Norveç Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi

Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Başvuru Bilgileri

Norveç Aile Ziyaret Vize Başvurusu

Norveç’de aile ziyaret vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre davetiye ile alınmaktadır. Türkiye çapında Norveç vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği şahsi evraklar ve davet eden kişiden istenen evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Norveç aile ziyaret vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 10 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Norveç Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Norveç aile arkadaş ziyaret vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Norveç Aile Arkadaş Ziyaret Vizesi Gerekli Evraklar

Sigortalı Çalışanlar

  1. Orjinal Davetiye (Norveç Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Norveç pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Şirket yazısı (Şirket yetkilisi tarafından, şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe; başvuru sahibinin izinli olduğu tarihleri belirtmeli belge kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmalıdır.)
  5. SGK işe giriş bildirgesi
  6. 4 A DETAYLI hizmet dökümü (e devlet şifreniz ile temin edebilirsiniz)
  7. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  8. Banka hesap dökümü (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imza ve kaşeli)
  9. Kimlik fotokopisi
  10. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (aile ve adres bilgilerinizi içeren orijinal belge)
  11. 30.000 € teminatlı Seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Şirket Sahipleri

  1. Orjinal davetiye (Norveç Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Norveç pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Vize talep dilekçesi (Şirketin antetli kağıdına, Konsolosluğa hitaben, kaşe ve ıslak imzalı hazırlanmış orijinal belge)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (3,5×4,5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazete, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  6. 4 B hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e-devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  7. Şirketin banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 7.000 TL bakiyesi olan kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imzalı kaşeli)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (Aile ve adres bilgilerini içeren)

Devlet Memurları

  1. Orjinal davetiye (Norveç Belediyesi onaylı, davet eden kişinin Norveç pasaport ve kimlik fotokopileri ile)
  2. Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben, seyahat ayrıntıları hakkında bilgi veren dilekçe ıslak imzalı olacak şekilde hazırlanmalıdır.)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 6 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Çalışma ve İzin yazısı (her iki belge bağlı bulunulan kurumdan onaylı ıslak imza ve mühürlü olarak temin edilmelidir.)
  6. Görev kimlik kartı fotokopisi (Ön ve arka yüz)
  7. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve mühürlü)
  8. Kimlik fotokopisi
  9. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgelerini temin etmeyi unutmamalıdır.)
  10. Banka hesap özeti (son 3 aylık döküm alınmalı, en az 5.000 TL bakiye bulunmalı belge kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri)
  11. 30.000 € teminatlı Seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Emekliler

  1. Orjinal davetiye (Norveç Belediyesi tarafından onaylanmış)
  2. Vize talep dilekçesi (Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçede seyahat tarihleriniz, seyahat amacınız ve sponsorunuz belirtilmeli belge ıslak imzalı.)
  3. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  4. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 mm ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  5. Kimlik fotokopisi
  6. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgeyi temin etmeyi unutmamalıdır).
  7. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 5.000 TL bakiyesi olan, kaşe, imza ve banka imza sirküleri ile birlikte imzalı kaşeli)
  8. Maaş dökümü (son 3 aylık maaş ödemelerinin bulunduğu kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleri ile birlikte temin edilmiş)
  9. Emekli kart fotokopisi veya E-devletten alınmış Emekli olduğunuzu gösterir belge
  10. 30.000 € teminatlı uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.

Ev Hanımları

  1. Orjinal davetiye (Belediye onaylı belge kargo yoluyla temin edilmelidir.)
  2. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  3. 2 adet biometrik YENİ fotoğraf (35×45 ölçülerinde, arka fonu beyaz)
  4. Kimlik fotokopisi (önce arka yüz)
  5. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği (evli bayanlar kızlık soyadlarını içeren belgeyi temin etmeyi unutmamalıdır.)
  6. Banka hesap özeti (Son 3 aylık, en az 4.000 TL bakiyeli belge, kaşe, ıslak imza ve banka imza sirküleriyle birlikte temin edilmelidir.)
  7. 30.000 € teminatlı Uluslarası geçerli seyahat sağlık sigortası – Kurumumuzdan satın alabilirsiniz.
  8. 1. Dereceden sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre istenilen tüm evraklar.

