Hırvatistan Turistik Vize

Turistik Vize Başvuru Bilgileri

Hırvatistan Turistik Vize Başvurusu

Hırvatistan turistik vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Hırvatistan vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Hırvatistan vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 5-7 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 10 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir.

Hırvatistan turistik vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Hırvatistan Turistik Vize Gerekli Evraklar

Sigortalı Çalışanlar

  1. Şirketin antetli kağıdına Hırvatistan Konsolosluğuna hitaben İngilizce ya da Hırvatça vize talep dilekçesi
  2. Faaliyet belgesi
  3. Vergi levhası fotokopisi
  4. Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  5. Şirketin İmza Sirküleri fotokopisi
  6. SGK İşe Giriş Bildirgesi
  7. SGK Hizmet Dökümü
  8. Son 3 aya ait Maaş Bordroları (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.)
  9. Kimlik fotokopisi
  10. Banka Hesap Özeti (Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalıdır. Minimum 2500 TL bakiyeli ve son hesap hareketi 15 günden eski olmamalıdır ve hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalı)
  11. Pasaport
  12. 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf
  13. Konfirmeli Otel Rezervasyonu ve Uçak Bileti Rezervasyonu

Şirket Sahipleri (İşverenler)

  1. Şirketin antetli kağıdına Hırvatistan Konsolosluğuna hitaben İngilizce vize talep dilekçesi (Seyahatin amacı, tarihleri, kişinin görevi ve seyahatin sponsoru – Şirket yetkilisi tarafından imzalanmalı ve kaşe olmalıdır.)
  2. Son 3 ay içinde alınmış Faaliyet belgesi aslı
  3. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  4. Şirketin imza sirküleri fotokopisi
  5. Güncel tarihli vergi levhası fotokopisi
  6. Kimlik fotokopisi
  7. Banka hesap cüzdanı fotokopisi veya son 3 aya ait banka hesap dökümü (Antetli kağıtta masrafları üstlenen kişi veya kurum kim ise banka hesabı ona ait olmalıdır. Minimum 4000 TL bakiyesi bulunmalı ve son hesap hareketi 15 günden eski olmamalıdır. Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olup, banka imza sirküleri de eklenmelidir)
  8. 10 yıldan eski olmayan ve seyahatin dönüş tarihinden itibaren en az 6 ay geçerliliği olan Pasaport
  9. 35X45 mm ölçülerinde, son 3 ay içerisinde çekilmiş 2 adet biometrik fotoğraf

Devlet Memurları

  1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış, ıslak imzalı)
  2. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  3. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35×45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
  4. Çalışma Belgesi
  5. Görev Kimlik Kartı Fotokopisi
  6. Resmi İzin Belgesi
  7. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  8. Banka Hesap Özeti
  9. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği

Emekliler

  1. Vize Talep Dilekçesi (şahsen, konsolosluğa hitaben yazılmış ıslak imzalı)
  2. Emeklilik Kartı Fotokopisi
  3. Emekli olunan kurumdan alınmış emekliliği gösterir ıslak imza ve kaşeli yazı
  4. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  5. Emeklilik Cüzdanı Fotokopisi
  6. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  7. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35X45 mm ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)

Ev Hanımı ve Öğrenciler

  1. Pasaport (Hırvatistan seyahati sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. 2 Adet Biyometrik Fotoğraf (35×45 ölçülerinde, güncel, beyaz fon arkalı)
  3. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  4. Ev Hanımları ve Öğrenciler Hırvatistan Turistik Vize başvurularını sponsor aracılığı ile yapmalıdır. Ev Hanımları ve Öğrencilere sponsor olacak 1. dereceden akrabalarına ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) aşağıda belirtilen iş evraklarını ibraz etmelidir.

Hırvatistan Turistik Vize Başvuru Formları

Hırvatistan’da turistik olarak yapılacak olan ziyaretlerde doldurulması gereken vize ile ilgili formlar aşağıdadır. Turistik vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Hırvatistan Turistik Vize Dilekçesi

 Hırvatistan Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader