Macaristan Ticari Vize

Ticari Vize Başvuru Bilgileri

Macaristan Ticari Vize Başvurusu

Macaristan’da ticari faaliyette bulunmak isteyen şirket sahipleri veya şirket çalışanları için ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Macaristan ticari vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Macaristan vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 15 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Macaristan Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Macaristan ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Macaristan Ticari Vize Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Orijinal Ticari Davetiye (belge faks olarak temin edilebilirken aşağıda ki içeriklere sahip olmalıdır.)
  2. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  3. Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  4. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  5. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  6. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  7. Fuara katılım sağlanacaksa fuar katılım belgesi, fuarda stand açılacaksa krokisi, varsa yaka kartları
  8. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  9. Şirket yazısı (Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir)
  10. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  11. Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)
  12. Macaristan’da masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
  13. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (arka fonu beyaz)
  14. Kimlik fotokopisi
  15. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  16. Şirketin banka hesap dökümü (En az 7.000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)

Şirket Çalışanları

  1. Orijinal Ticari Davetiye (belge aşağıda ki maddeleri içermelidir.)
  2. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  3. Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  4. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  5. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  6. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  7. Fuara katılım sağlanacaksa fuar katılım belgesi, fuarda stand açılacaksa krokisi, varsa yaka kartları
  8. Şirket yazısı (Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir.)
  9. Başvuru sahibinin firmadaki görevi
  10. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  11. Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)
  12. Macaristan’daki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
  13. Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  14. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
  15. SGK işe giriş bildirgesi
  16. 4 A DETAYLI hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  17. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  18. Şirketin banka hesap dökümü (En az 7.000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, ıslak imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
  19. Kimlik fotokopisi

Macaristan Ticari Vize Başvuru Formu

Macaristan’da ticari olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ticari vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 

 Macaristan Ticari Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Macaristan ticari vizesi kaç günde çıkar?

Macaristan vize başvuruları genellikle 15 iş günü içinde sonuçlanır. Bazı durumlarda seyahat tarihine 2 gün kala vize sonucu açıklanır. Macaristan vizesinin çıkış süresi Macaristan Konsolosluğunun inisiyatifindedir. Vize başvurunuzu en erken seyahatinizden 3 ay önce, en geç seyahatinize 15 gün kala yapabilirsiniz. Başvurudan önce konsolosluğun randevu yoğunluğu ve tatil günleri dikkate alınmalıdır. Dataglobal sizin adınıza Macaristan ticari vize işlemlerinizin takibini randevu aşamasından itibaren yapmaktadır.

Macaristan ticari vize davetiyesi nasıl alınır?

Macaristan ticari vize davetiyesi Macaristan’da ticari ilişki içinde olunan firmadan veya konferans, ticari fuar gibi etkinlik katılımı söz konusu ise etkinliği düzenleyen kuruluştan alınmalıdır. Davetiye fotokopi formatında olabilir ancak davetiye aldığınız firmanın ticari faaliyet alanıyla benzer bir alanda faaliyet göstermeniz önemli bir kriterdir.

Macaristan vizesi ile hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Macaristan ticari vizesi ile 26 Schengen ülkesine seyahat edebilirsiniz. Çok girişli vizeniz varsa bu ülkelerle birlikte Bulgaristan, Hırvatistan ve Romanya’ya da giriş yapabilirsiniz.

Macaristan vizesi için pasaport süresi ne olmalıdır?

Schengen vize başvurularında T.C. Bordo pasaport süresi seyahatten sonra en az 3 ay geçerli olmalıdır.

Macaristan ticari vize başvurumu benim yerime başkası yapabilir mi?

Macaristan vizesi başvurunuz Dataglobal danışmanlığında yapabilirsiniz. Vereceğinizi yetki yazısı ile Dataglobal vize başvurunuzu sizin adınıza yapabilmektedir. Geçerli parmak iziniz yok ise parmak izi verme merkezine şahsen gelme zorunluluğu bulunmaktadır. Tanımlı parmak iziniz varsa evraklarınız kargo ile Dataglobal’e göndererek işlemlerinizi hızla yapabilirsiniz.

Macaristan Konsolosluğuna doğrudan ticari vize başvuru yapabilir miyim?

Macaristan Konsolosluğuna doğrudan vize başvurusu yapılmamaktadır. Vize evraklarının kabulü ve parmak izi verme işlemi vize başvuru merkezinde yapılmaktadır. Macaristan’da çalışma, oturum izni alma veya eğitim amaçlı uzun süreli kalışlar için Konsolosluğa başvuru yapılabilir.

Macaristan ticari vizesi ile Almanya’dan giriş yapabilir miyim?

Macaristan Schengen vizesi ile diğer Schengen ülkelerinde giriş yapabilirsiniz ancak ilk girişinizi Macaristan’dan yapılması vizenin doğru şekilde kullanıldığınız gösterir. Schengen vize başvurularında birden fazla ülke ziyareti yapılacaksa en uzun süre kalınacak olan ülkenin konsolosluğuna başvuru yapılması gerekir.

Macaristan ticari vize ücreti nedir?

Macaristan ticari vize ücreti konsolosluk harç bedeli olan 60 Euro ve başvuru merkezinin hizmet ücretlerinden oluşur. Bu ücretler güncellenebildiğinden sağlıklı bilgi için Dataglobal müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.