Aile Ziyaret Vizesi

Macaristan Aile Ziyaret Vizesi Başvuru İşlemleri

Macaristan Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Macaristan’da aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Macaristan vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Macaristan aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Macaristan Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Macaristan aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Macaristan Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Sigortalı Çalışanlar

  1. Orjinal Davetiye (Macaristan Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Şirket yazısı (Şirket yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe; başvuru sahibinin izinli olduğu tarihleri belirtmeli belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalıdır.)
  5. SGK işe giriş bildirgesi
  6. 4 A DETAYLI hizmet dökümü (e devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
  7. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  8. Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imza ve kaşeli)
  9. Kimlik fotokopisi
  10. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerinizi içeren orijinal belge)
  11. 30.000 € teminatlı Seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Şirket Sahipleri

  1. Orjinal davetiye (Macaristan Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmış orijinal belge)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  6. 4 B hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  7. Şirketin banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imzalı kaşeli)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)

Devlet Memurları

  1. Orjinal davetiye (Macaristan Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, seyahat ayrıntıları hakkında bilgi veren dilekçe ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Çalışma ve İzin yazısı (her iki belge bağlı bulunulan kurumdan onaylı ıslak imza ve mühürlü olarak temin edilmelidir.)
  6. Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz)
  7. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve mühürlü)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgelerini temin etmeyi unutmamalıdır.)
  10. Banka hesap özeti (son 3 aylık döküm alınmalı, en az 5.000 TL bakiye bulunmalı belge kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri)
  11. 30.000 € teminatlı Seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Emekliler

  1. Orjinal davetiye (Macaristan Belediyesi tarafından onaylanmış)
  2. Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçede seyahat tarihleriniz, seyahat amacınız ve sponsorunuz belirtilmeli belge ıslak imzalı.)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Kimlik fotokopisi
  6. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgeyi temin etmeyi unutmamalıdır).
  7. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imzalı kaşeli)
  8. Maaş dökümü (son 3 aylık maaş ödemelerinin bulunduğu kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş)
  9. Emekli kart fotokopisi veya E-devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge
  10. 30.000 € teminatlı uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Ev Hanımları

  1. Orjinal davetiye (Belediye onaylı belge kargo yoluyla temin edilmelidir.)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi (önce arka yüz)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgeyi temin etmeyi unutmamalıdır.)
  6. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyeli belge, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte temin edilmelidir.)
  7. 30.000 € teminatlı Uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.
  8. 1. Dereceden sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre istenilen tüm evraklar.

Öğrenciler

  1. Orjinal davetiye (Macaristan Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Almanya pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)
  6. Öğrenci belgesi (Güncel, imza ve kaşeli)
  7. Muafakatname (Kişi 18 yaşından küçük ise anne, baba tarafından imzalanmış, orjinal belge)
  8. 1. Dereceden sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre istenilen tüm evraklar.

Macaristan Aile Ziyareti Vize Başvuru Formu

Macaristan’da aile ziyareti olarak yapılacak olan faaliyetlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Aile ziyaret vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Macaristan Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Macaristan aile ve arkadaş ziyareti vizesi kaç günde çıkar?

Macaristan vize başvuruları ortalama 15 iş günü içinde sonuçlanır. Bazı durumlarda seyahat tarihine 2 gün kala vize başvurusu sonuçlanır. Macaristan vizesinin çıkış süresi Macaristan Konsolosluğunun inisiyatifindedir. Vize başvurunuzu en erken seyahatinizden 3 ay önce, en geç seyahatinize 15 gün kala yapabilirsiniz. Başvurudan önce konsolosluğun randevu yoğunluğu ve tatil günleri dikkate alınmalıdır. Dataglobal sizin adınıza Macaristan aile ve arkadaş ziyareti vize işlemlerinizin takibini randevu aşamasından itibaren yapmaktadır.

Macaristan aile ziyareti vize davetiyesi nasıl alınır?

Macaristan’daki yakınınızdan gönderilecek davetiye fotokopi formatında kabul edilebilir. Davetiye, davet eden kişinin kimlik ve pasaport bilgileri veya eğer davet eden kişi Macaristan vatandaşı değilse oturum kartı ile birlikte gönderilmelidir.

Macaristan vizesi ile hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Macaristan aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile 26 Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz. Çok girişli vizeniz varsa bu ülkelerle birlikte Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’ya da giriş yapabilirsiniz.

Macaristan vizesi için pasaport süresi ne olmalıdır?

Schengen vize başvurularında T.C. Bordo pasaport süresi seyahatten sonra en az 3 ay olmalıdır.

Macaristan vize başvurumu benim yerime başkası yapabilir mi?

Macaristan vizesi başvurunuz Dataglobal danışmanlığında yapabilirsiniz. Vereceğinizi yetki yazısı ile Dataglobal vize başvurunuzu sizin adınıza yapabilmektedir. Geçerli parmak iziniz yok ise parmak izi verme merkezine şahsen gelme zorunluluğu bulunmaktadır. Tanımlı parmak iziniz varsa evraklarınız kargo ile Dataglobal’e göndererek işlemlerinizi hızla yapabilirsiniz.

Macaristan Konsolosluğuna doğrudan aile ve arkadaş ziyareti vize başvuru yapabilir miyim?

Macaristan Konsolosluğuna doğrudan vize başvurusu yapılmamaktadır. Vize evraklarının kabulü ve parmak izi verme işlemi vize başvuru merkezinde yapılmaktadır. Macaristan’da çalışma, oturum izni alma veya eğitim amaçlı uzun süreli kalışlar için Konsolosluğa başvuru yapılabilir.

Evlendikten sonra soyadım değişti, evlenmeden önce aldığım pasaportla başvuru yapabilir miyim?

Evlenme veya boşanma ile soyadı değişikliği olduğunda geçerli olan soyadınızın olduğu pasaportla başvuru yapmanız gerekmektedir. Eski soyadınızı bulunduğu pasaportlarla yapılan başvurular kabul edilmemektedir.

Macaristan aile ve arkadaş ziyareti vize ücreti nedir?

Macaristan aile ve arkadaş ziyareti vize ücreti konsolosluk harç bedeli olan 60 Euro ve başvuru merkezinin hizmet ücretlerinden oluşur. Bu ücretler güncellenebildiğinden sağlıklı bilgi için Dataglobal müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.