İrlanda Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

İrlanda Aile Arkadaş Ziyareti Vizesi Başvurusu

İrlanda aile arkadaş ziyareti  vize başvurusu için ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında İrlanda vize başvuruları online sistem üzerinden alınmaktadır. Online sistem üzerinden  randevu alarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi vermesi gerekmektedir.Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Vize süreleri başvuru sahiplerinin taleplerine göre Konsolosluk birimlerinin inisiyatifi doğrultusunda belirlenmektedir. Başvuru sahipleri geçerli olacak vize süresini belirleyerek bunu ispatlayacak belgeler sunması gerekmektedir. Vize 3 aylık verilmektedir. İrlanda vizesi ile İngiltere’ye giriş yapılamazken, İngiltere vizesi ile İrlanda’ya seyahat edilebilmektedir ancak ilk girişin İngiltere’den yapılmış olması gerekmektedir.

İrlanda vize başvuruları bölge gözetmeksizin alınmaktadır. İstediğiniz şehirden randevunuzu alabilir vize başvuru sürecini başlatabilirsiniz. İrlanda vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 33 gündür. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 3 ay öncesinden yapmanız gerekmektedir.

İrlanda aile ve arkadaş ziyareti vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

İrlanda Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi için Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri (İşverenler)

  1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben yazılmış, kaşe ve ıslak imzalı)
  2. Pasaport (Minimum 6 ay geçerliliği olan)
  3. Güncel Şirket Evrakları (Orijinal ingilizce faaliyeti belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  4. SGK 4B Hizmet Dökümü
  5. Banka Hesap Özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile kaşe ve imzalı)
  6. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  7. Davetiye

Sigortalı Çalışanlar

  1. Pasaport (Minimum 6 ay geçerliliği olan)
  2. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (işveren tarafından, şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı)
  3. Güncel Şirket Evrakları (orijinal ingilizce faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  4. SGK İşe Giriş Bildirgesi ve Hizmet Dökümü
  5. Maaş Bordrosu (son 3 aylık, kaşe ve ıslak imzalı)
  6. Banka Hesap Özeti (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile kaşe ve imzalı)
  7. Kimlik fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  8. Davetiye

Devlet Memurları

  1. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Kurumun antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, imza ve kaşeli olarak memur olduğuna dair)
  2. Pasaport (Minimum 6 ay geçerliliği olan)
  3. Çalışma Belgesi ve İzin Belgesi
  4. Görev Kimlik Kartı (önlü-arkalı fotokopi)
  5. Maaş Bordrosu (orijinal, son 3 aylık, kaşe ve imzalı)
  6. Banka Hesap Dökümü (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile kaşe ve imzalı)
  7. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi, tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  8. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgilerini içeren)
  9. T.C. Kimlik fotokopisi
  10. Davetiye

Emekliler

  1. Pasaport (Minimum 6 ay geçerliliği olan)
  2. T.C. Kimlik Fotokopisi ve Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği (aile ve adres bilgileri içeren)
  3. İngilizce Vize Talep Dilekçesi (Tüm masrafları kendisinin karşılayacağını belirten Konsolosluğa hitaben)
  4. Emeklilik kartı fotokopisi ya da E-Devlet sitesinden alınan emeklilik tescil kaydı fotokopisi
  5. Maaş aldığı Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü(Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı.)
  6. Şahsi Banka Hesap Cüzdanları veya Banka Hesap Dökümleri (Son 3 aylık, en az 4000 TL bakiyeli banka imza sirküleri ile kaşe ve imzalı)​
  7. Kira geliri, Tapu ve Araç Ruhsatı fotokopisi (Varsa ibraz ediniz.)
  8. Davetiye

Ev Hanımları

  1. Pasaport (seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  3. T.C. Kimlik Fotokopisi
  4. Gelir Belgeleri (kira sözleşmesi,tapu, araç ruhsatı fotokopileri varsa)
  5. Evlilik cüzdanı fotokopisi
  6. Sponsor olacak kişinin durumuna göre evrakları(Normal vize başvurusunda istenilen tüm evraklar)
  7. Davetiye

Öğrenciler

  1. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  2. Öğrenci Belgesi
  3. Muvafakatname (18 yaşından küçük ise, noter onaylı aslı)
  4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  5. T.C. Kimlik Fotokopisi
  6. Sponsor olacak kişinin durumuna göre evrakları(Normal vize başvurusunda istenilen tüm evraklar)
  7. Davetiye

Davet eden kişiden istenilen evraklar;

  1. Davetiye (Davet edilen kişi tarafından gönderilmiş, davet eden kişinin adres, iletişim bilgilerini içeren, imzalanmış davetiye yazısının mail çıktısı)
  2. İrlanda vatandaşı ise pasaportu , kimlik fotokopisi , İrlanda vatandaşı değil ise oturum izni fotokopisi
  3. Seyahatin masrafları davet eden kişi tarafından karşılanacak olması halinde kişinin son 3 aylık maaş bordrosu ve banka hesap dökümleri fotokopisi

İrlanda konsolosluk birimlerine yapılacak olan vize başvurularında kullanılması gereken formlar aşağıda listelenmiştir. Lütfen seyahat türüne göre listelenen formu aşağıdaki bölümden indirerek inceleyiniz.

İrlanda vize başvurusu ile ilgili tüm detayları aşağıdaki linkte bulunan dosyada ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

 İrlanda Vize Bilgi Formu

Eksiksiz doldurulması gereken vize başvuru formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader