Ticari Vize

Portekiz Ticari Vize Başvuru İşlemleri

Portekiz Ticari Vize Başvurusu

Portekiz’de ticari faaliyette bulunmak isteyen şirket sahipleri veya şirket çalışanları için ticari vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Portekiz ticari vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ile başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Portekiz vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 15 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Portekiz Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Portekiz ticari vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Portekiz Ticari Vize Gerekli Evraklar

Şirket Sahipleri

  1. Orijinal Ticari Davetiye (belge faks olarak temin edilebilirken aşağıda ki içeriklere sahip olmalıdır.)
  2. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  3. Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  4. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  5. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  6. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  7. Fuara katılım sağlanacaksa fuar katılım belgesi, fuarda stand açılacaksa krokisi, varsa yaka kartları
  8. Pasaport (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  9. Şirket yazısı (Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir)
  10. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  11. Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)
  12. Portekiz’de masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
  13. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (arka fonu beyaz)
  14. Kimlik fotokopisi
  15. Güncel tarihli şirket evrakları (Orjinal faaliyet belgesi, sicil gazetesi, vergi levhası, imza sirküleri fotokopileri)
  16. Şirketin banka hesap dökümü (En az 7.000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)

Şirket Çalışanları

  1. Orijinal Ticari Davetiye (belge aşağıda ki maddeleri içermelidir.)
  2. Davet eden firmanın adı ve eksiksiz adresi,
  3. Başvuru sahibinin adı, çalıştığı şirket adı ve şirketteki görevi
  4. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  5. Seyahatin amacı ve süresi (Firma – fuar adı belirtilmelidir.)
  6. Duruma göre seyahat ve konaklama giderlerinin karşılanacağına dair bilgi yer almalıdır.
  7. Fuara katılım sağlanacaksa fuar katılım belgesi, fuarda stand açılacaksa krokisi, varsa yaka kartları
  8. Şirket yazısı (Çalıştığınız şirkete ait aşağıdaki bilgileri içeren dilekçenin ıslak imza ve kaşeli aslı ibraz edilmelidir.)
  9. Başvuru sahibinin firmadaki görevi
  10. Talep edilen vize süresi (Birden fazla seyahat olacak ise belirtilmelidir.)
  11. Seyahatin amacı ve süresi (Şirket – fuar adı belirtilmelidir.)
  12. Portekiz’deki masrafların firma tarafından karşılanacağına dair teminat belirtilmelidir.
  13. Pasaport – eski pasaportlar (Seyahat sonrası en az 3 ay geçerli)
  14. 2 adet biometrik yeni fotoğraf (35×45 ölçülerinde, beyaz fon arkalı, güncel)
  15. SGK işe giriş bildirgesi
  16. 4 A DETAYLI hizmet dökümü (SGK kurumlarından veya e devlet şifrenizle temin edebilirsiniz.)
  17. Maaş bordroları (Son 3 aylık, ıslak imza ve kaşeli)
  18. Şirketin banka hesap dökümü (En az 7.000 TL bakiyesi olan, son 3 ayın bilgilerini içeren, kaşe, ıslak imza ve banka yetkilisinin imza sirküleriyle birlikte sunulmalı / belge orjinal ıslak kaşeli olmalı)
  19. Kimlik fotokopisi

Portekiz Ticari Vize Başvuru Formu

Portekiz’de ticari olarak yapılacak olan ziyaretlerde almanız gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Ticari vize formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Portekiz Ticari Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.

Portekiz ticari vizesi ile başka hangi ülkelere seyahat edebilirim?

Portekiz vizesi ile 26 Schengen üyesi devlete ziyaret yapılabilmektedir. Portekiz vizesi Schengen vizesidir ve sahibine 180 günlük sürede en fazla 90 gün serbest dolaşım hakkı vermektedir. Türkiye’de Schengen vize başvuruları konsoloslukları akredite ettiği vize başvuru merkezleri tarafından kabul edilmektedir vize hakkında son karar konsolosluğuna aittir. İstanbul’dan yapılan Portekiz vizesi başvuruları Macaristan Konsolosluğu tarafından karar bağlanır.

Portekiz ticari vizesi kaç günde çıkar?

Portekiz vizesi başvurularının değerlendirme süresi ortalama 15 gündür. Seyahat tarihinize en az 15 gün kala başvuru yapma imkanı vardır ancak Konsolosluğun yoğun olduğu dönemlerde vize çıkış süresi uzayabilmektedir. Normal şartlarda vize başvurunuzu seyahat tarihinize 3 ay kala yapabilirsiniz. Ek evrak hazırlamanız gereken durumlar ortaya çıkabileceği ve bunun vize çıkış süresini uzatabileceğini göz önünde bulundurarak başvuruların yapılmasını tavsiye ederiz.

Portekiz ticari vizesi işlemlerinden pasaport sürem ne olmalı?

Portekiz vizesi almanın ön koşulu geçerli bir pasaportunuzun olmasıdır. Portekiz vizesi pasaporta işlenen bir vizedir ve pasaportunuzun yeni yani son 10 yıl içinde çıkartmış olmanız gerekmekte olup, vize etiketinin işleneceği boş sayfaları olmalıdır. Ayrıca geçerlilik süresi vizenizin bitiş tarihinden itibaren en az 3 ay olmalıdır. Vize başvurularında eski pasaportlarınızın da görülmesi gerekmektedir. Vize etiketleriyle dolu eski pasaportlar yeni vize başvurularında bir avantaja dönüşebilir.

Portekiz ticari vizesi için gerekli evraklar nelerdir?

Portekiz vizesi için gerekli evraklar listesi pasaport, biyometrik fotoğraflar, Schengen vize başvuru formu, ticari vize davetiyesi, vize talep dilekçesi, banka hesap özetleri, maaş bordroları, şirket evrakları gibi birçok belgeyi içerir ve kişinin durumuna göre değişiklik göstermektedir. Portekiz vizesi için gerekli evrakların güncelliği ve eksiksiz sunulması çok önemlidir. Bu durumda evrakları hazırlamanın yanında evrak detayları hakkında da bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Güncellik evrakın niteliğine göre değişebilir ancak bütün evraklar birbiriyle uyumlu bir bütün oluşturmalıdır. Evrakların ülkeye geri dönüşünüzü garanti eder nitelikte olması vize alma olasılığınızı arttıracaktır. Portekiz vizesi evraklarını temin etmek zor değildir ancak evrak detaylarını mutlaka dikkatli bir gözle kontrol edilmesi gerekir.

Portekiz ticari vize randevusunda parmak izi vermem zorunlu mu?

Tanımlı parmak iziniz yoksa parmak izi vermeniz zorunludur. Portekiz vize randevusu hakkında detaylı bilgi için lütfen Dataglobal çağrı merkezi ile iletişime geçiniz.