İzlanda Turistik Vize

Turistik Vize Başvuru Bilgileri

İzlanda Turistik Vize Başvurusu

İzlanda turistik vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında İzlanda vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

İzlanda vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. İzlanda Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

İzlanda turistik vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

İzlanda Turistik Vize Gerekli Evraklar

Şahsi Evraklar

  1. Pasaport – 10 yıldan eski olmayan, başvuru yapmak istediğiniz tarihten itibaren en az 3 ay geçerli
  2. Fotoğraf – İki adet Biometrik fotoğraf; 35 x 45 mm ölçülerinde, son üç ay içerisinde çekilmiş, pasaportunuzda başka bir vize var ise o vizenin alınması için kullanılmamış
  3. Vergi Levhası Fotokopisi – Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı
  4. Şahsi hesabınızın son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  5. Dilekçenizde masrafları üstlenen kişi kim ise banka hesabı ona ait olup en az 4000 TL bakiye bulunmalıdır.
  6. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp Hesap dökümü alınmış bankadan her sayfanın kaşeli, ıslak imzalı ve imza sirküleri de olmalıdır.
  7. Varsa Kira Gelirleri fotokopisi, Tapu fotokopisi, Araç Ruhsatı fotokopisi
  8. Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği – Anne, baba, kardeş, eş ve çocuk bilgileri mutlaka gözükmelidir. Açıklamalar kısmında adres belirtilmeli ve düşünceler bölümü işlenmiş olmalı.
  9. Kimlik Fotokopisi
  10. Otel-Uçak Rezervasyonu – İzlanda’da gitmek istediğiniz şehrin adına (ve ya bu şehre en yakın havalimanına) düzenlenmiş uçak biletleriniz. Bu şehirde (gidecekseniz diğer şehirler için) konaklayacağınız hotellere ait rezervasyonlarınız.
  11. Seyahat Sağlık Sigortası – 30 bin Euro teminatlı ve orijinal poliçe

Mesleki Duruma Göre Yukarıdakilere Ek Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Dilekçe – Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Danimarka
  2. Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  3. Faaliyet Belgesi – Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliyet Belgesi.
  4. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  5. Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi – Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  6. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
  7. Vergi Levhası Fotokopisi – Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  8. İmza Sirkülerinin Fotokopisi – Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  9. SGK/Bağ-Kur Hizmet Dökümü

Sigortalı Çalışanlar

  1. Faaliyet Belgesi – Son üç ay içinde bağlı bulunduğunuz ilin Ticaret Odasından çalıştığınız şirket adına düzenlenmiş orijinal Faaliye
  2. Belgesi. Pasaportlarında daha önce Schengen vizesi olan başvuru sahipleri Faaliyet belgesinin fotokopisini kullanabilirler.
  3. Ticaret Sicil Gazetesinin Fotokopisi – Çalıştığınız şirkete ait bilgilerin yer aldığı Ticaret Sicil Gazetesinin fotokopisi.
  4. Şirketin Kuruluş, sermaye artırımı, adres değişikliği oldu ise, bunlardan sonra – son hali belirten Ticaret Sicil Gazetesi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi – Bulunduğumuz yıldan bir eski yıla ait olmalı.
  6. İmza Sirkülerinin Fotokopisi – Şirket adına imza atma yetkisi olan kişilere ait İmza Sirkülerinin fotokopisi.
  7. SGK Hizmet Dökümü
  8. Son 3 aya ait kaşeli imzalı maaş bordrosu
  9. Dilekçe – Şirketin antetli kağıdına yazılmış, şirketinizde imza yetkisi olan kişi tarafından imzalanmış, şirketin kaşesi vurulmuş Danimarka
  10. Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi

Devlet Memurları

  1. Başvuru sahibi tarafından İzlanda Başkonsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  2. Mesleğinizle ilgili yaptığınız görevi de içeren Çalışma Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
  3. Talep edilen vize süresini kapsayan resmi İzin Belgesi, bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.
  4. Resmi kurum görev kimlik kartının önlü – arkalı fotokopisi
  5. Son 3 aylık Maaş Bordrosu (İmzalı ve kaşeli olmalıdır.) Bağlı bulunduğunuz kurumdan almanız gerekmektedir.

Emekliler

  1. Başvuru sahibi tarafından İzlanda Konsolosluğuna hitaben yazılmış İngilizce vize talep dilekçesi
  2. Başvuru sahibinin emekli maaşının yattığı bankadan son 3 aya ait Banka Hesap Cüzdanı veya Banka Hesap Dökümü
  3. Son hesap hareketi 15 günden eski olmayıp, Hesap dökümü alınmış ise bankadan kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.

Ev Hanımları

  1. Başvuru Sahibi, Sponsor Olacak 1. dereceden Akrabasına Ait (Anne, Baba, Kardeş, Eş, Çocuk) Aşağıda Belirtilen İş Evrakları.
  2. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenilen evrakların tümü

Öğrenciler

  1. Okuldan alınmış orijinal Öğrenci Belgesi
  2. Başvuru sahibi 18 yaşından küçük ise, anne ve babadan son 3 ay içinde çıkarılmış noter onaylı muvafakatname aslı
    Başvuru sahibi 18 yaş altında ise (reşit değil ise), başvuru formuna anne ve babanın imzası gerekli
  3. Sponsor olacak kişiden mesleki duruma göre istenilen evrakların tümü

İzlanda Turistik Vize Başvuru Formları

İzlanda’da turistik olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Turistik vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 İzlanda Turistik Vize Dilekçesi 

 İzlanda Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Adobe Reader