Norveç Aile Ziyareti Vize Başvuru Formu

Macaristan’da aile ziyareti olarak yapılacak olan faaliyetlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Aile ziyaret vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Norveç Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Norveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi ile başka hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Norveç vizesi ile 26 Schengen üyesi devlete ziyaret yapılabilmektedir. Ancak bu vize türünde ilk giriş yapacağınız ülke mutlaka Norveç olmalıdır. Norveç vizesi Schengen vizesidir ve sahibine 180 günlük sürede en fazla 90 gün serbest dolaşım hakkı vermektedir. Türkiye’de Schengen vize başvuruları konsoloslukları akredite ettiği vize başvuru merkezleri tarafından kabul edilmektedir vize hakkında son karar konsolosluğuna aittir. İstanbul’dan yapılan Norveç vizesi başvuruları Macaristan Konsolosluğu tarafından karar bağlanır.

Norveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi kaç günde çıkar?

Norveç vizesi başvurularının değerlendirme süresi ortalama 15 gündür. Seyahat tarihinize en az 15 gün kala başvuru yapma imkanı vardır ancak Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde vize çıkış süresi uzayabilmektedir. Normal şartlarda vize başvurunuzu seyahat tarihinize 3 ay kala yapabilirsiniz. Ek evrak hazırlamanız gereken durumlar ortaya çıkabileceği ve bunun vize çıkış süresini uzatabileceğini göz önünde bulundurarak başvuruların yapılmasını tavsiye ederiz.

Norveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi işlemlerinden pasaport sürem ne olmalı?

Norveç vizesi almanın ön koşulu geçerli bir pasaportunuzun olmasıdır. Norveç vizesi pasaporta işlenen bir vizedir ve pasaportunuzun yeni yani son 10 yıl içinde çıkartmış olmanız gerekmekte olup, vize etiketinin işleneceği boş sayfaları olmalıdır. Ayrıca geçerlilik süresi vizenizin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay olmalıdır. Vize başvurularında eski pasaportlarınızın da görülmesi gerekmektedir. Vize etiketleriyle dolu eski pasaportlar yeni vize başvurularında bir avantaja dönüşebilir.

Norveç aile ve arkadaş ziyareti vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Norveç vizesi için gerekli evraklar listesi pasaport, biyometrik fotoğraflar, Schengen vize başvuru formu, aile ve arkadaş ziyareti vize davetiyesi, şahsi vize talep dilekçesi, banka hesap özetleri, maaş bordroları, şirket evrakları gibi birçok belgeyi içerir ve kişinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Norveç vizesi için gerekli evrakların güncelliği ve eksiksiz sunulması çok önemlidir. Bu durumda evrakları hazırlamanın yanında evrak detayları hakkında da bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Güncellik evrakın niteliğine göre değişebilir ancak bütün evraklar birbiriyle uyumlu bir bütün oluşturmalıdır. Evrakların ülkeye geri dönüşünüzü garanti eder nitelikte olması vize alma olasılığınızı arttıracaktır. Norveç vizesi evraklarını temin etmek zor değildir ancak evrak detaylarını mutlaka dikkatli bir gözle kontrol edilmesi gerekir.

Norveç aile ve arkadaş ziyareti vize randevusunda parmak izi vermem zorunlu mu?

Tanımlı parmak iziniz yoksa parmak izi vermeniz zorunludur. Norveç vize randevusu hakkında detaylı bilgi için lütfen Dataglobal çağrı merkezi ile iletişime geçiniz.

Norveç vize işlemlerinde hangi evrakların İngilizcesi talep ediliyor?

Norveç aile ve arkadaş ziyareti vize işlemlerinde vize talep dilekçesi, vize davetiyesi, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonları, şirketin faaliyet belgesi gibi evrakların İngilizce tercümeleri talep edilmektedir. Bu evraklarla birlikte konsolosluk başka evrakların da İngilizce çevirisini talep edebilmektedir. İngilizce talep edilen evraklar, hangi evrakların fotokopi hangilerinin asıllarını kabul edileceğine dair güncel bilgiler için lütfen Dataglobal müşteri hizmetlerini arayınız.