Hırvatistan Aile Ziyaret Vizesi

Aile Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Hırvatistan Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Hırvatistan’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Hırvatistan vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Hırvatistan aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 7 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 10 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir.

Hırvatistan aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Hırvatistan Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi

Şirket Sahipleri

  1. Tamamı doldurulmuş Vize Talep Dilekçesi
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. Biyometrik Fotoğraf (Güncel, 35×45 mm ölçülerinde, beyaz fon arkalı)
  4. Güncel Tarihli Şirket Evrakları (Oda Sicil Kaydı, Orijinal Faaliyeti Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri Fotokopileri)
  5. SGK İşe giriş bildirgesi ve Hizmet dökümü
  6. Son 3 aylık Banka Hesap Özeti
  7. Kimlik fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (her iki belgede zorunludur)

Sigortalı Çalışanlar

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. 2 Adet Biometrik Fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
  3. Tamamı doldurulmuş Vize Talep Dilekçesi
  4. Güncel Tarihli Şirket Evrakları (Orijinal Faaliyet Belgesi, Ticaret Sicil Gazetesi, Vergi Levhası, İmza Sirküleri fotokopileri)
  5. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü
  6. Başvuru sahibinin işvereninden alınan izin mektubuna, izinli olduğuna dair izin yazısı ve ziyaret sonrası çalışmaya devam edeceği bilgileri eklenmelidir.
  7. Maaş Bordrosu (Son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
  8. Son 3 ayılık Banka Hesap Özeti
  9. Kimlik fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (her iki belgede zorunludur)

Devlet Memurları

  1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış, ıslak imzalı)
  2. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35×45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
  4. Çalışma Belgesi
  5. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
  6. Resmi İzin Belgesi
  7. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  8. Banka Hesap Özeti
  9. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Emekliler

  1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış ıslak imzalı)
  2. Emeklilik Kartı Fotokopisi
  3. Emekli olunan kurumdan alınmış emekliliği gösterir ıslak imza ve kaşeli yazı
  4. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  5. Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi
  6. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  7. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35X45 mm ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)

Ev Hanımları

  1. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35×45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
  3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  4. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenilen evrakların tümü

Öğrenciler

  1. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. 2 Adet Biyomterik Fotoğraf (35X45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
  3. Öğrenci Belgesi
  4. Orijinal Muvafakatname (kişi 18 yaşından küçük ise anne baba tarafından imzalanmış, noter onaylı)
  5. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  6. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenilen evrakların tümü

Hırvatistan Aile/Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Formları

Hırvatistan’da ziyaret amaçlı olarak yapılacak seyahatlerde doldurulması gereken vize formu aşağıdadır. Ziyaret vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Hırvatistan Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader