İtalya Transit Vize

Transit Vize Başvuru Bilgileri

İtalya Transit Vize Başvurusu

İtalya üzerinden başka bir ülkeye geçmek maksadıyla başvuru yapılması gereken vize türüdür. Bu vize türü iki ayrı amaçla yapılabilir; hava alanının dışına çıkmadan transit geçiş kaydıyla veya hava alanından çıkarak en fazla 48 saat süreyle sınırlı olmak şartıyla yapılan ziyaretlerdir. Türkiye çapında İtalya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

İtalya transit vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İtalya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

İtalya transit vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

  1. Pasaport
  2. İtalya Schengen Vize Başvuru Formu
  3. Biyometrik Fotoğraf
  4. Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  5. İtalya Transit Schengen vize müracaatında bulunacak kişinin vize talebini belirten İngilizce dilekçe
  6. Schengen ülkelerine olan seyahatinin detaylarını açıklayan dilekçe
  7. Vergi levhası, faaliyet belgesi, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi
  8. İtalya transit vize müracaatında bulunacak kişilerin SGK işe giriş bildirgesi, SGK hizmet dökümü ve bağlı bulunulan kurumdan
  9. alınacak, şirketin antetli kağıdına işveren tarafından düzenlenmiş, kaşe ve ıslak imzası bulunan resmi izin belgesi.
  10. İtalya vize işlemlerinde bulunacak kişinin İtalya’da kalış süresini kapsayan, tüm Schengen ülkelerinde geçerli, en az 30.000
  11. Euro teminata sahip orijinal seyahat sağlık sigortası

Emekliler; Emekliğini gösteri belgeler. (Emekli maaş cüzdanı, emeklilik kartı fotokopisi, emekli olunmuş kurumdan alınan yazı)

Memurlar; Bağlı bulunulan kurumun antetli kağıdına hazırlanmış resmi izin belgesi, oda sicil kaydı ve diğer kurum evrakları

Çiftçiler; Bağlı bulunulan ziraat odasından alınmış ziraat sicil kaydı, kişinin varsa ekili olan tarım alanı ve topraklarına dair belgeler.

İtalya Schengen Vizesi Başvuru Formu

İtalya Schengen vizesi başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 İtalya Schengen Vizesi Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader

Başvuruda bulunabilmem için pasaportumun geçerlik süresi en az ne kadar olmalıdır?
İtalya’ya vize başvurusunda bulunabilmek için, son 10 yılda alınmış olan, öngörülen seyahat bitim tarihinden itibaren en az 3 ay geçerliği bulunan pasaporta sahip olmalısınız.Ailevi nedenlerle verilen uzun süreli vizelerin geçerliği bir yıl olduğu için bu durumlarda pasaportun en 15 ay daha geçerliği olmalıdır.Başvuru sırasında pasaportta en az iki boş sayfa olmalıdır.

Schengen vize ne demektir?
Schengen Vizesi (C tipi), Schengen Antlaşması’na dahil ülkelerde (Schengen Ülkeleri) her altı ay için en fazla 90 günlük bir süre zarfında, yetkili konsolosluğun verdiği vize geçerlik süresi kadar seyahat etmeye ve konaklamaya izin veren vizi tipidir.

Ulusal vize ne demektir?
“Ulusal vize (D tipi), vizeyi veren ülkenin topraklarında 90 günü aşan kalış süreleri için geçerlidir. İtalya için örnek vermek gerekirse, ailevi nedenler, iş ve üniversite eğitimi için verilen bir vize tipidir. “Ulusal vize”, geçerli olması koşuluyla, Schengen Antlaşması’na dahil diğer ülkelerde (Schengen alanı) her altı aylık bir dönem için en fazla 90 gün serbest dolaşım olanağı sağlamaktadır.

Schengen vize başvurumu ne zaman yapmalıyım?
Seyahat başlangıç tarihinizden uygun bir süre önce, en az 15 gün, başvuru yapmanızı öneririz.
Schengen vize kararının verilmesi için yaklaşık 4-5 iş günü gerekmektedir ama başvuru sahibinin uyruğu, Başkonsolosluğun iş yoğunluğu ve istenen vizenin türüne göre işlem sürelerinde değişiklik olabilir.90 gün üzeri kalış süreli vizelerin (ulusal vize) işlem süreleri daha uzun olduğu için planladığınız seyahat başlangıç tarihinden en az bir ay önce başvuru yapmanızı öneririz. Vize başvurusunu öngörülen seyahat başlangıç tarihinden en erken 90 gün önce yapmak mümkündür.

Yeşil pasaport için vize almam gerekiyor mu? / Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportları vizeye tabi midir?
Hususi (yeşil) ya da hizmet (gri) pasaportu sahiplerinin, Schengen alanında 90 günden az süreli konaklamalar için vize almaları gerekmemektedir.

Başvuru evraklarımı kargo ile gönderebilir miyim?

Evet, başvuru evraklarınız kargo aracılığı ile kabul edilmektedir

Türk vatandaşıyım, Türk pasaport sahibiyim fakat Schengen alanına dahil olmayan bir ülkeden oturum iznim var. İtalya vizesi için nereden başvuru yapmalıyım?
Başvurunuzu oturum izni ile ikamet ettiğiniz ülkeden yapmalısınız.

Mesai saatleriniz nelerdir?
Çalışma saatlerimiz;

Hafta içi : 08.30 – 18.30

Cumartesi : 10.00 – 14.00

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumla başvuru yapabilir miyim?
Evlilik, boşanma vs. sonucu geçerliğini yitiren soyadlarını taşıyan pasaportlar kabul edilmez.

DataGlobal Visa Services’in açık adresini öğrenebilir miyim?

Balmumcu Mah. Gazi Umur Paşa Sk. No: ¼

Beşiktaş , 34349, İstanbul

İletişim numaralarınızı öğrenebilir miyim?
Kurumsal iletişim numaramız;

0212 963 6110

İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nun iletişim bilgilerini öğrenebilir miyim?
İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu Adres: Boğazkesen Caddesi, Tomtom Kaptan Sk. No: 5, 34433, Tophane, Beyoğlu / İstanbul

Schengen Vize başvurumu DataGlobal ofislerinden yapmak zorunda mıyım?
Hayır, DataGlobal Visa Services tüm dünya ülkelerine vize işlemleri yapan özel bir kurumdur. Başvurunuzu DataGlobal Visa Services vasıtasıyla yapabileceğiniz gibi, aynı zamanda Almanya Elçilik / Başkonsoloslukların takvimlerine göre alınacak olan bir randevu ile de yapabilirsiniz

Hangi ülkenin temsilciliğine başvuru yapmam gerek?
Schengen vizesi (en fazla 90 gün geçerliği olan) alabilmek için seyahatin tek ya da asıl amacını oluşturan Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır. Eğer seyahatin olası farklı durakları arasında asıl amacı belirlemek mümkün değilse, ilk girişin yapılacağı Schengen ülkesinin vize vermeye yetkili temsilciliğine başvuru yapılmalıdır.

Ad/soyad değişikliklerinde eski ad/soyadımın yer aldığı pasaportumda bulunan schengen vizesi geçerliliğini korur mu ?
Hayır, vizenizin güncel pasaportunuzda yer alması gerekmektedir. Evlilik, boşanma vb. ad/soyad değişiklikleri sebebiyle güncel olmayan pasaportunuz ile vize geçerliliğini kaybetmektedir.