Vize Başvuru İşlemleri
Resmi adı Helen Cumhuriyeti olan Yunanistan, Balkanlar’da bulunan bir ülkedir. Kişiler Yunanistan’a buraya turistik amaçlı, aile ziyareti, öğrenim vb. amaçlarla seyahat etmektedirler. Yunanistan’a yapılacak tüm bu seyahatler, giriş – çıkışlar için Yunanistan Vizesi alınması gerekmektedir. Yunanistan Vizesi gereklilikleri, planladığınız seyahate ilişkin vize detayları yazının devamında verilmiştir. Yunanistan’a seyahat edecek olan bordo pasaport sahiplerinin, yazının devamını okuması faydalı olacaktır. Diplomatik, hususi ya da hizmet pasaportlarına sahip kişiler 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır.
Vize işlemleriniz hakkında detaylı bilgi almak için 0212 963 61 10 numaralı irtibat hattından bize ulaşabilirsiniz. Müşteri temsilcilerimiz verdiğiniz bilgiler doğrultusunda size memnuniyetle yardımcı olacak ve doğru vize başvurusunda bulunarak vizenizin olumlu değerlendirilmesi adına sizi yönlendirecek, tüm işlemleri sizin adınıza yapacaktır.
Yunanistan, Schengen bölgesine dâhil olan 26 ülkeden biridir. Schengen anlaşması gereği, Schengen ülkeleri tümüyle tek bir ülke gibi düşünülüp, herhangi birinden alınan Schengen vizesi bu bölgedeki tüm ülkelerin giriş-çıkışlarında kullanılabilmektedir. Yunanistan Schengen Vizesi 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklama imkânı tanıyabilmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportlarına sahip Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize talep edilmemektedir. Bu pasaportlara sahip kişiler 180 gün içerisinde 90 güne kadar vizeden muaftırlar. Daha uzun seyahatler için ulusal vize alınması gerekmektedir. Bordo pasaport sahibi vatandaşların, Yunanistan’a yapılacak seyahatlerde vize alınması gerekmektedir. Yunanistan Schengen Vizesi gereklilikleri yazının devamında belirtilmiştir. Durumunuza en uygun vize başvurusunda bulunmak için yazının devamını okuyunuz.
Yunanistan’a yapılan seyahatler genellikle turistik amaçlı olmaktadır. Daha önceden de belirttiğimiz gibi, diplomatik, hususi ve yeşil pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan turistik seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır. Fakat Yunanistan Turistik seyahatini planlayan bordo pasaport sahiplerinin, Yunanistan Turistik Vize alması gerekmektedir. Yunanistan Turistik Vize için Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenen temel evraklar yazının devamında bulunan, Yunanistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar kısmında yer almaktadır.
Yunanistan’a vatandaşlar, ticari amaçlarla da seyahat edebilmektedir. Bu seyahatler, iş görüşmesi, konferans, fuar katılımları vb. şekillerde olabilmektedir. Yunanistan ticari amaçlı seyahatlerde diplomatik, hizmet ve hususi pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklayabilmektedirler. Yunanistan Ticari Vize gereklilikleri Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olup, temel evraklara ek olarak, Yunanistan’daki şirket sahibinden davetiye bulunması gerekmektedir. Planlanan seyahat, fuar, konferans katılımı vb. amaçlarla yapılacaksa, ticari amacı kanıtlar her türlü belgenin vize başvurusunda sunulması gerekmektedir. Bunlar, katılım belgesi, davetiye, giriş belgesi vb. olabilmektedir.
