Romanya Öğrenci Erasmus Vizesi

Öğrenci/Erasmus Vize Başvuru Bilgileri

Romanya Öğrenci Erasmus Vize Başvurusu

Romanya’da eğitim amacıyla Erasmus öğrenci vize başvurusu ilgili konsolosluk birimlerinin belirlediği koşullara göre alınmaktadır. Türkiye çapında Romanya vize başvuruları konsolosluk birimlerinin yetkilendirdiği kurum üzerinden yapılmaktadır. Bu kurum üzerinden randevu alınarak vize başvuru sahibinin durumuna göre konsolosluk birimlerinin belirlediği evraklar ve öğrenciye sponsor olacak kişinin mesleki durumuna göre hazırlanması gereken evraklarla birlikte başvuru yapılması gerekmektedir. Vize başvuru sahiplerinin işlemleri tamamlayabilmesi için ilgili birimlere parmak izi beyan etmesi gerekmektedir. Başvuru için konsolosluk tarafından istenilen evrakları görüntülemek ve başvuru formlarını incelemek için ilgili sekmelere geçiş yapınız.

Romanya vize başvurularının sonuçlanma süresi ortalama 15 günde tamamlanmaktadır. Bu yüzden seyahat planlarınızın aksamaması için başvurunuzu seyahat başlangıç süresinden en az 20 gün öncesinden yapmanız gerekmektedir. Romanya Schengen bölgesine üye olduğundan dolayı Schengen vize prosedürleri uygun olarak başvuru yapılması gerekir.

Romanya öğrenci Erasmus vize başvurunuzu en doğru şekilde yapmak ve kolayca sürecin takibini sağlamak için destek hattımızı arayarak başvuru işlemleri, randevu ve vize harç ücretleri ile ilgili detaylı bilgileri alabilirsiniz.

Romanya Erasmus Vizesi Gerekli Evraklar

  1. Uzun süreli vize talep formu
  2. Pasaport (Son 10 yıl içerisinde alınmış olmalı ve fotokopisiyle birlikte ibraz verilmelidir)
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf
  4. Diploma (Kişinin mezun olması halinde)
  5. Öğrenci belgesi veya transkript (Kaşeli, imzalı ve güncel)
  6. Muvafakatname (18 yaşından küçük olanlar için, ebeveyn imzalı)
  7. Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  8. Eğitim programı sertifikası
  9. Eğitim programının masraflarının karşılanabileceğine dair teminatlar
  10. Konaklama masrafları ve eğitim bursunu belgeleyen teminatlar
  11. Seyahat sağlık sigortası; 30 bin € teminatlı, uluslararası geçerliliğe sahip (Kurumumuzdan temin edebilirsiniz)
  12. Otel ve uçak bileti rezervasyonu

Romanya  Vize Başvuru Formu

Romanya’ya olarak yapılacak olan ziyaretlerde doldurulması gereken vize ile ilgili form aşağıdadır. Romanya vize başvuru formunu eksiksiz doldurup iletmeniz gerekmektedir.

 Romanya Vize Başvuru Formu

Formu indirmek için:

1. Form linkine tıklayınız.
2. Form açıldığında, formu bilgisayarınıza kaydediniz.

YA DA
1. Gereken linkin üzerinde farenizin sağ tuşuna basın.
2. Açılan listeden Hedefi Farklı Kaydet seçiniz
3. Formu bilgisayarınıza kaydedin.

Lütfen Dikkat:
Form PDF formatındadır.
Bu formu görüntülemek ve indirmek için Adobe Acrobat Reader’a ihtiyacınız olacaktır.