam gerekir?
Schengen vize başvurusu seyahate çıkacağınız asıl ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi turistik olarak ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmalısınız.

Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Şahsen randevuda bulunmak zorunda mıyım?
İstanbul Başkonsolosluğu için Avusturya’dan VIS ibareli vize sahipleri şahsen başvurmak zorunda değildir.
Avusturya Büyükelçiliği için VIS sahibi olsun ya da olmasın, bütün başvurularda şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Vize için hangi Konsolosluk ya da Elçiliğe başvuru yapmalıyım?
Bilecik, Bolu, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Sakarya, Zonguldak ve Düzce illerinden birinde ikamet ediyorsanız İstanbul veya Bursa üzerinden İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmalısınız.

Yukarıda geçen illerin dışında bir ilde ikamet ediyorsanız, Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, Bodrum veya Trabzon’da bulunan başvuru merkezlerinden Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapmalısınız.

Vize başvurusunda bulunmak için randevu almak zorunda mıyım?
Evet. Vize başvurunuz için randevu alınması gerekmektedir.

Başvurumu ne kadar önce yapmalıyım?
Vizeniz verilinceye kadar bilet satın almamanızı veya iade edilemez seyahat anlaşmaları yapmamanızı tavsiye ederiz. Bazen, vize başvurularının değerlendirilmesi ek süre gerektirebilir, bu nedenle seyahat tarihinizden önce başvuru yapınız. Bir vize başvurusu, düşündüğünüz ziyaretten en geç 15 gün öncesinden yapılmalı ve ilgili ziyaretinizden üç ay (90 gün) öncesine kadar yapılmamalıdır.

Davet mektupları nereye gönderilecektir?
Davet mektupları Avusturya’dan elçiliğe/konsolosluğa gönderilmektedir. Başvuru esnasında davet için verilen kodun getirilmesi yeterlidir.

Reşit olmayan çocuğumla birlikte seyahat ediyorum. Kendim için bir set belge hazırlayarak bu belgelerde çocuğumun bilgilerini belirtmem yeterli midir?
Reşit olmayan çocuğunuz için de başvuru yapmanız gerekmektedir. Gerekli evraklar tamamlanmalıdır. Seyahat sırasında çocuğa eşlik eden kişi anne ya da baba olmaması durumunda noterden gelmeyen vasiden/vasilerden muvaffakatname getirilmelidir.

Tek giriş ve çok giriş vizeler ne demektir?
Avusturya vizesi bir Schengen vizesidir. Giriş sayısı bir kişinin schengen alanına kaç kere giriş yapacağını gösterir. Tek girişli vize ile kişi birkaç schengen ülkesine tek seyahatte geçiş yapabilir. Örneğin: Avusturya-Almanya-Fransa-Hollanda. Schengen’e üye olan ülkeler arasında seyahat için tek girişli vize yeterlidir. Kişi Schengen alanından ayrıldığı takdirde tek giriş-çıkış vizesi artık Schengen alanına girmek için geçerli değildir. Eğer birden fazla Schengen üye ülkesine giriş-çıkış yaparak seyahat etmeyi ve Avusturya’yı birden çok defa ziyaret etmeyi planlıyorsanız çok girişli vizeye başvurabilir, vizenizin geçerlilik süresi boyunca birden çok defa ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Çok girişli vizeye başvururken lütfen seyahatle ilgili evraklarınızı ayrıntılı ve en kapsamlı şekilde hazırlayınız.

Başvurunun reddedilmesi halinde yaptığım ödemeleri geri alabilir miyim?
Ücretler başvurunun değerlendirilmeye alınması için ödenmektedir. Ücretlerin ödenmesi vizenin verileceğini garanti etmemektedir ve bir başvurunun reddedilmesi halinde vize başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.

Başvuru yaparken eski pasaportumu göstermek zorunda mıyım?
Göstermeniz size yardımcı olacaktır. Başvuru esnasında eski pasaportlarınız size teslim edilir.

Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşı olmam halinde, ibraz etmem gereken başka belgeler mevcut mu?
Türkiye’de yaşamanız için oturma izninizi gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Oturma izni, vizenin son geçerlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Pasaportumu şahsen almak zorunda mıyım?
Pasaportunuzu şahsen almanız zorunlu olmayıp pasaportu adınıza alması için bir temsilciyi yetkilendirebilirsiniz. Bunun için, bir yetkilendirme yazısı düzenlemeli ve başvurunuz için teslim etmelisiniz.

Evlendikten sonra soy ismim değişmiştir. Evlenmeden önceki soyadımın bulunduğu pasaportla başvuru yapabilir miyim?
İstanbul konsolosluğu evlenmeden önceki soy isminin bulunduğu pasaportla başvuruyu kabul etmemektedir.
Ankara Büyükelçiliği evlenmeden önceki soy isminin bulunduğu pasaportla başvuruyu kabul etmektedir.

Uçak biletimi vizem düzenlenmeden satın almam gerekir mi?
Hayır, Schengen vizeniz onaylanmadan uçak biletinizi satın almanız gerekmez. Yalnız, seyahat rezervasyonunun ya da rezervasyon yapılan web sitesinin çıktısını sunmanız gerekir. Vizeniz onaylanmadan önce uçak bileti satın almak istiyorsanız, lütfen havayolunun iptal politikalarını kontrol edin.