Yunanistan’da oturum izni bulunan aile bireyi, arkadaş ya da akraba ziyaretleri için Yunanistan Aile Ziyareti Vizesi bulunması gerekmektedir. Yunanistan’a aile, akraba ya da arkadaş ziyaretlerinde bulunacak diplomatik, hususi ya da hizmet pasaportlarına sahip kişiler kısa süreli ziyaretlerinde vizeden muaftırlar. Kısa süreli vize ile kastedilmek istenen 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan ziyaretlerdir. Fakat bu ziyaretleri yapacak bordo pasaport sahiplerinin Yunanistan Aile Ziyareti Vizesi alması gerekmektedir. 180 günde 90 günden uzun ziyaretler için ulusal vize başvurusu yapılması gerekmektedir. Yunanistan Aile Ziyareti gereklilikleri Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmiştir. Diğer vize başvurularından farklı olarak aile ziyareti vizesinde, davet mektubu gerekmektedir. Bu davet mektubu ziyaret edeceğiniz kişi tarafından hazırlanmalı ve Yunanistan polis karakolundan ya da KEP denen merkezlerden onaylı olması gerekmektedir.
Yunanistan’a gidecek ya da geçiş yapacak uzun yol şoförlerinin, nakliyecilerin alması gereken vize türüdür. Yunanistan şoför vizesi için gereklilikler Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Yunanistan Şoför Vizesi için gereken ek evraklar aşağıda belirtilmiştir. Evrakların eksiksiz ve güncel olarak hazırlanması oldukça önemlidir. Eksik belgelerin başvuruyu olumsuz etkilediği unutulmamalıdır.
Yunanistan’a gemi yoluyla giriş yapacak gemi ve yat kaptanlarının alması gereken vize türüdür. Geçerli bir Yunanistan Gemici Vizesi ile kaptanların, gemide çalışanların Yunanistan’a gemi ile giriş yapmaları mümkün olmaktadır. Bunun için temel evraklara ek olarak istenen evrakların eksiksiz olarak tamamlanması başvurunun olumlu değerlendirilmesi açısından oldukça önemlidir. Yunanistan Gemici Vizesi gereklilikleri aşağıda belirtilmiştir.
Yunanistan’a eğitim amaçlı herhangi bir eğitim programı için seyahat edilecekse geçerli bir öğrenci vizesi bulunması gerekmektedir. Diplomatik, hususi ve hizmet pasaportu sahipleri Yunanistan Öğrenci vizesi nden muaf tutulurken, bordo pasaport sahiplerinin Yunanistan Öğrenci Vizesi alması zorunludur. Bu vize başvurusuyla Yunanistan’a eğitim amaçlı gitmeyi planlayan kişiler, 180 gün içerisinde 90 güne kadar konaklayabilmektedirler. Yunanistan Öğrenci vizesi gereklilikleri konsolosluk tarafından belirlenmiş olup, seyahat amacını kanıtlayan tüm evrakların başvuruda sunulması gerekmektedir. Bu evraklar eğitim kurumuna yapılmış ödeleri içeren dekontlar, bu kurumdan yazılmış yazı olabilmektedir. Bunların dışında, sponsor evrakları gerekmektedir. Bunun için yazının devamında bulunan öğrenciler için Ek olarak istenen belgeler başlıklı yazıya göz atınız.
Yunanistan’da 180 gün içerisinde 90 güne kadar staj planlayan kişilerin Yunanistan Staj Vizesi ye başvuru yapmaları gerekmektedir. 180 gün içerisinde 90 günden uzun konaklamayı gerektiren staj planlanmaktaysa, D tipi Ulusal Vize başvurusunda bulunmak gerekmektedir. Yunanistan’da staj yapacak kişiler için, Yunanistan’da staj yapılacak şirketten alınmış bir dilekçe gerekmektedir. Bu dilekçede başvuracak kişinin bilgileri, hangi pozisyonda staj yapılacağı, nerede konaklanacağı, masrafların kim tarafından karşılanacağı detaylıca eklenmelidir. Bunun dışında kişi mezunsa diploma, değilse öğrenci belgesi gerekmektedir. Başvuracak kişinin sponsor evraklarının hazırlanması için şu liste takip edilmelidir:
Yunanistan’dan başka ülkeye geçiş yapacak kişiler için alınması gereken vize türü Yunanistan Transit Vizedir. Yunanistan transit vize kullanımı karıştırılmamalıdır. Yunanistan Schengen Bölgesi’ne dahil 26 ülkeden biridir. Bu kapsamda Schengen bölgelerine, geçerli tek bir Schengen vizesiyle seyahat edilebilmektedir. Yunanistan’dan diğer Schengen ülkelerine geçiş yapılacaksa, Yunanistan Schengen vizesi yeterli olacaktır. Kalış süresi, kaç kere girilebileceği, vize geçerlilik süresi göz önünde bulundurularak bu vize diğer Schengen bölgelerinde kullanılabilmektedir.
