Avusturya Öğrenci Erasmus Vizesi

Öğrenci/Erasmus Vize Başvuru Bilgileri

Avusturya Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Avusturya’da eğitim amacıyla Erasmus öğrenci vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Avusturya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Avusturya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5-10 gün arasında tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Avusturya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Avusturya öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Avusturya Öğrenci Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Avusturya ikamet müsadesi vize başvuru formu .
  2. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise; doldurulacak ikamet müsadesi başvuru formunun imza bölümü ebeveynler tarafından imzalı.
  3. Biyometrik Fotoğraf (3 adet, 3,5X4,5 cm)
  4. Pasaport: Avusturya vize başvurularında kullanılacak pasaportlar son 10 yıl içerisinde çıkarılmış
  5. 30.000 Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası.
  6. Burs belgesi aslı ve 2 fotokopisi
  7. Avusturya’da üniversiteden alınacak dilekçe yazısı aslı ve fotokopisi
  8. Türkiye’deki üniversiteden alınmış yazı
  9. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  10. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  11. Noter tasdikli Taahhütname (Almanca tercümesi ile birlikte)

Avusturya Eğitim Vizesi Başvuru Formları

Avusturya’da eğitim amaçlı olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Erasmus vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Avusturya Vize Başvuru Formu (İstanbul)

 Avusturya Vize Başvuru Formu (Ankara)

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Seyahatim birkaç Schengen ülkesine birden olacaktır. Hangi ülkeye başvurmam gerekir?
Schengen vize başvurusu seyahate çıkacağınız asıl ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi turistik olarak ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmalısınız.

Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Şahsen randevuda bulunmak zorunda mıyım?
İstanbul Başkonsolosluğu için Avusturya’dan VIS ibareli vize sahipleri şahsen başvurmak zorunda değildir.
Avusturya Büyükelçiliği için VIS sahibi olsun ya da olmasın, bütün başvurularda şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

Vize için hangi Konsolosluk ya da Elçiliğe başvuru yapmalıyım?
Bilecik, Bolu, Bursa, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Balıkesir, Çanakkale, Sakarya, Zonguldak ve Düzce illerinden birinde ikamet ediyorsanız İstanbul veya Bursa üzerinden İstanbul Başkonsolosluğuna başvuru yapmalısınız.

Yukarıda geçen illerin dışında bir ilde ikamet ediyorsanız, Ankara, İzmir, Gaziantep, Antalya, Bodrum veya Trabzon’da bulunan başvuru merkezlerinden Ankara Büyükelçiliğine başvuru yapmalısınız.

Vize başvurusunda bulunmak için randevu almak zorunda mıyım?
Evet. Vize başvurunuz için randevu alınması gerekmektedir.

Başvurumu ne kadar önce yapmalıyım?
Vizeniz verilinceye kadar bilet satın almamanızı veya iade edilemez seyahat anlaşmaları yapmamanızı tavsiye ederiz. Bazen, vize başvurularının değerlendirilmesi ek süre gerektirebilir, bu nedenle seyahat tarihinizden önce başvuru yapınız. Bir vize başvurusu, düşündüğünüz ziyaretten en geç 15 gün öncesinden yapılmalı ve ilgili ziyaretinizden üç ay (90 gün) öncesine kadar yapılmamalıdır.

Davet mektupları nereye gönderilecektir?
Davet mektupları Avusturya’dan elçiliğe/konsolosluğa gönderilmektedir. Başvuru esnasında davet için verilen kodun getirilmesi yeterlidir.

Reşit olmayan çocuğumla birlikte seyahat ediyorum. Kendim için bir set belge hazırlayarak bu belgelerde çocuğumun bilgilerini belirtmem yeterli midir?
Reşit olmayan çocuğunuz için de başvuru yapmanız gerekmektedir. Gerekli evraklar tamamlanmalıdır. Seyahat sırasında çocuğa eşlik eden kişi anne ya da baba olmaması durumunda noterden gelmeyen vasiden/vasilerden muvaffakatname getirilmelidir.

Tek giriş ve çok giriş vizeler ne demektir?
Avusturya vizesi bir Schengen vizesidir. Giriş sayısı bir kişinin schengen alanına kaç kere giriş yapacağını gösterir. Tek girişli vize ile kişi birkaç schengen ülkesine tek seyahatte geçiş yapabilir. Örneğin: Avusturya-Almanya-Fransa-Hollanda. Schengen’e üye olan ülkeler arasında seyahat için tek girişli vize yeterlidir. Kişi Schengen alanından ayrıldığı takdirde tek giriş-çıkış vizesi artık Schengen alanına girmek için geçerli değildir. Eğer birden fazla Schengen üye ülkesine giriş-çıkış yaparak seyahat etmeyi ve Avusturya’yı birden çok defa ziyaret etmeyi planlıyorsanız çok girişli vizeye başvurabilir, vizenizin geçerlilik süresi boyunca birden çok defa ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Çok girişli vizeye başvururken lütfen seyahatle ilgili evraklarınızı ayrıntılı ve en kapsamlı şekilde hazırlayınız.

Başvurunun reddedilmesi halinde yaptığım ödemeleri geri alabilir miyim?
Ücretler başvurunun değerlendirilmeye alınması için ödenmektedir. Ücretlerin ödenmesi vizenin verileceğini garanti etmemektedir ve bir başvurunun reddedilmesi halinde vize başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.

Başvuru yaparken eski pasaportumu göstermek zorunda mıyım?
Göstermeniz size yardımcı olacaktır. Başvuru esnasında eski pasaportlarınız size teslim edilir.

Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşı olmam halinde, ibraz etmem gereken başka belgeler mevcut mu?
Türkiye’de yaşamanız için oturma izninizi gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Oturma izni, vizenin son geçerlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Pasaportumu şahsen almak zorunda mıyım?
Pasaportunuzu şahsen almanız zorunlu olmayıp pasaportu adınıza alması için bir temsilciyi yetkilendirebilirsiniz. Bunun için, bir yetkilendirme yazısı düzenlemeli ve başvurunuz için teslim etmelisiniz.

Evlendikten sonra soy ismim değişmiştir. Evlenmeden önceki soyadımın bulunduğu pasaportla başvuru yapabilir miyim?
İstanbul konsolosluğu evlenmeden önceki soy isminin bulunduğu pasaportla başvuruyu kabul etmemektedir.
Ankara Büyükelçiliği evlenmeden önceki soy isminin bulunduğu pasaportla başvuruyu kabul etmektedir.

Uçak biletimi vizem düzenlenmeden satın almam gerekir mi?
Hayır, Schengen vizeniz onaylanmadan uçak biletinizi satın almanız gerekmez. Yalnız, seyahat rezervasyonunun ya da rezervasyon yapılan web sitesinin çıktısını sunmanız gerekir. Vizeniz onaylanmadan önce uçak bileti satın almak istiyorsanız, lütfen havayolunun iptal politikalarını kontrol edin.