Yunanistan Schengen Vizesiyle, Schengen kapsamında seyahat edilebilecek tüm ülkeler şu şekildedir:
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya,
Yunanistan Vizesi Nasıl Alınır Yunanistan’a seyahat etmek isteyen kişiler için merak konusudur. Yunanistan vizesi için gerekli evraklar Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Temel evraklara ek olarak istenenler kişinin seyahat amacına ve durumuna göre değişiklik göstermektedir. Evrakların istenen şekillerde hazırlandığından emin olmak için DataGlobal Vize Hizmetleri ofisimizi 0212 963 61 10 numaralı irtibat hattından arayıp bilgi alabilirsiniz.
Yunanistan Vize Başvuru formu doldurulup, daha sonra sizin için randevu alınmaktadır. Randevu günü ve saatinde, kişi evraklarıyla birlikte gelmesi gerekmektedir. 25/09/2014 tarihi itibariyle parmak izi veren kişinin parmak izi 5 yıl geçerlidir. Parmak iziniz bu tarihten itibaren verildiyse ve halen geçerliyse randevuya şahsen gelmenize gerek kalmadan başvurunuz DataGlobal Vize Hizmetleri çalışanlarımıza vereceğiniz yetki ile siz olmadan gerçekleştirilmektedir. Daha sonra başvurunuzun değerlendirme süreci başlamaktadır.
Yunanistan Vizesi için gerekli evraklar Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenmektedir. Bu evrakların eksiksiz olarak hazırlanması gerekmektedir. Evraklar hazırlanırken güncel durumunuzu yansıtmasına dikkat etmeniz gerekmektedir.
Yunanistan başvuru formu, Yunanistan vize başvurularınız için doldurulması zorunlu olan ve doldurulmadan randevu işlemi yapılamayan bir tür online vize başvuru formudur. Bu form randevu alımı için önceden doldurulmalıdır. Yunanistan Başvuru Formu online olarak doldurulduktan sonra çıktısının alıp imzalanması gerekmektedir.
Yunanistan Vizesi başvurularınızdan sonra Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar merak konusudur. Yunanistan vizesi başvurusu alındıktan sonra, konsolosluk değerlendirme süresi ortalama 7 gündür. Bu süre Yunanistan Konsolosluğu’nun yoğunluğuna göre uzayıp kısalabilmektedir.
Yunanistan vizesi için dikkat edilmesi gerekenler arasında, başvuru bilgilerinin birbiriyle tutarlı olması vardır. Birbiriyle çelişkili ifadeler yer almamalı ve güncel olarak hazırlanması gerekmektedir. Yunanistan Vizesi Başvuru Formunun eksiksiz doldurulması gerekmektedir.
18 yaşından küçük bireyler için anne – baba tarafından noterden verilmiş muvafakat name bulunması gerekmektedir.
Yunanistan vize başvurularının seyahat tarihine uygun bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Başvurudan sonra, konsolosluğun yoğunluğuna bağlı değerlendirme süresinin uzaması söz konusudur. Bunun göz önünde bulundurulması gerekmektedir.
Hazırlanan evrakların eksik ya da güncel olmaması durumunda vize başvurunuz olumsuz sonuçlanmaktadır. Vize başvurunuz reddedildiği durumda, para iadeniz gerçekleşmemektedir.